Sunday, 14 October 2018 17:54

Η διεθνής του αντιφασισμού και της αλληλεγγύης κλιμακώνει την σύγκρουση με τις προσκλήσεις της ακροδεξιάς και την Ευρώπη φρούριο

Written by
Rate this item
(0 votes)

rouf2018ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η διεθνής του αντιφασισμού και της αλληλεγγύης κλιμακώνει την σύγκρουση με τις προσκλήσεις της ακροδεξιάς και την Ευρώπη φρούριο

Η Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο 13 Οκτώβρη στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ ήταν ένας σημαντικός σταθμός του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος μέσα σε μια μέρα όπου σημαδεύτηκε από την τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση των 240.000 στο Βερολίνο. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη καθώς ο Φόλκαρτ Μόσλερ, εκπρόσωπος της κίνησης Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό έκανε διαρκείς διακοπές των εργασιών της Συνάντησης για να μεταφέρει τον ενθουσιασμό των χιλιάδων αντιφασιστών που πλημμύρισαν τους δρόμους του Βερολίνου.
Συγκλονιστική ήταν όμως και η παρουσία εκατό προσφύγων από τα κάμπ της Μαλακάσας, της Θήβας και του Ελαιώνα και αλλού.
Ήταν ένα αντάμωμα ακτιβιστών από όλη την Ελλάδα, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών, συνδικαλιστών, φοιτητών, μεταναστών, ακτιβιστών του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος συγκλονισμένων από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.


Ήταν ένα βήμα διεθνούς συντονισμού καθώς πλαισιώθηκε από εκπροσώπους μεγάλων αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων: Mπράιν Ρίτσαρσον το Stand Up to Racism Βρετανίας, Φόλκαρτ Μόσλερ, Austehen gegen Rassismus Γερμανίας, Ντέιβιντ Αλμπριτς, Πλατφόρμα για μια ανθρώπινη πολιτική ασύλου Αυστρίας, Μαρίνα Μοράντε, Κίνηση ενάντια το ρατσισμό και το φασισμό Βαρκελώνης, Ντενί Γκοντάρ, Πορεία Αλληλεγγύης Γαλλίας, ενώ υπήρξε χαιρετισμός από το αντιφασιστικό κίνημα της Μπολόνια.
Υπήρξε πλούσια συζήτηση και αξιόλογες ομιλίες και παρεμβάσεις, όπως αυτή του Γιώργου Τσιάκαλου, πανεπιστημιακού, που άνοιξε την Συνάντηση, της μουσικού Ναταλίας Ρασούλη, του Κώστα Μανταίος, πρόεδρου του ΣΦΕΑ, της Στέλλα Πρωτονοταρίου, εκπαιδευτικού από την Ανοιχτή Πόλη, των δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστα Παπαδάκη, Θανάση Καμπαγιάννη, Δημήτρη Ζώτου, του Κώστα Σαπουντζάκη, εκπαιδευτικού από το Πολύχρωμο Σχολείο, του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η Ενότητα, της Αλεξίας Τσούνη από Το Μωβ, συνδικαλιστών από τα νοσοκομεία όπως του Κώστα Καταραχιά και της Αργυρής Ερωτοκρίτου, του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη, των Πέτρου Κωνσταντίνου και Κατερίνας Θωίδου από την ΚΕΕΡΦΑ, του Γιάννη Σηφακάκη από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Με τη συμμετοχή των κινήσεων από την Ευρώπη, υπήρξε απόφαση για κάλεσμα σε Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 16 Μάρτη 2019. Ακόμη μεγάλες καμπάνιες για ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες και κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και για την επιτάχυνσης της δίκης της Χρυσής Αυγής ώστε να φτάσουν να απολογούνται τα ηγετικά στελέχη πριν τις εκλογές.
Η Συνάντηση κατέληξε κατέληξε στη παρακάτω από απόφαση καθώς και στην εκλογή νέου συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018
Η ανάπτυξη ενός νέου μαζικού κινήματος κατά της ανερχόμενης φασιστικής απειλής και των ρατσιστικών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι επιτακτική ανάγκη για να ηττηθεί η ακροδεξιά και ο φασισμός, για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Δίνουμε μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και ενάντια στην ατζέντα της ισλαμοφοβίας, του ρατσισμού, των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο, του αποκλεισμού των λιμανιών και των πόλεων για τους πρόσφυγες. Δεν αφήνουμε περιθώρια στους φασίστες να φοράνε τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος και να επιβάλουν ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Η μάχη αυτή αγκαλιάζεται από χιλιάδες σε πολλές χώρες. Στις ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις του Τραμπ απάντησαν μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ. Στην Ιταλία, ο Σαλβίνι αντιμετωπίζει κύμα διαδηλώσεων για να ανοίξουν τα σύνορα και τα λιμάνια στους πρόσφυγες. Στη Βρετανία ο Τραμπ βρέθηκε μπροστά σε διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων. Στη Γερμανία, οι αντιφασίστες βγήκαν στους δρόμους ενάντια στις προκλήσεις των νεοναζί στο Κέμνιτς, το Αμβούργο, το Βερολίνο. Στην Αυστρία, η συγκυβέρνηση με συμμετοχή της ακροδεξιάς αντιμετωπίζει μαζικές διαδηλώσεις στη Βιέννη και στα σύνορα με τη Γερμανία.
Οι διαδηλώσεις στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν ένας σημαντικός σταθμός του κινήματος, με χιλιάδες κόσμου να δίνει παρών στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Στις 15 Σεπτέμβρη, η αντιφασιστική κινητοποίηση στο Σύνταγμα ένωσε στο δρόμο εργαζομένους, φοιτητές, μετανάστες και πρόσφυγες, καλλιτέχνες, ΛΟΑΤΚΙ, στέλνοντας το μήνυμα: στη φυλακή οι φασίστες, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Η ΚΕΕΡΦΑ έχει δώσει τη δική της συμβολή με όλη της τη δράση χρόνια τώρα και ιδιαίτερα με τις πρωτοβουλίες της για διεθνή συντονισμό.
Η νέα ρατσιστική συμφωνία των χωρών της ΕΕ στις 28 Ιούνη με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά των προσφύγων με πνιγμούς χιλιάδων στη Μεσόγειο και το άπλωμα στρατοπέδων συγκέντρωσης σε όλη την Ευρώπη. Η ενίσχυση των περιπολιών της FRONTEX και η εγκατάσταση πλατφορμών-πλωτών φυλακών σε συνεργασία με χώρες της Αφρικής αποτελεί κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο για τους πρόσφυγες.
Η σύγκρουση με τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο είναι αναγκαία για να σταματήσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς. Κλείνουμε το δρόμο σε κάθε προσπάθεια της ακροδεξιάς και των νεοναζί της Χρυσή Αυγής να σπείρουν το τρόμο στις γειτονιές και να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου φορώντας την μάσκα του πατριώτη για το όνομα της Μακεδονίας.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία και η έκβαση της θα είναι καθοριστική για την δυνατότητα των φασιστών να ανασυνταχθούν. Δυναμώνουμε τη καμπάνια για τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής για την επιτάχυνση της δίκης. Στέλνουμε το μήνυμα ότι οποιαδήποτε απόπειρα να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι θα βρει απέναντι της το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα που απαιτεί να πάνε φυλακή και να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια τους.
Προωθούμε την συντονισμένη δράση των συνδικάτων, του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στους νεοναζί. Επιδιώκουμε την ενιαιομετωπική συνεργασία της Αριστεράς μέσα σε αυτή τη δράση και προωθούμε άμεσα διεκδικήσεις για να χτίσουμε μαζικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα:
-Διεκδικούμε ανοικτά σύνορα ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο. Υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες. Διεκδικούμε την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας της ΕΕ της 28ης Ιούνη, την κατάργηση των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας και ΕΕ-Λιβύης, για να μπει τέλος στους πνιγμούς στη Μεσόγειο και να μπει τέρμα στην κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο. Απαιτούμε να μπει τέλος στην εμπλοκή στις πολεμικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
-Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των προσφύγων για να σταματήσει ο εγκλωβισμός στα νησιά του Αιγαίου, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσουν οι απελάσεις. Ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων. Απαιτούμε ισότιμη πρόσβαση για όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και για όλους στη δημόσια περίθαλψη. Ανθρώπινη στέγαση στις πόλεις και όχι σε στρατώνες-γκέτο. Ο νικηφόρος αγώνας για την λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια είναι δείγμα της δύναμης του μαζικού κινήματος. Πιο πρόσφατα, ο αγώνας των προσφύγων στο κάμπ της Μαλακάσας άνοιξε την διεκδίκηση να πάνε τώρα σε σπίτια μέσα στις πόλεις, να μην γεμίσει η Ελλάδα κάμπ τύπου Μόρια.
-Διεκδικούμε άσυλο, άδεια παραμονής και εργασίας και διαβατήρια για όλους χωρίς αποκλεισμούς. Με νέο νόμο να νομιμοποιηθούν μαζικά και χωρίς αποκλεισμούς οι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Ίσα δικαιώματα, με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές και εγγραφή στα συνδικάτα. Διεκδικούμε κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων, τζαμιά και νεκροταφεία σε όλη την Ελλάδα.
-Αγωνιζόμαστε για να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής παντού. Γρήγορη ολοκλήρωση της δίκης, με καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Να μπει τέλος στην κρατική χρηματοδότησή της. Η πορεία της δίκης έχει αποκαλύψει τους δεσμούς των νεοναζί με την Αστυνομία και είναι άμεσο το αίτημα να τσακίσουμε αυτούς τους δεσμούς. Οι απόπειρες συγκάλυψης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου ενθαρρύνουν τους φασίστες να προχωρούν σε επιθέσεις. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ζακ.
-Διεκδικούμε να σταματήσει κάθε προβολή της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ και να δοθεί επιτέλους δημοσιότητα στη δίκη και στις αποκαλύψεις για τη δολοφονική δράση της ναζιστικής συμμορίας.
Όπλο μας είναι η μαζική ενωτική δράση, στην οποία πρέπει να μπουν μπροστά τα συνδικάτα, οι κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, η νεολαία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, οι συλλογικότητες της γειτονιάς και οι οργανώσεις της αριστεράς. Χτίζουμε τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές, συσπειρώνουμε με κέντρο αυτές τις δυνάμεις, δίνουμε έτσι τη μάχη για να υπερασπίσουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τις ρατσιστικές επιθέσεις, για να μπουν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί, για να μπει τέλος στις επιθέσεις των φασιστών.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μεγάλες κεντρικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.
-Συντονιζόμαστε με το κίνημα στην Ευρώπη για τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη 2019.
-Απλώνουμε παντού την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το κλείσιμο των Γραφείων-ορμητηρίων τους. Στηρίζουμε άμεσα τις αντιφασιστικές δράσεις στη Σαλαμίνα και το Πέραμα.
-Προωθούμε καμπάνια κατά των στρατοπέδων στα νησιά και στην ενδοχώρα, διεκδικώντας οι πρόσφυγες να μπουν στις πόλεις, να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης και τα γκέτο. Στηρίζουμε τις δράσεις των προσφύγων και των μεταναστών για την κατάκτηση όλων των δικαιωμάτων που τους ανήκουν.
Για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση, χωρίς ισλαμοφοβία και αντισημιτισμό, χωρίς νεοναζί και ρατσισμό.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ
Ανδρέου Μαρία, εκπαιδευτικός, ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά
Άρεφ Ραχμάν, Κοινότητα Μπαγκλαντές
Ασλάμ Τζαβέντ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος
Βαλένθια Τζο, Ένωση Φιλιππινέζων Εργατών KASAPI Hellas
Βάμπου Μαίρη, ΚΕΕΡΦΑ Αιγάλεω
Βούλτσος Νίκος, ΚΕΕΡΦΑ Παγκρατίου
Διαβολάκης Θανάσης, ΔΣ ΟΙΕΛΕ, Κερατσίνι
Δουζένη Χρύσα, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
Ζώτος Δημήτρης, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Θωίδου Κατερίνα, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη
Καμπαγιάννης Θανάσης, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Καταραχιάς Κώστας, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας
Κασιμάτης Γαβριήλ, μέλος ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ και EUROMEI
Κασκαρίκα Μαρία, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής
Κοντουδάκης Λεωνίδας, αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη
Κουνάδη Αιμιλία, ΚΕΕΡΦΑ Αιγάλεω
Κούτρας Γιάννης, αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ και μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζόμενων Ιπποκράτειου Θεσ/νίκης
Κωνσταντίνου Πέτρος,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
Λίτσης Μωϋσής, δημοσιογράφος
Λυμπεράτος Μιχάλης, πανεπιστημιακός
Μακόλευ Λορέτα, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής
Μανταίος Κώστας, πρόεδρος Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-74
Μαρτζούκος Αλέξανδρος,ηθοποιός, μέλος ΔΣ ΣΕΗ
Μούσα Αλοτάντ, γιατρός
Μπέη Εύα, ζωγράφος
Μηλιαζήμ Τζεμαλή, εκπαιδευτικός στη Ξάνθη
Νικολάου Μανος, ΚΕΕΡΦΑ
Ντάσιου Μαρία, γιατρός ΕΟΠΠΥ
Παπαδάκης Κώστας, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Παπαστράτης Προκόπης, πανεπιστημιακός
Πατσόπουλος Διονύσης, Αλληλεγγύη Πειραιά
Σκαρμέας Κώστας, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Στάμου Άννα, Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος
Σηφακάκης Γιάννης, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Συλαϊδής Βασίλης, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Ιντρακόμ
Τζάκου Δήμητρα, ΚΕΕΡΦΑ Μαρουσίου
Τορμπουζίδης Κώστας, δικηγόρος ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης
Τριμπόνιας Βαγγέλης,δικηγόρος
Τσόλκα Ελένη, εκπαιδευτικός στον Πειραιά
Τσορπατζόγλου Μιχάλης, εκπαιδευτικός στη Λέσβο
Χατζηνικολάου Βαγγέλης, σκηνοθέτης
Χοσαμί Ραμιάρ, Ιρανοί πρόσφυγες
Ψάνης Παρασκευάς, ΚΕΕΡΦΑ Λέσβου

Read 1891 times Last modified on Sunday, 28 October 2018 16:59

Latest from ΚΕΕΡΦΑ