Thursday, 20 June 2019 14:49

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη

Written by
Rate this item
(1 Vote)

roupakiotisΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη

Ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης δέχθηκε σήμερα στις 3.30μμ αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ, κατόπιν αιτήματος της, για να συζητηθεί η απόφαση του συντονιστή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας με τις οποίες αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρους και εκλογικά περίπτερα στην Χρυσή Αυγή για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Κώστας Μανταίος, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-1974, ο Δημήτρης Ζώτος, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.
Η αντιπροσωπεία ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών ώστε να μην υπάρξει νέα πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά την νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας την Τρίτη 18 Ιουνίου να μην παραχωρηθούν χώροι στη Χρυσή Αυγή για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Υπενθυμίσαμε ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  απορρίφθηκε το αίτημα της Χρυσής Αυγής για την άρση της απαγόρευσης της χρηματοδότησης από την Βουλή με την αιτιολόγηση ότι μπορεί να  την χρησιμοποιήσει για την τέλεση εγκληματικών ενεργειών.
Είναι αδιανόητο την ώρα που στη δίκη απολογούνται οι υπόδικοι για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα να εγκαλείται η δημοκρατική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου διότι έπραξε τα αυτονόητα, να μην επιτρέψει την διασπορά ρατσιστικού μίσους και την δημιουργία χώρων-ορμητηρίων εγκληματικών επιθέσεων κατά πολιτών. Είναι πρόκληση να χρησιμοποιούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτικών κομμάτων από την ναζιστική Χρυσή Αυγή για την καταστρατήγηση των ελευθεριών όλων.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση που φορά το μανδύα του κόμματος και η θέση της είναι στη φυλακή, όχι στη Βουλή.
Την ώρα που η απομόνωση της Χρυσής Αυγής μεγαλώνει με τον αποκλεισμό της από το ντιπέϊιτ των πολιτικών αρχηγών και η κατακραυγή για τα εγκλήματα της φουντώνει με τη δίκη να έχει μπει ήδη στη φάση των απολογιών των κατηγορουμένων, δεν είναι δυνατόν να εγκαλείται η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για την μη παραχώρηση χώρων στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Άλλωστε την ευθύνη για τις πράξεις του συντονιστική νομιμότητας τις έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθότι τον διόρισε όταν υπουργός Εσωτερικών ήταν ο κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Read 1970 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ