Print this page
Saturday, 11 January 2020 20:04

´Ενοχη για τους πνιγμούς η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ

Written by
Rate this item
(0 votes)

frontexΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

´Ενοχη για τους πνιγμούς η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ

Τουλάχιστον δώδεκα είναι οι πνιγμένοι πρόσφυγες μετά από ναυάγιο ανοιχτά των Παξών. Αγνοούνται ακόμη αλλοι, άγνωστος αριθμός προσφύγων καθώς οι 21 επιζώντες ανέφεραν ότι στη βάρκα βρίσκονταν 50 πρόσφυγες.
Η πολιτική των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο έκλεισε τις νόμιμες και ασφαλείς διόδους για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, εγκλώβισε χιλιάδες στα νησιά του Αιγαίου, στην ενδοχώρα αλλα και σε στρατόπεδα στις ερήμους της Λιβύης και έθρεψε τους διακινητές που ρισκάρουν μετακινήσεις από πιό επικίνδυνες θάλασσες.
Η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχες στην εγκληματική πολιτική των κλειστών συνόρων που μετέτρεψε την Μεσόγειο σε υγρό τάφο προσφύγων. Τα τελευταία δέκα χρόνια 19 χιλιάδες πνίγηκαν εξαιτιας των κυνηγών της FRONTEX και του φράχτη στον Έβρο.
Είναι επείγουσα ανάγκη να κλιμακώσουμε τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα, για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, για να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Τώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ξανά από τον Τραμπ στην Μ. Ανατολή και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του, οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τη αλληλεγγύη και τα ανοιχτά σύνορα.
Στις 21 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε κατα του ρατσισμού και του φασισμού με διαδηλώσεις στην Αθήνα στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις.

Read 1871 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ