Thursday, 30 January 2020 15:59

Στη φυλακή οι δολοφόνοι εργοδότες για τους πυροβολισμούς σε βάρος εργατών γης στη Μαραθώνα

Written by
Rate this item
(0 votes)
Στη φυλακή οι δολοφόνοι εργοδότες για τους πυροβολισμούς σε βάρος εργατών γης στη Μαραθώνα
 
84075415 3890409877650957 8095147942819659776 o
Το νέο ρατσιστικό εργοδοτικό έγκλημα στον Μαραθώνα σε βάρος εργατών γης από την Ινδία θύμισε τη Ν. Μανωλάδα, όταν εργάτες γης από το Μπαγκλαντές διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα και πήραν σφαίρες από την εργοδοσία στα κορμιά τους.
Συγκεκριμένα την Δευτέρα 27 Γενάρη δύο εργάτες γης, ο Ρατζίβ Σιγκ και ο Σουσίς Κουμάρ, αρνιόντουσαν να πάνε στη δουλειά αφού το αφεντικό δεν τους πλήρωσε. Το αφεντικό πήγε στο σπίτι τους, τους έβριζε και τους απειλούσε όταν απάντησαν “θέλουμε τα λεφτά μας”, ενώ χαστούκισε τον έναν, και όταν παρενέβη ο άλλος για να τον αποσπάσει από τα χέρια του, έφυγε. Ξαναγύρισε αμέσως με μία καραμπίνα στα χέρια. Πυροβόλησε τρεις φορές και τραυμάτισε στα πόδια, το χέρι και το λαιμό τον ένα εργάτη, τον Ρατζίβ.
Οι μετανάστες εργάτες γης δουλεύουν κάτω από καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης και με την διαρκή απειλή της απέλασης αφού αρκετοί δεν έχουν χαρτιά.
Είναι καιρός να μπει τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία. Αυτήν την άκρατη εργοδοτική αυθαιρεσία τροφοδοτεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις και την ρατσιστική πολιτική κατά των προσφύγων.
Πλάι στους “αγανακτισμένους κατοίκους” εμφανίζονται τώρα και οι “αγανακτισμένοι εργοδότες” με το όπλα στα χέρια.
Το αφεντικό πρέπει να πάει φυλακή και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του ρατσιστικού εγκλήματος.
Απαιτούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών για να σπάσει το καθεστώς μαύρης εργασίας.
Ετοιμαζόμαστε γα το μεγάλο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ
Καλούμε σε συμμετοχή στην συγκέντρωση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών το Σάββατο 1 Φλεβάρη στις 5μμ στο ΚΕΠ Μαραθώνα.
Read 2617 times Last modified on Thursday, 30 January 2020 16:03

Latest from ΚΕΕΡΦΑ