Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Monday, 24 September 2018 14:32

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ-ΦΡΟΥΡΙΟ Σάββατο 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 3μμ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣH ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΟΥΦ Πειραιώς & Εγχελιδών AΘΗΝΑ

Written by
Rate this item
(0 votes)

131018KEERFAΜε τις δυναμικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 15 Σεπτέμβρη στα πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στείλαμε το μήνυμα ότι μπορούμε να βάλουμε φρένο στους φασίστες και να αναγκάσουμε τις κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν τη δολοφονική ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων.
Είναι καιρός να κλιμακώσουμε τις μάχες χωρίς ταλαντεύσεις και να συντονίσουμε την δράση μας πανευρωπαϊκά και διεθνώς με το νέο κίνημα που κάνει ορμητικά την εμφάνιση του για να φράξει το δρόμο στους Τράμπ, Σαλβίνι, Ζεχόφερ αλλά και τις κυβερνήσεις της ΕΕ. Στο Κέμνιτς, στο Μιλάνο, το Λονδίνο, την Βιέννη χιλιάδες πολιορκούν τους φασίστες και απαιτούν ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.
Στην Ευρώπη και στην Αμερική, η ρατσιστική ακροδεξιά και οι φασίστες δυναμώνουν εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων που παίζουν ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού ενώ συνεχίζουν τις πολιτικές της άγριας λιτότητας. Η άνοδος του Τραμπ, με τις χυδαίες ρατσιστικές πολιτικές του χωρισμού παιδιών από τις μητέρες και την επίθεση στους μουσουλμάνους έχει φουσκώσει τον αέρα στα πανιά των φασιστών παντού.
Οι κυβερνήσεις μετατρέπουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να ξεφύγουν από τις δικές τους ευθύνες για τις χρεοκοπημένες συνταγές της λιτότητας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μ.Ανατολής.
Οι πολιτικές του Τραμπ γίνονται πλέον πολιτικές της ΕΕ. Η ρατσιστική συμφωνία της ΕΕ, στις 28 Ιούνη, με την εξαγγελία των κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης, των πλατφορμών μετεπιβίβασης-πλωτών φυλακών και των μαζικών απελάσεων αποτελεί άτακτη υποχώρηση των παραδοσιακών κομμάτων στις πιέσεις της ακροδεξιάς. Η ακροδεξιά έχει μεγαλύτερες δυνατότητες καθώς βρίσκεται σε υπουργεία στις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Αυστρίας, είναι αξιωματική αντιπολίτευση στην Γερμανία ενώ καθορίζει την πολιτική κυβερνήσεων της Α.Ευρώπης. Η Ευρώπη-φρούριο μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο για χιλιάδες πρόσφυγες που επιχειρούν να ξεφύγουν από τους πολέμους, την φτώχεια και την καταπίεση.
Τέτοιου είδους υποχωρήσεις επιταχύνουν την άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών και δεν την ανακόπτουν. Είναι επείγον να δυναμώσουμε την αντίσταση και να τη συντονίσουμε πανευρωπαϊκά και διεθνώς για να βάλουμε φρένο στην απειλή του φασισμού και τη νέα ρατσιστική εκστρατεία στην Ευρώπη, που τη μεγαλώνει.
Είναι ελπιδοφόρο ότι νέα μαζικά κινήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού δυναμώνουν παντού, όπως στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ, των φασιστών και των ρατσιστών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η διεθνής μέρα δράσης στις 17 Μάρτη 2018 έδειξε τις δυνατότητες διεθνούς συντονισμού του κινήματος.
Η μάχη κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που ενθαρρυμένοι από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό έφτασαν να απειλούν με πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής κλιμακώνεται, καθώς φτάνει η ώρα της ολοκλήρωσης της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι ώρα να πάνε φυλακή, να κλείσουν όλα τα γραφεία-ορμητήρια τους!
Ο αγώνας για να γκρεμίσουμε τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, για ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να αποκρούσουμε την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και το σεξισμό αποτελεί προτεραιότητα για το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας, που δίνει μάχες κατά της λιτότητας και των περικοπών.
Δώσαμε μαζί την μάχη για τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 15 Σεπτέμβρη, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες και πρόσφυγες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Ώρα να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί την συνέχεια της δράσης μας!
Στην Αθήνα θα βρεθούν εκπρόσωποι κινημάτων από την Βρετανία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Τουρκία, την Κύπρο, την Καταλονία, την Δανία για να συζητήσουμε μαζί τα επόμενα βήματα διεθνούς συντονισμού.
Σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε τη Διεθνή Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση, στις 13 Οκτώβρη, στην Αθήνα. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την οργάνωση των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων και για το διεθνή συντονισμό.
ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Δηλωστε συμμετοχή στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 1120 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ