Monday, 26 November 2018 19:19

Mε αγώνες η νεολαία στα σχολεία γυρνά την πλάτη στους φασίστες και τα πολεμοκάπηλα κηρύγματα μίσους

Written by
Rate this item
(0 votes)

sxoleia antifaΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Με αγώνες η νεολαία στα σχολεία γυρνά την πλάτη στους φασίστες και τα πολεμοκάπηλα κηρύγματα μίσους

Η νεολαία έχει δώσει μάχες, με καταλήψεις και διαδηλώσεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, όπως το θύμισαν στις 17 Νοέμβρη με τη μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις μνήμης της κατάληψης του Πολυτεχνείου του 1973 για να πέσει η χούντα των συνταγματαρχών. Καμιά φασιστική και σοβινιστική εκστρατεία, σαν τις καρικατούρες των «εθνικιστικών καταλήψεων» δεν μπορεί να σβήσει αυτήν την δυναμική, που ανθίζει στην νεολαία και τα σχολεία ξανά και ξανά, από το 1974 μέχρι σήμερα. Τα σχολεία είναι κάστρα αντίστασης και πάλης.
Η  νεολαία και οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και δίνουν μάχες ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, την πολεμοκαπηλεία και τον σωβινισμό, το σεξισμό και το σκοταδισμό.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν απομονώσει τους νεοναζί της Χρυσή Αυγής, τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Βγήκαν μαζί με χιλιάδες άλλο κόσμο στους δρόμους, το Σεπτέμβρη του 2013, όταν οι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και έτσι αναγκάστηκαν εκείνοι που τους παρείχαν ασυλία, οι κυβερνήσεις και η Αστυνομία, να τους περάσουν χειροπέδες και να τους στείλουν στη δίκη ως εγκληματική οργάνωση.  
Από τότε οι φασίστες αλλάζουν και μασκαρεύονται για να σπάσουν την απομόνωση τους και να αποπροσανατολίσουν την νεολαία και τους εργαζόμενους για το ποιός φταίει για τη φτώχεια και την εξαθλίωση, βάζοντας στο στόχαστρο πότε τους πρόσφυγες και πότε τους γειτονικούς λαούς της Αλβανίας, της Τουρκίας και της Μακεδονίας, υποστηρίζοντας πολέμους. Φόρεσαν την μάσκα του «αγανακτισμένου γονέα» κατά της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία και εμποδίστηκαν από ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης με την ενωτική δράση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, που τους γύρισαν την πλάτη. Χιλιάδες στήριξαν τους πρόσφυγες το 2015. Οι προκλήσεις του υπόδικου Λαγού, που εισέβαλε σε σχολείο του Περάματος και των φασιστών στο Ωραιόκαστρο πήραν μαζική απάντηση και τα προσφυγόπουλα βρέθηκαν στα σχολεία. Το ίδιο και στα Σεπόλια, οι Κασιδιάρηδες είδαν το σχολείο της Πακιστανικής  κοινότητας να ανοίγει στο 144 δημοτικό με τη μαζική στήριξη της γειτονιάς. Επίσης στα Χανιά οι φασίστες απέτυχαν να εμποδίσουν το άνοιγμα σχολείου της Αλβανικής κοινότητας.
 Η Χρυσή Αυγή και η ακροδεξιά επιχειρεί να καπηλευτεί την οργή των μαθητών για  την κυβερνητική πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και να την μετατρέψει σε σοβινιστικές κραυγές για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά δεν καταφέρνει να εκτρέψει ένα κίνημα που έβγαλε χιλιάδες μαθητές στο δρόμο. Η αντιπολεμική διάθεση έχει μεγάλη παράδοση. Το 2003 χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους για να μην γίνει ο πόλεμος στο Ιράκ, με απεργίες και καταλήψεις. Με τις πρωτοβουλίες κατά των εθνικιστικών συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα δείξαμε ότι ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στους φασίστες, οι οποίοι φοράνε την μάσκα του πατριώτη και ακολουθεί τους δικούς τους αγώνες. Στη ΔΕΘ, στις 9 Σεπτέμβρη απέτυχαν να μετατρέψουν το εργατικό σε εθνικιστικό συλλαλητήριο και έτσι θα αποτύχουν και οι απόπειρες των φασιστών να στρέψουν τους μαθητές στο φασισμό.
Πριν 10 χρόνια, το 2008, η νεολαία ξεσηκώθηκε σε όλη την Ελλάδα για τη στυγερή δολοφονία του δεκαεξάχρονου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου και οι νεοναζί σαν τον Κασιδιάρη έστελναν χυδαία μηνύματα, χειροκροτώντας το δολοφόνο αστυνομικό. Δεν ξεχνάμε ότι οι φασίστες, τότε μέσα από την την ΟΝΝΕΔ, δολοφόνησαν τον καθηγητή Τεμπονέρα στην Πάτρα το 1990, όταν υπερασπίστηκε τους μαθητές του και τις καταλήψεις στα σχολεία από τις επιθέσεις των τραμπούκων.
Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα, μέσα και έξω από τα σχολεία, στις γειτονιές και τους εργατικούς χώρους αλλά και την αλληλεγγύη στους γειτονικούς λαούς ενάντια στην πολεμοκαπηλεία. Να στηρίξουμε την καμπάνια για την επιτάχυνση της δίκης και τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ώστε να πάνε φυλακή όλοι οι δολοφόνοι νεοναζί. Να καταδικαστούν από το Εφετείο σε ισόβια οι δολοφόνοι ναζί του Σαχζάτ Λουκμάν. Να ξεκινήσουμε από τώρα την καμπάνια για μια μεγάλη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στις 16 Μάρτη 2019, με στόχο κάθε σχολείο να γίνει ορμητήριο αυτού του κινήματος, ρίχνοντας οριστικά στα σκουπίδια τους φασίστες.

Read 2251 times Last modified on Monday, 26 November 2018 19:31

Latest from ΚΕΕΡΦΑ