Print this page
Thursday, 18 October 2018 20:52

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση του συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ 17/10/2018

Written by
Rate this item
(1 Vote)

syntonistikokeerfaΜετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η Διεθνής και Πανελλαδική συνάντηση κατά του ρατσισμού και του Φασισμού στο Ρουφ στις 13/10, χθες 17/10 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ με μεγάλη συμμετοχή και ουσιαστικές συζητήσεις-τοποθετήσεις.
Η απόφαση της συνεδρίασης θα τυπωθεί και θα μοιραστεί πανελλαδικά.
Οι πρώτες σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι εξής:
1.ΠΕΡΑΜΑ
Οργανώνουμε τη συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 20/10 στο Πέραμα καταδίκης της επίθεσης στο Β.Παπαμιχαήλ και ζητάμε να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί
2.ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 13 Νοεμβρίου 10 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας στις 29 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης 1μμ, για διεκδίκηση της επιτάχυνσης της δίκης και αποκλειστικής διεξαγωγής της στο Εφετείο. Θα συμμετάσχουν προσωπικότητες, συλλογικότητες και σωματεία.
Θα τυπωθεί αφίσα και προκήρυξη.
3.ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Στεκόμαστε δίπλα τους και απαιτούμε σύνορα ανοιχτά. Προγραμματίζονται άμεσα επισκέψεις στα καμπς της Θήβας και της Μαλακάσας για να συνομιλήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες και να διεκδικήσουμε σπίτια για όλους μέσα στις πόλεις.
4.ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διεθνής συνάντηση στο Λονδίνο με θέμα “πως θα σταματήσουμε την άνοδο του φασισμού και του ρατσισμού”. Συμμετέχουν οργανώσεις και κινήματα από την Ευρώπη και την Αμερική. Την ΚΕΕΡΦΑ θα εκπροσωπήσει ο Πέτρος Κωνσταντίνου και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για ότι συζητηθεί.
5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Ξεκινάμε οικονομική καμπάνια με τύπωμα κουπονιών και φτιάξιμο ημερολογίου. Σε συνεργασία με καλλιτέχνες θα γίνουν εκδηλώσεις τοπικά.
6.Συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας για την υλοποίηση των αποφάσεων αυτών.
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ο ποδηλάτης Γιώργος Κατσαγάνης παραβρέθηκε στη συνεδρίαση. Ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει από την Μάλτα στις 6 Νοεμβρίου ένα ταξίδι με το ποδήλατο και σύνθημά “Πως να δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά, κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος” και περνώντας 3 χώρες θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Η ΚΕΕΡΦΑ στέκεται δίπλα του, στηρίζει την προσπάθειά του και θα ενημερώνει από τη σελίδα της για κάθε σταθμό και σημαντικό γεγονός που θα συναντά σε αυτό του το ταξίδι.

Read 2011 times Last modified on Thursday, 18 October 2018 21:07

Latest from ΚΕΕΡΦΑ