Print this page
Sunday, 03 November 2019 17:59

Καλοδεχούμενοι οι πρόφυγες στην Πέλλα. Ανεπιθύμητοι οι ρατσιστές και οι φασίστες

Written by
Rate this item
(0 votes)

giannitsaΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια το ρατσισμό και τη Φασιτική Απειλή Πέλλας
Καλοδεχούμενοι οι πρόφυγες στην Πέλλα
Ανεπιθύμητοι οι ρατσιστές και οι φασίστες

Η εντεινόμενη ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων και των μεταναστών της κυβέρνησης της ΝΔ στρώνει για ακόμη μια φορά το δρόμο στους φασίστες που παριστάνουν τους “αγανακτισμένους κατοίκους” κατά των προσφύγων που φτάνουν στην περιοχή μας. Πρόκειται για κτηνώδεις στημένες ρατσιστικές εκφράσεις μίσους κατα προσφυγομάνων με βρέφη, ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που τρέχουν για να σωθούν.

Επαναλαμβάνουν την ίδια ρατσιστική συνταγή που εφάρμοσαν παλιότερα και έθρεψαν τη Χρυσή Αυγή. Τα γνωστά ακροδεξιά στελέχη, υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξερνούν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και στιγματίζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, από την κόλαση των πολέμων και τη λεηλασία των χωρών τους από την εξελιγμένη Δύση, ως «εισβολείς λαθρομετανάστες».

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει μπροστά της πρόσφυγες που έρχονται ξανά όπως το 2016, όπου τότε χέρι-χέρι με τους φασίστες και τους κάθε λογής ακροδεξιούς, συντόνιζε τις επιθέσεις κατά των προσφύγων με μπροστάρηδες τους εκλεγμένους Δημάρχους με τη στήριξή της. Ο νεοδημοκράτης Δήμαρχος Πέλλας το 2016, μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας από ακροδεξιούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε απόφαση να «περιφρουρήσει το στρατόπεδο για να μην έρθουν πρόσφυγες!», δηλώνοντας μάλιστα ότι θα κάνει ο ίδιος το πρώτο νούμερο!! Το αποτέλεσμα της περιφρούρησης βέβαια, ήταν να πυρποληθεί το στρατόπεδο από φασίστες, ευτυχώς χωρίς θύματα, αλλά κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εμπρησμού.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, τα σενάρια να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο νομό Πέλλας, επανέφεραν στο προσκήνιο τις μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές των γνωστών ακροδεξιών και φασιστών της περιοχής. Όλοι αυτοί οι γνωστοί ακροδεξιοί τραμπούκοι έχοντας και την απαραίτητη ντόπια και πανελλαδικής εμβέλειας δημοσιογραφική κάλυψη, που τους παρουσιάζουν ως «πολίτες της Πέλλας» προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανάλογο τρομοκρατικό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας, ενώ χθες μικρή ομάδα ακροδεξιών επιχείρησαν να παρεμποδίσουν λεωφορεία με μετανάστες - πρόσφυγες να φτάσουν σε ξενοδοχείο στα Γιαννιτσά, όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Πέλλας όμως, δεν έχει καμιά σχέση με τους ελάχιστους γνωστούς ακροδεξιούς τραμπούκους. Το έδειξε περίτρανα με τις χιλιάδες μερίδες φαγητού που έστελνε (απλόχερα και ανώνυμα), καθημερινά στην Ειδομένη πριν τρία χρόνια και τους τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωναν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε δεκάδες σημεία σε όλο το νομό Πέλλας.

Καλούμε το λαό της Πέλλας, να μην τσιμπήσουν στη ρατσιστική και ξενοφοβική υστερία και να μην φοβηθούν τους ακροδεξιούς τραμπούκους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες, με όποια ονομασία κι αν εμφανίζονται. Να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσο και των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.

Απαιτούμε: Το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών στέγασης μέσα στις πόλεις για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Παροχή ΑΜΚΑ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Read 2129 times Last modified on Sunday, 03 November 2019 18:08

Latest from ΚΕΕΡΦΑ