Monday, 04 March 2019 14:24

Ο Βίτσας εγκατέλειψε στην τύχη τους πρόσφυγες στους Αγίους Θεοδώρους θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Written by
Rate this item
(0 votes)

ypourgeio 2 keerfaΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ο Βίτσας εγκατέλειψε στην τύχη τους πρόσφυγες στους Αγίους Θεοδώρους θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Το Υπουργείο Μετανάστευσης εγκατέλειψε τους εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη στους Αγίους Θεοδώρους αφήνοντας τους χωρίς καμία υπηρεσία υποστήριξης στο χώρο.
Την περασμένη Πέμπτη 28 Φλεβάρη ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης Κ.Ξυνογαλάς, ο οποίος συναντήθηκε με την ΚΕΕΡΦΑ και επιτροπή προσφύγων, είχε δηλώσει ότι από σήμερα ο ΔΟΜ θα επέστρεφε στο ξενοδοχείο.
Επιτρέπει στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, παρά την σχετική συμβατική του υποχρέωση, να έχει αποχωρήσει από τον συγκεκριμένο χώρο εδώ και 17 μέρες αφήνοντας τους πρόσφυγες χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας για ζητήματα υγείας που τους αφορούν είτε έκτακτα είτε αναγκαίας  ιατρικής παρακολούθησης. Ακόμη και γυναίκες ετοιμόγεννες αντιμετωπίζουν άμεσα ζητήματα επικοινωνίας με τα νοσοκομεία.
Την ίδια ώρα τα προσφυγόπουλα στην πράξη βρίσκονται καθηλωμένα στο χώρο του ξενοδοχείου χωρίς πρόσβαση σε στοιχειώδη μόρφωση αφού δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για να πάνε σε σχολεία από το περασμένο Σεπτέμβρη!
Αντί να ενισχυθεί η παρουσία των υπηρεσιών στο χώρο φιλοξενίας με ανθρώπους που θα παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και διερμηνεία, το υπουργείο αναζητά αστυνομικά μέτρα για τον μεγαλύτερο έλεγχο των προσφύγων. Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη από άσυλο και στέγη μέσα στις πόλεις. Εν τω μεταξύ δεν θα αφήσουμε να γίνουν φυλακές και γκέτο οι χώροι των ξενοδοχείων.
Στις 16 Μάρτη θα υπάρξει μαζική παρουσία προσφύγων από τα κάμπ στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ  

Read 2207 times Last modified on Monday, 04 March 2019 14:38

Latest from ΚΕΕΡΦΑ