Print this page
Tuesday, 12 March 2019 14:51

Συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 16 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ και σε άλλες πόλεις

Written by
Rate this item
(0 votes)

 ΚΕΕΡΦΑ Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ραsyntypou 16M jτσισμό και τη Φασιστική Απειλή
• 6932828964 • 2103232871• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
• www.antiracismfascism.org

 Συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 16 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ και σε άλλες πόλεις
Σε πάνω από 30 χώρες και 70 πόλεις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 16 Μάρτη!

Στη συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ ανακοινώθηκαν τα παρακάτω συλλαλητήρια με κεντρικά συνθήματα “Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, τσακίστε τους φασίστες, νόμιμοι οι μετανάστες, ανοιχτά σύνορα.” για την 16 Mάρτη, διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού: Αθήνα, Ομόνοια 3μμ, Θεσσαλονίκη 12μες Άγαλμα Βενιζέλου, Χανιά 12μες Πλατεία Αγοράς, Ξάνθη 4μμ Κεντρική Πλατεία, Γιάννενα 12μες Περιφέρεια, Πάτρα 12μες Πλατεία Γεωργίου, Ηράκλειο 12μες Λιοντάρια, Βόλος 6μμ Άγιος Νικόλαος(15/3).
Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν οι Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ, Χαντίμ Χουσείν (πατέρας Σαχζάτ Λουκμάν), πρόσφυγες από καμπ, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, Ντόναλτ Οχαγουέρε, πρόσδρος Νιγηριανής Κοινότητας Ελλάδος, Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Μαρία Αμπελιώτη, εργαζόμενη στη καθαριότητα Δήμου Αθήνας-Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη.
Επίσης μίλησαν τα παρακάτω θύματα ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων: Σαίντ Αχμέντ και Σαλμάν Ατζούμ, από την Λάρισσα, Μοχάμνετ Χαμζά και Χασάν Ρεζά από την Σαλαμίνα, Εχσάν Ουλλά από τους Αγίους Αναργύρους.
ratsistikes agioi anargiroiΈγιναν συγκλονιστικές καταγγελίες για τις επιθέσεις αστυνομικών, αφεντικών και νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών.
Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Ολγα Γεροβασίλη έχει να απαντήσει γιατί στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας δεν έγινε αποδεκτή η μήνυση του Μοχάμεντ Χαμζά, θύματος που δέχτηκε επίθεση από γνωστό νεοναζί στη Σαλαμίνα ενώ είχαν προσκομίσει και τη φωτογραφία του! Επίσης γιατί τα θύματα της ρατσιστικής εργοδοτικής επίθεσης στην Κάτω Μηλιά Πιερίας, Σαλμάν Ατχούμ και Σαίντ Αχμέντ, κρατήθηκαν επί 4 μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης; Γιατί τους δόθηκαν έγγραφα για οικειοθελή αποχώρηση απο τη χώρα αντί έγγραφα που τους αναγνωρίζουν ως θύματα ρατσιστικής βίας;
Επίσης οι διοργανωτές του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου απαίτησαν την άμεση απόσυρση της τροποποίησης-δώρο στη Χρυσή Αυγή με την οποία μειώνονται οι ποινές για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης!
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ παρουσίασε τους 10 λόγους για την κινητοποίηση και ενημέρωσε για τη διεθνή διάσταση των κινητοποιήσεων.
Ο Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ κάλεσε : “Ολοι μαζί να μας ενώσει ο αγώνας κατά που φασισμού παρά τις διαφορές που έχουμε στην στρατηγική για την αλλαγή της κοινωνίας. Να σταθούμε στο πλευρό των μεταναστών που δέχονται επιθέσεις από τους φασίστες.”
Ο Βασίλης Κουκαλάνι ενημέρωσε ότι το Σάββατο στις 16 Μάρτη ξεκινάνε την αντιφασιστική μέρα δράσης με την παράσταση ποιο δυνατός και από τον Σούπερμαν με συμμετοχή παιδιών στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Πάνω από 115 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καλούν στην Ομόνοια στις 3μμ.
Ο Ντόναλτ Οχαγουέρε δήλωσε ότι “δεν μας ικανοποίησε η έρευνα για το θάνατο του νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Κάθε μέρα βασανίζονται μετανάστες στο τμήμα, στο ασανσέρ, στις τουαλέτες. Υπάρχει δικαιοσύνη; Τότε έπρεπε να το πάνε πρώτα στο νοσοκομείο και μετά να τον τιμωρήσουν για ότι έκανε, όχι να πεθάνει στο τμήμα. Θα είμαστε όλοι στην Ομόνοια στις 3μμ.”
Η Μαρία Αμπελιώτη κάλεσε σε συνέχιση της πάλης ενάντια στη καταπίεση με στήριξη των προσφύγων ενάντια στο φασισμό. Να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. “

10 Λόγοι για να ξεσηκωθούμε το Σάββατο 16 Μάρτη κατά του φασισμού και του ρατσισμού
1. Είμαστε παγκόσμια δύναμη! Για πρώτη φορά σε πάνω από τριάντα χώρες και εβδομήντα πόλεις σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία κινήματα συντονίζονται κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού. Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος του Τράμπ στηρίζει την ενοποίηση της μαύρης διεθνούς της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η απάντηση έρχεται με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις παντού.

Η διεθνής του αντιφασισμού διαδηλώνει στις 16 Μάρτη είναι κορύφωση αυτών των αγώνων: Βρετανία, Σκωτία, Ουαλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία,Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος, Ιρλανδία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Καταλωνία, Ανδαλουσία, Χώρα των Βάσκων, Ουγγαρία, Σουηδία, Νορβηγία, ΗΠΑ, (Ν.Υόρκη, Ουάσιγκτον, Φλόριντα), Αυστραλία, Καναδάς, Βραζιλία, Ν.Κορέα.
2.Μας καλούν 130 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δεκάδες συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και σύλλγοι γονέων, πρόσφυγες απο τα κάμπ της Θήβας, της Ηλιόχαρης, της Μαλακάσας, του Ελαιώνα, η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, η κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη, δημοτικές κινήσεις και δημοτικά συμβούλια, δεκάδες συλλογικότητες απο τις γειτονιές.
3. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά ο οποίος συνελήφθη ζωντανός στις 8 Φλεβάρη και πέθανε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας ενώ η Αστυνομία συγκάλυπτε ακόμη και το θάνατο του από την σύζυγο του επί μέρες. Ούτε το ΕΚΑΒ δεν πρόλαβαν;
4. Δίνουμε τη μάχη για να πάνε φυλακή οι υπόδικοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, να μπεί τέλος στην παρωδία του δήθεν “νόμιμου κόμματος” που οργανώνει επιθέσεις ταγμάτων εφόδου ακόμη και στη Βουλή, όπως στις 20 Γενάρη.
5. Απαιτούμε να αποσυρθεί η τροποποίηση-δώρο της νομοθεσίας για την μείωση της ποινής από 10-20 χρόνια σε 5-10 χρόνια που αφορούν την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στους υπόδικους της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα τα ηγετικά στελέχη.
6. Δεν ανεχόμαστε να χάνονται χιλιάδες ζωές απο πνιγμό στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, ακόμη και τον Εβρο ως φόρος αίματος στο βωμό των ρατσιστικών πολιτικών των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούρειο. Αυτές οι πολιτικές είναι άνεμος στα πανιά της ακροδεξιάς. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα με την ασφαλή είσοδο των προσφύγων και την ελεύθερη μετακίνηση απο τα νησιά στην ενδοχώρα και όχι φράχτες και καταδιώξεις από την FRONTEX το ΝΑΤΟ και την συνοριοφυλακή.
7. Απαιτούμε να διαλυθεί ο παρακρατικός μηχανισμός με την στήριξη της Αστυνομίας και της συνοριοφυλακής στον Εβρο, να μπει τέλος στις απαγωγές, τους βασανισμούς προσφύγων και τις παράνομες απελάσεις προσφύγων στην Τουρκία από παρακρατικούς κουκουλοφόρους.
8. Διατρανώνουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Οι πολιτικές νόμου και τάξης που οδήγησαν στην στυγνή δολοφονία του Ζακ/Zackie Κωστόπουλου απλώνονται στο κέντρο της Αθήνας σε βάρος των μεταναστών ξανά.
Είναι δείγμα κατρακυλίσματος της κυβέρνησης στις αστυνομικές μεθόδους του Ξένιου Δία οι επιχειρήσεις σκούπα, οι φυλακίσεις μεταναστών και ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα, οι βασανισμοί μεταναστών στη Νίκαια. Είναι ώρα να πάρουν χαρτιά, ιθαγένεια, ίσα δικαιώματα, ίση αμοιβή και κοινωνική ασφάλιση. Είναι ώρα να έχουν τζαμιά οι μουσουλμάνοι στις γειτονιές. Είναι ώρα να έχουν δικαίωμα ψήφου και εκλογής οι μετανάστες/στριες.
9. Διεκδικούμε τώρα να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα στρατόπεδα γκέτο. Άσυλο και στέγη για όλους και όχι πέταγμα στο δρόμο για όσους ολοκληρώνεται η διαδικασία του ασύλου με έγκριση η απόρριψη. πρόσβαση στην δημόσια υγεία χωρίς αποκλεισμούς. Δικαίωμα στην εργασία και την κατοικία με μαζικά προγράμματα εργατικής στέγης για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Δικαίωμα πρόσβασης όλων των παιδιών στην δημόσια εκπαίδευση.
10. Διεκδικούμε να μείνει ανοικτός ο δρόμος της ελπίδας, της αντίστασης στις άγριες πολιτικές της λιτότητας, των μνημονίων, των περικοπών που φέρνουν την φτώχεια, της αντίστασης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Αυτή η προοπτική περνάει μέσα από το τσάκισμα της φασιστικής απειλής και το τέλος των ρατσιστικών πολιτικών. Η 16η Μάρτη είναι η αρχή, για να ηττηθεί και στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις η ακροδεξιά στις ευρωεκλογές τους Δήμους και τις περιφέρειες.

#worldagainstracism
Δείτε το διεθνές βίντεο των οργανωτών της διεθνούς μέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη
https://www.facebook.com/StandUTR/videos/758329861228896/
Επίσης δείτε την διεθνή ιστοσελίδα https://worldagainstracism.org/
Ο Weyman Bennett, συντονιστής του Stand Up To Racism, δήλωσε:
"Αυτός ο άνευ προηγουμένου τεράστιος συντονισμός για να βγει η φωνή της αντιρατσιστικής πλειοψηφίας στους δρόμους έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η προεδρία του Τραμπ ενήργησε ως εγερτήριο σάλπισμα των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε μια αύξηση της αυτοπεποίθησης αυτών των δυνάμεων ο οποίες επιχειρούν να σύρουν τις εξελίξεις προς τα δεξιά, χύνοντας το πιο άθλιο δηλητήριο ισλαμοφοβίας,αντισημιτισμού,ρατσισμού και στοχοποιώντας τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους.
Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν κατηγορούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για τα προβλήματα της κοινωνία και έτσι παίζουν το δικό τους παιχνίδι στη δαιμονοποίηση της μουσουλμανικής κοινότητας. Έτσι ανοίγει η πόρτα για την ακροδεξιά και προχωρά η νομιμοποίηση του ρατσιστικού λόγου, κάτι που δεν έχει θέση στην κοινωνία το 2019.
Η παγκόσμια διαμαρτυρία στέλνει το μήνυμα Φτάνει πιά! Δεν θα επιτρέψουμε να την άνοδο του ρατσισμού και του φασισμού. Είμαστε οι πολλοί. Ελάτε μαζί μας στους δρόμους σε όλο τον κόσμο. "

 Χαιρετισμός Ξεσηκωθείτε Ενάντια στο Ρατσισμό-Γερμανία

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
στις 16 Μαρτίου, μαζί με χιλιάδες ακτιβιστές σε αρκετές χώρες σε διαφορετικές ηπείρους, στη Γερμανία σε τουλάχιστον 27 πόλεις κόσμος θα πάρει μέρος σε διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και δράσεις.
Αντιμετωπίζουμε την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και του ρατσισμού σε ολόκληρο τον κόσμο και θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα και σε παγκόσμια αλληλεγγύη ενάντια σε αυτά.
Στη Γερμανία, η ακροδεξιά “Εναλλακτική για την Γερμανία” μπήκε στο κοινοβούλια και προσπαθεί να επιβάλει την ρατσιστική ατζέντα της. Η “Εναλλακτική για την Γερμανία” έχει συνδέσεις με όλα τα μέρη της άκρας δεξιάς και δρα στο Κέμνιτσς και σε άλλα μέρη ως κοινοβουλευτική πτέρυγα ενός βίαιου φασιστικού κινήματος δρόμου.
Οι πολιτικοί άλλων κομμάτων προσπαθούν να κερδίσουν τους ψηφοφόρους υιοθετώντας δεξιότερα ζητήματα και επικροτώντας τα ρατσιστικά αιτήματα της “Εναλλακτικής για την Γερμανία.
Ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και το μίσος κατά των Ρομά αυξάνονται. Η ισλαμοφοβία είναι ευρέως διαδεδομένη. Ειδικά οι γυναίκες που φορούν μαντήλα αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη επιθετικότητα στον δημόσιο χώρο.
Αλλά πολλοί άνθρωποι αντιτίθενται στο ρατσισμό. Πέρυσι, υπήρξαν αμέτρητες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της ακροδεξιάς στη Γερμανία. Κορυφαία ήταν η μεγάλη διαδήλωση των 240.000 στο Βερολίνο από την Συμμαχία ‘Είμαστε αδιαίρετοι.” πέρυσι στις 13 Οκτώβρη.
Μαζί με τους φίλους μας σε πολλές χώρες, στις 16 Μαρτίου θα διατρανώσουμε: Ενωμένοι είμαστε ισχυροί - εναντίον του ρατσισμού και του φασισμού, παντού!

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
ΚΕΕΡΦΑ Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Να μην περάσει η τροποποίηση-δώρο στους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής

Δόθηκε στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 6-3-2019 το Σχέδιο Νόμου Ποινικού Κώδικα που συνέταξε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τις σχετικές διαβουλεύσεις. Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. επιφυλάσσεται για μία συνολική τοποθέτηση για το περιεχόμενό τους σε συνολικότερο χρόνο ενόψει της μεγάλης κοινωνικής ανάγκης για ρυθμίσεις στα εγκλήματα της ρατσιστικής βίας.
Δεν μπορεί να περάσει όμως απαρατήρητη η επιχειρούμενη τροποποίηση του άρθρου 187 Π.Κ. περί εγκληματικής οργάνωσης. Με την προτεινόμενη τροποποίηση το αδίκημα της Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης υποβιβάζεται σε απλή επιβαρυντική περίσταση του αδικήματος της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση η οποία (ένταξη) αντιμετωπίζεται και με την τροποποίηση με το ίδιο πλαίσιο ποινής που ισχύει μέχρι τώρα 5-10 χρόνια, ενώ με την ισχύουσα μορφή του άρθρου 187 Π.Κ. η Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης απειλείται με ποινή κάθειρξης 10-20 ετών. Συνεπώς το ελάχιστο όριο της απειλούμενης ποινής των 10 ετών παύει να υφίσταται και μετατρέπεται από ελάχιστο σε μέγιστο.
Η τροποποίηση αυτή αποτελεί ευθεία παρέμβαση στην εκκρεμή δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία συμπληρώνει τέσσερα χρόνια και φτάνει στο τέλος της, Αποτελεί ένα ανέλπιστο δώρο για όσους κατηγορούνται για την Διεύθυνση της Χρυσής Αυγής ως Εγκληματικής Οργάνωσης, δηλαδή ολόκληρη την ηγεσία της και συνολικά 20 από τους 68 κατηγορουμένους στη δίκη, που προχωρεί στο τελευταίο της στάδιο με συντριπτικό αποδεικτικό υλικό ενάντιά τους.
Και τούτο διότι εάν η διάταξη αυτή ψηφιστεί όπως προτείνεται μέχρι να τελειώσει η δίκη, θα υπερισχύσει της προηγούμενης λόγω της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης και θα οδηγήσει σε πλαίσιο ποινών 5-10 χρόνια αντί για 10-20 που ισχύει τώρα. Αυτό ουσιαστικά θα σημάνει ατιμωρησία του αρχηγού και της ηγεσίας και εξίσωσή τους με τα απλά εκτελεστικά όργανα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται τροποποίηση του άρθρου 187 Π.Κ. προς όφελος των υπόδικων για την εγκληματική οργάνωση Χ.Α. Τον Αύγουστο 2014 και ενώ η ηγεσία της βρισκόταν έγκλειστη στον Κορυδαλλό και διωκόμενη για τα αδικήματα που οδήγησαν στην σημερινή δίκη, η τότε Κυβέρνηση Σαμαρά ανακοίνωσε την πρόθεσή της να τροποποιήσει το άρθρο 187 Π.Κ. έτσι ώστε στοιχείο για το αδίκημα της Εγκληματικής Οργάνωσης να αποτελεί το οικονομικό κίνητρο των κατηγορουμένων. Αν η τροποποίηση αυτή περνούσε θα οδηγούσε σε άμεση αποφυλάκιση και απαλλαγή των κατηγορουμένων για την υπόθεση Χρυσή Αυγή στους οποίους δεν είχε αποδοθεί έως τότε οικονομικό κίνητρο. Η αποφασιστική αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος ματαίωσε τα σχέδια αυτά που όμως έδωσαν λαβή για ψευδοερμηνείες του Π.Κ. 187 τις οποίες φυσικά εκμεταλλεύτηκαν δεόντως οι κατηγορούμενοι της Χ.Α. στην επικοινωνιακή τους ρητορική, έστω και χωρίς νομικό αποτέλεσμα.
Η επιχειρούμενη τροποποίηση δεν πρέπει να περάσει. Θα είναι ένα πισώπλατο χτύπημα στα θύματα της ρατσιστικής και φασιστικής βίας από την δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και όλων των παραφυάδων της. Η προτεινόμενη τροποποίηση καμία σχέση δεν έχει με δικαιωματικές ευαισθησίες κατά του πλαισίου των τρομονόμων, το οποίο μάλιστα στη διάταξη του άρθρου 187Α ενισχύεται σκανδαλωδώς. Ας μην τολμήσει λοιπόν η κυβέρνηση να μας κατηγορήσει για “ποινικό λαϊκισμό”.
Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροποποίηση και καλεί όλες τις δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος σε αποφασιστική εγρήγορση και κινητοποίηση για να μην περάσει η επιχειρούμενη τροποποίηση του Π.Κ. 187 και κάθε είδους ατιμωρησία της ηγεσίας της Χ.Α.


Δ Η Λ Ω Σ Η

Σε χθεσινό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastiko.gr σχετικά με το ζήτημα, αναφέρεται ότι :
«….όμως η υπεράσπιση του κατηγορουμένου στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή αντιτείνει πως η διαφοροποίηση προς το αυστηρότερο του Υπουργού Δικαιοσύνης από τις προτάσεις της επιστημονικής επιτροπής, υπό τον Χριστόφορο Αργυρόπουλο, ήταν μόνο στο θέμα της Χρυσής Αυγής εφόσον η επιστημονική επιτροπή εισηγείτο η εγκληματική οργάνωση του άρθρου 187 να είναι πλημμέλημα. Μόνο στην περίπτωση που σκοπός ήταν το οικονομικό όφελος προβλεπόταν από την εισήγηση της επιτροπής κάθειρξη μέχρι 10 ετών.»
Εάν το ρεπορτάζ είναι ακριβές, εμείς που δεν έχουμε την πολυτέλεια της κατ’ ιδίαν επαφής και των προσβάσεων στις συνεδριάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, νομίζουμε ότι τα μέλη της οφείλουν τις εξής δύο απαντήσεις :
Πρώτον, με ποιο κριτήριο δημοσιοποιούν και διαρρέουν τις διαβουλεύσεις τους με τον πολιτικό τους προϊστάμενο, Υπουργό Δικαιοσύνης ;
Και δεύτερον και κυριότερον με ποιο σκεπτικό εισηγούνται τον υποβιβασμό σε πλημμέλημα μιας διάταξης του ουσιαστικού ποινικού δικαίου, προφανώς «επιτυχημένης» για την έννομη τάξη, εάν ληφθεί υπόψη ως κριτήριο το πόσες χιλιάδες άνθρωποι έχουν παραπεμφθεί, καταδικασθεί στα δεκαοκτώ χρόνια που ισχύει. Όταν μάλιστα αφήνουν αλώβητο και ενισχυμένο το διπλανό άρθρο 187Α, πολύ μικρότερης και απολύτως διακριτής πολιτικά εμβέλειας
Ίσως η απάντηση να οδηγήσει σε ασφαλέστερη συναγωγή συμπεράσματος για το εάν το ανέλπιστο δώρο, απλώς επέρχεται κατ’ αποτέλεσμα ή επιχειρείται να νομοθετηθεί εκ προθέσεως.
Αθήνα, 12/3/2019
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Read 1937 times Last modified on Tuesday, 12 March 2019 15:19

Latest from ΚΕΕΡΦΑ