Print this page
Friday, 17 May 2019 18:53

Φιάσκο η φασιστοσύναξη Κασιδιάρη παρά τις πλάτες της κυβέρνησης στους νεοναζί

Written by
Rate this item
(0 votes)

kasidiaris akadimia platonosΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Φιάσκο η φασιστοσύναξη Κασιδιάρη παρά τις πλάτες της κυβέρνησης στους νεοναζί

Ένα μεγάλο φιάσκο ήταν η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να καλέσει φασιστοσύναξη στην Ακαδημία Πλάτωνος.  Η γειτονιά  περιφρόνησε τους φασίστες, όπως τους αξίζει και τους γύρισε την πλάτη.  Ντροπή στην  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε να κάνει πλάτες σε αυτή τη χούφτα των τριάντα νεοναζί, με επικεφαλής τον υπόδικο Κασιδιάρη για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο.
 Είναι πισώπλατη μαχαιριά στο αντιφασιστικό κίνημα η άδεια που έδωσε η Γεροβασίλη για την πραγματοποίηση της εμετικής φασιστοσύναξης. Έβαλε τη ΓΑΔΑ να τους περιφρουρεί και επιστράτευσαν δεκάδες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ. Έκλεισαν προκλητικά τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για να εμποδίσουν την αντιφασιστική κινητοποίηση και έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν την κινητοποίηση. Είναι αίσχος.
Είχε προηγηθεί η πολιτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Υπουργείο) να καταργήσει την ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να μην παραχωρήσει χώρους και εκλογικά περίπτερα στη Χρυσή Αυγή αλλά και η αποτυχημένη απόπειρα προβολής του φύρερ της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκου από την διοίκηση της ΕΡΤ, την οποία εμπόδισε η ΠΟΣΠΕΡΤ με στάση εργασίας.
Χωρίς αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι φασίστες δεν θα είχαν που να σταθούν. Τόσο κούφια ήταν τα καλέσματα της κυβέρνησης για “αντιφασιστικό μέτωπο” που βρέθηκαν να προστατεύουν τον υπόδικο Κασιδιάρη. Με αυτές τις επιλογές στρώνουν το δρόμο στο Μητσοτάκη και τους φασίστες και γι αυτό θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντι.
Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στον αστυνομικό κλοιό, στην Σπύρου Πάτση και Λεωφόρο Καβάλας υπήρχαν τα πανό της ΚΕΕΡΦΑ, της Ανταρσια στις γειτονιές της Αθήνας, του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΟΡΜΑ. Μίλησαν η Ντίνα Γκαρανέ, μέλος του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας που πήρε απόφαση για συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση,  η Ζανέτα Λυσικάτου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Τζαβέντ Ασλάμ μαζί με τον Χαντίμ Χουσείν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη.
Αντιπροσωπεία της  αντιφασιστικής διαδήλωσης ζήτησε από τον επικεφαλής της Αστυνομίας να αποσύρουν τις κλούβες ώστε να βαδίσει ανεμπόδιστη η κινητοποίηση και μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία αρνήθηκαν.
Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς το κέντρο και κατάληξη στην Πλατεία Καραϊσκάκη.


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και υποψήφιου Δημάρχου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:
“ Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Γεροβασίλη διέπραξαν αυτές τις μέρες  κατά συρροή αθλιότητες σε βάρος του αντιφασιστικού κινήματος, προσβάλλοντας βάναυσα τις δημοκρατικές ευαισθησίες του κόσμου που δίνει χρόνια τώρα την μάχη για μια Αθήνα πόλη αντιφασιστική, για να απαλλαγούν οι γειτονιές από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση σήμερα έβαλε απροκάλυπτα πλάτη για να στηθεί η αποτυχημένη φασισοσύναξη στην Ακαδημία Πλάτωνος εμποδίζοντας και χτυπώντας τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με τα ΜΑΤ και με κλείσιμο σταθμών του Μετρό.  Μας προκάλεσε οργή η κατάργηση της ιστορικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να μην δοθούν χώροι στην Χρυσή Αυγή προεκλογικά, απόφαση που είχα την τιμή να την εισηγηθώ. Είδαμε με κατάπληξη την διοίκηση της ΕΡΤ να επιχειρεί να προβάλει τον φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο και χειροκροτήσαμε την στάσηεργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ που την εμπόδισε.
Μπακογιάννης και Γερουλάνος δεν είχαν να πουν το παραμικρό για όλα αυτά. Αλήθεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ γιατί προτίμησε να σωπάσει. Είναι μια συνένοχη σιωπή που καταγράφει τα όρια του φιλοκυβερνητικού προσανατολισμού του.  
Ισχυρή Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας είναι η καλύτερη εγγύηση ότι το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι δύναμη αντίστασης στους νεοναζί του Κασιδιάρη."

Read 2248 times Last modified on Friday, 17 May 2019 18:56

Latest from ΚΕΕΡΦΑ