Thursday, 19 July 2018 17:16

Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, Αθήνα 13 Οκτώβρη, 2018, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Ρουφ. Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, Αθήνα 13 Οκτώβρη, 2018, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Ρουφ.

Στην Ευρώπη και στην Αμερική, η ρατσιστική  ακροδεξιά και οι φασίστες δυναμώνουν εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων που παίζουν ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού ενώ συνεχίζουν τις πολιτικές της άγριας λιτότητας.  Η άνοδος του Τραμπ, με τις χυδαίες ρατσιστικές πολιτικές του χωρισμού παιδιών από τις μητέρες και την επίθεση στους μουσουλμάνους έχει φουσκώσει τον αέρα στα πανιά των φασιστών παντού.
Οι κυβερνήσεις μετατρέπουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να ξεφύγουν από τις δικές τους ευθύνες για τις χρεοκοπημένες  συνταγές της λιτότητας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μ.Ανατολής.
Οι πολιτικές του Τραμπ γίνονται πλέον πολιτικές της ΕΕ. Η ρατσιστική συμφωνία της ΕΕ, στις 28 Ιούνη, με την εξαγγελία των κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης, των πλατφορμών μετεπιβίβασης-πλωτών φυλακών και των μαζικών απελάσεων αποτελεί άτακτη υποχώρηση των παραδοσιακών κομμάτων στις πιέσεις της ακροδεξιάς. Η ακροδεξιά έχει μεγαλύτερες δυνατότητες καθώς βρίσκεται σε υπουργεία στις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Αυστρίας, είναι αξιωματική αντιπολίτευση στην Γερμανία ενώ καθορίζει την πολιτική κυβερνήσεων της Α.Ευρώπης. Η Ευρώπη-φρούριο μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο για χιλιάδες πρόσφυγες που επιχειρούν να ξεφύγουν από τους πολέμους, την φτώχεια και την καταπίεση.
Τέτοιου είδους υποχωρήσεις επιταχύνουν την άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών και δεν την ανακόπτουν. Είναι επείγον να δυναμώσουμε την αντίσταση και να τη συντονίσουμε πανευρωπαϊκά και διεθνώς για να βάλουμε φρένο στην απειλή του φασισμού και τη  νέα ρατσιστική εκστρατεία στην Ευρώπη, που τη μεγαλώνει.
Είναι ελπιδοφόρο ότι νέα μαζικά κινήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού δυναμώνουν παντού, όπως στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ, των φασιστών και των ρατσιστών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η διεθνής μέρα δράσης στις 17 Μάρτη 2018 έδειξε τις δυνατότητες διεθνούς συντονισμού του κινήματος.
Η μάχη κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που ενθαρρυμένοι από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό έφτασαν να απειλούν με πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής κλιμακώνεται, καθώς φτάνει η ώρα της ολοκλήρωσης της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι ώρα να πάνε φυλακή, να κλείσουν όλα τα γραφεία-ορμητήρια τους!
Ο αγώνας για να γκρεμίσουμε τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, για ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να αποκρούσουμε την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και το σεξισμό αποτελεί προτεραιότητα για το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας, που δίνει μάχες κατά της λιτότητας και των περικοπών.
Σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε τη  Διεθνή Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση, στις 13 Οκτώβρη, στην Αθήνα. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την οργάνωση των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων και για το διεθνή συντονισμό. 

Read 5127 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ