Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Sunday, 06 March 2011 12:02

ΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ» ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΛΙΒΥΗ! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι τρεις πρώτοι νεκροί μετανάστες  από το Μπαγκλαντές της επιχείρησης  «ανθρωπιστικής γέφυρας διάσωσης ξένων υπηκόων στην Λιβύη» με το πλοίο IONIAN KING είναι μια δραματική προειδοποίηση για τις συνέπειες της σε εξέλιξη ιμπεριαλιστικής επέμβασης του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την επιβολή ελέγχου σε βάρος της εξέγερσης του λαού της Λιβύης κατά του δικτάτορα Καντάφι, αγαπημένου συνεργάτη στις ματοβαμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα του. Ένοχη είναι η πολιτική  ρατσιστικής κινδυνολογίας  σε βάρος των μεταναστών εργατών από την Λιβύη που οδήγησε στη σκληρή αντιμετώπιση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την τραγωδία του IONIAN KING.
Οι αερογέφυρες διάσωσης ήδη σχεδιάζεται από την Μ. Βρετανία  να συνοδευτούν από βομβαρδισμό αεροδρομίων της Λιβύης ενώ ο ναυτικός αποκλεισμός θα φέρει την Ελλάδα και τη βάση της Σούδας στη πρώτη γραμμή των μαχών. Στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει ήδη τη θετική απάντηση για  λιμενικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ από τη βάση της Σούδας.
Πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα ότι αυτή η εκστρατεία γίνεται για το καλό των εξεγερμένων και των μεταναστών που εργάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα κάτεργα των πολυεθνικών εταιριών στη Λιβύη. Άλλωστε το αν μεταφέρθηκαν στη χώρα αυτή με χαρτιά η όχι είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν και απ΄ ότι φαίνεται δεν απασχολεί τους συντονιστές της επιχείρησης εκκένωσης της Λιβύης. Οι κυβερνήσεις που συνεργάστηκαν με το δικτάτορα Καντάφι θέλουν να διασφαλίσουν την ομαλή ροή του πετρελαίου, την συνέχιση των ληστρικών επενδυτικών δραστηριοτήτων των κατασκευαστικών εταιριών και να εκβιάσουν τους εξεγερμένους να μην θέσουν σε αμφισβήτηση τα συμφέροντα τους. Το τελευταίο που τους απασχολεί είναι τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτές τις εταιρίες.
Οι ευθύνες του Χ. Παπουτσή και της κυβέρνησης  είναι τεράστιες για το φιάσκο της επιχείρησης αυτής. Ποιος πήρε την ευθύνη για βίαιο επαναπατρισμό των εργαζόμενων από το Μπαγκλαντές χωρίς τη συναίνεση τους; Σε ποιες εταιρίες εργάζονται οι μετανάστες αυτοί και κατά πόσον είχαν εξασφαλιστεί τα δικαιώματα τους; Ποιους λόγους πρόβαλαν για να ρισκάρουν τη ζωή τους οι 47 που πήδηξαν στη θάλασσα;
Αποτελεί σκάνδαλο το ότι ο Χ.Παπουτσής επικαλείται τις εξελίξεις στη Λιβύη για να μην δώσει άδεια παραμονής  στους απεργούς πείνας της Υπατίας.
Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στη κυβέρνηση που στο βωμό των συμφερόντων των εταιριών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν διστάζει να πετάει στην θάλασσα μετανάστες από την εξεγερμένη Λιβύη και να δίνει ξανά τη βάση της Σούδας για επεμβάσεις των χασάπηδων του ΝΑΤΟ.
Απαιτούμε, η Περιφέρεια της Κρήτης να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν την ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, όπως είναι η πρόσβαση σε νομική στήριξη και διερμηνεία.
Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά των ρατσιστικών μέτρων της κυβέρνησης με πανελλαδική κινητοποίηση και συλλαλητήρια σε μια σειρά πόλεις σε όλη την Ελλάδα στις 19 Μάρτη αλλά και οργάνωση της μέρας δράσης στα σχολεία με απόφαση της ΟΛΜΕ στις 21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού. Ήδη, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τη Πάτρα αλλά και τα Χανιά έχουν καλεστεί συλλαλητήρια στις 19 Μάρτη.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 1719 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ