Print this page
Wednesday, 29 January 2020 15:41

Ο εργοδότης με ξύλο σε βάρος των μεταναστών εργατών στην ET Plast AE στο Μενίδι

Written by
Rate this item
(0 votes)

ET PLASTΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

Ο εργοδότης με ξύλο σε βάρος των μεταναστών εργατών στην ET Plast AE στο Μενίδι

Ο μετανάστης Αμπντούλ Αζίζ, εργάτης της εταιρίας ΕΤ PLAST ΑΒΕΕ Βιομηχανία Πλαστικών, αντιμετώπισε την Παρασκευή 24 Γενάρη στις 8.30πμ χυδαία και βίαιη επίθεση από την εργοδοσία. Δούλευε πεντέμισι χρόνια, κάποιες περιόδους επτά μέρες τη βδομάδα, δώδεκα ώρες την μέρα. Εργάτες    μετανάστες δούλευαν χωρίς να σταματάνε Χριστούγεννα, Πάσχα και δεκαπενταύγουστο.  
Η μηχανή παραγωγής χάλασε και ο Αζίζ αποφάσισε  να το πει στο αφεντικό μόλις έγινε, στον “κύριο Στάθη”. Αυτός τον άρπαξε από το λαιμό, του έδωσε χαστούκι στο πρόσωπο και τρεις μπουνιές στο σώμα, του έσκισε την μπλούζα και ούρλιαζε κυριολεκτικά ξεκινώντας ένα ασταμάτητο ρατσιστικό υβρεολόγιο: “Γαμώ την μάνα σου, γαμώ την αδερφή σου, όλοι οι Πακιστανοί είσαστε σκουπίδια.”
Ο Αζίζ του είπε: “Κύριε Στάθη γιατί βρίζετε και χτυπάτε;” Τότε του απάντησε “κλείσε το στόμα σου. Δεν θα μιλήσεις. Φύγε, πάρε δρόμο.” . Ο Αζίζ απάντησε” αν δεν θέλετε να κάνω την δουλειά, δώστε μου το χαρτί να φύγω.”
Περίμενε για ώρα έξω από το γραφείο και οι εργοδότες του φώναζαν να φύγει. Αυτός ζητούσε χαρτί για να φύγει.
Μετά από αυτά επικοινώνησε με την ΚΕΕΡΦΑ και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα” αναφέροντας το περιστατικό. Ο πρόεδρος της κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ επικοινώνησε με την νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρίας. Η εκπρόσωπος άρχισε να συκοφαντεί τον Αζίζ ότι “έβγαλε μαχαίρι και κλέβει” και ότι δεν τον απέλυσε αλλά έγινε  “στάση” ,ας έρθει αύριο το πρωί.”
Ο ίδιος ζητά τα νόμιμα δικαιώματα του και να παρέμβει το Υπουργείο Εργασίας και  η Επιθεώρηση Εργασίας.
Καλούμε τα συνδικάτα να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική βία σε βάρος του εργάτη Αμπντούλ Αζίζ

Read 2165 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ