Monday, 25 February 2019 14:31

Αντιφασιστική κινητοποίηση διαμαρτυρίας Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου,3.30μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ Στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ 4μμ-5μμ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ERT TV NEONAZI POSTERΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

Αντιφασιστική κινητοποίηση διαμαρτυρίας
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου,3.30μμ
στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ 4μμ-5μμ
   
    Με στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ και αντιφασιστική διαμαρτυρία την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στέλνουμε ηχηρή απάντηση στις επιθέσεις των νεοναζί κατα εργαζομένων της ΕΡΤ και άλλων ΜΜΕ αλλά και απαιτούμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να μπεί τέλος σε κάθε προβολή της προπαγάνδας μίσους των νεοναζί.
   Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκαν συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, από φασίστες την Κυριακή 20 Γενάρη στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Οι θρασύδειλοι φασίστες επιτέθηκαν στις συναδέλφισσες της ΕΡΤ Ελίνα Κολύβα και Σόνια Φίλη και χτύπησαν τον συνάδελφο Κώστα Παπαδάτο, την ώρα που έδιναν ρεπορτάζ από το συλλαλητήριο, καθώς επίσης και τους φωτορεπόρτερ Κώστα Νταντάμη και Θωμά Ιακόμπι.
    Η επίθεση των φασιστών στους συναδέλφους την ώρα που έκαναν τη δουλειά τους, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο, ποια είναι η άποψη των ναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής και των δορυφόρων της, για την ελευθερία του Τύπου και τη δημοκρατία. Ο Λαγός και όλη η παρέα των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται σε δίκη εδώ και τρία χρόνια με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν στο συλλαλητήριο και οργάνωσαν τις επιθέσεις τόσο στη βουλή όσο και ενάντια στους συναδέλφους.
    Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ συνεχίζει καθημερινά να προβάλει στα δελτία της τηλεόρασης τους ναζιστές δολοφόνους και να τους «ξεπλένει» παρουσιάζοντας τη ναζιστική συμμορία  σαν ένα ακόμη πολιτικό  κόμμα, που δικαιούται να λέει την άποψή του.
    Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία σε βάρος των συναδέλφων που κινδύνεψαν από τους τραμπούκους. Οι διοικήσεις της ΕΡΤ, εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν με στοιχειώδη τρόπο την πιο σημαντική δίκη νεοναζιστών σε όλη την Ευρώπη μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης. Δεν υπάρχει καν διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη δίκη της Χρυσής Αυγής.    
    Αντίθετα, βρίσκουν τον τρόπο, να προβάλλονται δηλώσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα τηλεοπτικά δελτία, δίνοντας της έτσι χρηματοδότηση (γιατί ο τηλεοπτικός χρόνος ως γνωστόν είναι χρήμα) την ώρα που η ελληνική Βουλή τους την έχει κόψει, και βοήθεια για να «ξεπλένεται» από αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μια συμμορία υπόδικων δολοφόνων.     Τα επιχειρήματα για ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτικών κόμματων δεν μπορούν να πείσουν κανέναν όταν πρόκειται για ναζιστές που ντύνονται το μανδύα του πολιτικού κόμματος.   

Εμείς λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
    Από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δώσαμε πολλές μάχες για να σταματήσουμε την προβολή των ναζιστών από την τηλεόραση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε κάθε προγραμματισμένη προβολή της Χρυσής Αυγής και για αρκετούς μήνες λειτούργησε. Τώρα χρειάζεται να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας μπροστά στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που έχουμε μπει.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν αντέχουν να βλέπουν την τηλεόραση της ΕΡΤ να μετατρέπεται σε μηχανισμό νομιμοποίησης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, αλλά και όλους τους εργαζόμενους που πάλεψαν για να ξανανοίξει η ΕΡΤ μετά την διετία του «μαύρου», να συνεχίσουμε τον αγώνα με μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 3.30μμ στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Απαιτούμε από τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να μην προβάλει στα δελτία της τηλεόρασης τους ναζιστές δολοφόνους και να τους «ξεπλένει» παρουσιάζοντας τη ναζιστική συμμορία  σαν ακόμη ένα πολιτικό  κόμμα, που δικαιούται να λέει την άποψή του.
Απαιτούμε την κάλυψη της δίκης στο εξής από διαπιστευμένο δημοσιογράφο, έτσι ώστε να παρουσιαστεί στον ελληνικό λαό το σύνολο των πτυχών της πιο σημαντικής δίκης ναζιστών σε όλη την Ευρώπη.

Read 1974 times Last modified on Monday, 25 February 2019 15:10

Latest from ΚΕΕΡΦΑ