Print this page
Thursday, 28 February 2019 17:52

Απαξίωσε ο κ. Βίτσας να συναντήσει την ΚΕΕΡΦΑ και τους πρόσφυγες. Πλήρη αδιαφορία επέδειξε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης που συζήτησε με την αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ και των προσφύγων για τα αιτήματα τους.

Written by
Rate this item
(0 votes)

keerfa ypourgeio metan

                    ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Απαξίωσε ο κ. Βίτσας να συναντήσει την ΚΕΕΡΦΑ και τους πρόσφυγες.
Πλήρη αδιαφορία επέδειξε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης που συζήτησε με την αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ και των προσφύγων για τα αιτήματα τους.

Αντιμετωπίζουμε μια πολιτική που πνίγει κόσμο στη Μεσόγειο με την εφαρμογή της συμφωνίας της ΕΕ, κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο, βασανίζει μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα, μετανάστες μπαίνουν ζωντανοί και βγαίνουν νεκροί όπως ο Εμπουκά από το ΑΤ Ομόνοιας, άλλοι βασανίζονται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νίκαια ενώ αφήνει τους δολοφόνους νεοναζί να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Στην ίδια σκληρή και άκαρδη αντιμετώπιση κινήθηκε σήμερα το Υπουργείο.
Η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μετανάστευσης με τους πρόσφυγες από τους Αγίους Θεοδώρους  μας άφησε με άδεια χέρια αφού δεν πήραμε καμιά απάντηση για την λύση των προβλημάτων τους. Παρά μόνο ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα επιστρέψει από Δευτέρα αφού εδώ και 16 μέρες έχει εγκαταλείψει την δομή διότι δεν μπορούσε να επιλύσει ζητήματα αντιπαραθέσεων του ίδιου με  μια χούφτα μετανάστες!
Αρνήθηκε να παραχωρήσει σπίτια στην πόλη λέγοντας ότι μέχρι τον Ιούνιο θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία και μετά θα μεταφερθούν σε άλλα, χωρίς να είναι σίγουρο ότι αυτό θα ισχύσει για όλους. Στα ξενοδοχεία θα παραμείνουν έως και έξι μήνες μετά την απόκτηση του ασύλου, μετά θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για την ανεύρεση κατοικίας και πόρων. Κοινώς θα πεταχτούν στο δρόμο.
Το Υπουργείο παραδέχτηκε ότι τα παιδιά δεν έχουν πάει σχολείο αυτή τη χρονιά και ούτε υπάρχει λύση για να πάνε! Ακούει άραγε ο υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου;
Αρνήθηκαν να δοθεί λύση και στο θέμα της μετακίνησης προς την Αθήνα που είναι  οικονομικά δυσβάσταχτη με 9.60 ευρώ το εισιτήριο του προαστιακού. Βρίσκονται σε συζητήσεις με τα ΚΤΕΛ χωρίς τέλος. Τυχόν  επείγον πρόβλημα θα εξυπηρετείτε από το ΕΚΑΒ με όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.  Η τελευταία φορά που καλέστηκε ΕΚΑΒ άργησε ώρες και αναγκάστηκε γυναίκα πρόσφυγας να γεννήσει μόνη χωρίς ιατρική βοήθεια. Στη Θήβα πέρισυ το καλοκαίρι αυτο στάθηκε μοιραίο για ένα άνθρωπο που έπασχε από καρδιά.  Επίσης, καμία λύση δεν βρέθηκε για το απαράδεκτο φαγητό από catering που το πληρώνουν από το ποσό που δικαιούνται ως επίδομα.
Είναι απαράδεκτο μετά από τόσα περιστατικά που κάποιοι έφτασαν να πεθάνουν και πάρα πολλοί ακόμα κινδυνεύουν μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, το Υπουργείο να αδιαφορεί επιδεικτικά. Απαιτούμε να μπουν τώρα οι πρόσφυγες στις πόλεις.  Ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια υγεία και παιδεία. Ελεύθερη μετακίνηση ενάντια στην απομόνωσή τους μακριά από τον ιστό της πόλης.
Η συνέχεια θα δoθεί στη μεγάλη διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό στις 16 Μάρτη 3μμ στην Ομόνοια, όπου θα κατέβουν με πούλμαν εκατοντάδες πρόσφυγες για να συναντηθούν μαζί με τα εργατικά σωματεία, τις κοινότητες των μεταναστών και τη νεολαία από σχολεία και σχολές. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για να είναι καλοδεχούμενοι με ανοιχτά σύνορα, νόμιμοι οι μετανάστες, να σταματήσουν τα ρατσιστικά εγκλήματα της αστυνομίας, των νεοναζί και των αφεντικών, να μπουν φυλακή επιτέλους οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Read 2026 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ