Thursday, 31 January 2019 11:35

Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες εκπαιδευτικούς της Ξάνθης!

Written by
Rate this item
(0 votes)

xa xanthi 2 1ΚΕΕΡΦΑ-ΞΑΝΘΗΣ

Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες εκπαιδευτικούς της Ξάνθης!

Να κάνουμε κάθε σχολείο και κάθε γειτονιά βήμα καταδίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής!

https://keerfaxanthis.blogspot.com/2019/01/blog-post.html…

Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης καταγγέλλει τη στοχοποίηση από ομάδα χρυσαυγιτών του καθηγητή Θανάση Παπασταθόπουλου και, στο πρόσωπό του, κάθε αντιφασίστα εκπαιδευτικού, με ναζιστικά και απειλητικά συνθήματα που βρώμισαν το βράδυ της Δευτέρας τους τοίχους του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης.

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ προσπαθούν να βγουν από το περιθώριο, αποθρασυμένοι από τις εθνικιστικές εκστρατείες μίσους για το Μακεδονικό. Δεν θα τους αφήσουμε!

xa xanthi 2 2Τα σχολεία μας, οι γειτονιές μας, η πόλη μας είναι κάστρα αντιφασισμού και μαζί με τη μειονότητα πετάξαμε έξω τους ναζί της Χρυσής Αυγής, κλείσαμε δυο φορές τα γραφεία τους και χτίζουμε μέσα από τους κοινούς μας αγώνες γέφυρες αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες, τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων και της Τουρκίας.

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής προχωράει με τα στοιχεία να είναι συντριπτικά για το Μιχαλολιάκο και τη συμμορία του. Είναι ώρα να κάνουμε κάθε σχολείο και κάθε γειτονιά βήμα καταδίκης των δολοφόνων.

Σταθμός σ' αυτή την προσπάθεια είναι η εκδήλωση για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής που συνδιοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ με την ΕΛΜΕ Ξάνθης το Σάββατο 9/2 στις 7μμ στο Πολυτεχνείο με το δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστα Σκαρμέα, τον εκπαιδευτικό, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Τζεμαλή Μηλιαζήμ και με παρεμβάσεις δημοσιογράφων.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 1μμ,στους Κήπους του Έβρου,η ΚΕΕΡΦΑ, σε συνεργασία με αντιφασιστικές οργανώσεις από την Τουρκία, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες,  καταγγέλλοντας τους βασανισμούς, τις απελάσεις, τους πνιγμούς των προσφύγων στο όνομα της Ευρώπης-φρούριο.

Αυτές οι δράσεις εντάσσονται στην προετοιμασία των μεγάλων αντιφασιστικών συλλαλητηρίων στις 16 Μάρτη σε δεκάδες χώρες και σε οχτώ πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη (4μμ, Κεντρική Πλατεία).

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους και την αριστερά, να μπουν μπροστά σ' αυτές τις μάχες, να δώσουν το παρών στην εκδήλωση για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής για τις 16 Μάρτη.

Read 2324 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ