Monday, 16 September 2019 11:29

Ξανά 15 μήνες καταδίκη για τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση για συκοφάντηση του Π.Κωνσταντίνου

Written by
Rate this item
(0 votes)

KOYKOYTSISΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανά 15 μήνες καταδίκη για τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή  Κουκούτση για συκοφάντηση του Π.Κωνσταντίνου

Το δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του Δημήτρη Κουκούτση, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου.
Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2012, είχε επιτεθεί σε αντιπροσωπεία του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στο προαύλιο της Βουλής, στην οποία συμμετείχε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου ενω αμέσως μετά εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι “πέταξε με τις κλωτσιές έξω από τη Βουλή τον τον Πακιστανολάγνο Πέτρο Κωνσταντίνου, αρχηγό του Ανταρσία, δολοφόνο της ΜΑΡΦΙΝ και όχι μόνο...”
Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή προσπαθούσε να μετατρέψει την εκλογική της δύναμη σε τάγματα εφόδου για τον έλεγχο των γειτονιών, σκορπώντας το τρόμο με επιθέσεις και μαχαιρώματα κατά μεταναστών και αντιπάλων της. Η στοχοποίηση του Π.Κωνσταντίνου ήταν μέρος της επίθεσης της Χρυσής Αυγής κατά των συμπαραστατών των μεταναστών και της αριστεράς.
Δικηγόρος στην υπόθεση ήταν ο Κώστα Παπαδάκης. Ως δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρόκειται να καταθέσει στην πρόεδρο την απόφαση της καταδίκης σε δεύτερο βαθμό του Κουκούτση.
Το αντιφασιστικό κίνημα που πέταξε έξω από τη Βουλή τη Χρυσή Αυγή και την οδήγησε να κλείσει ακόμη και τα κεντρικά γραφεία στην Μεσογείων συνεχίζει για να πάνε στη φυλακή όλοι οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.
Όλοι και όλες την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ στο Κερατσίνι στην αντιφασιστική διαδήλωση στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις 12 Οκτώβρη στη Διεθνή και Πανελλαδική Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα.

Read 1835 times Last modified on Monday, 16 September 2019 11:36

Latest from ΚΕΕΡΦΑ