Monday, 09 July 2018 11:43

Ούτε στον Ωρωπό ούτε πουθενά! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Με επιτυχία πραγματοποιηθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στον Ωρωπό το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στη φασιστοσύναξη με κεντρικό ομιλητή τον Μιχαλολιάκο. Είναι μεγάλη πρόκληση, λίγες μέρες πριν από την επέτειο της κατάρρευσης της Χούντας, στον τόπο που βασανίζονταν φυλακισμένοι αγωνιστές από τους χουντικούς, να βγαίνουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της δικτατορίας και να μιλάνε ανοιχτά.

Παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση οργανώθηκε μέσα σε μόλις μια μέρα, δεκάδες αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν και απομόνωσαν την ναζιστική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που έγινε λίγο παρακάτω προστατευμένη από κλούβες των ΜΑΤ. Τη συγκέντρωση κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού και συμμετείχαν οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ των Βορείων Προαστείων και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αμαρουσίου και Βορείων Προαστείων.
"Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, στη φυλακή να πάνε τα φασισταριά", "Oύτε στο Ωρωπό ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά" ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναζε η συγκέντρωση και οι περαστικοί είτε πεζοί είτε με τα αμάξια έδειχναν τον ενθουσιασμό τους και την αντιφασιστική τους διάθεση.

Ο κόσμος του Ωρωπού ξέρει από προσφυγιά και ως προσφυγική πόλη και από την αλληλεγγύη που έδειξαν στους πρόσφυγες στο καμπ στη Μαλακάσα.

Εκατοντάδες προκηρύξεις που καλούσαν στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 15/9 μοιράστηκαν, δεκάδες κάτοικοι του Ωρωπού υπέγραψαν την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για να μπουν στη φυλακή οι νεοναζί.

Η συγκέντρωση έκλεισε με χαιρετισμούς από την Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού, την ΚΕΕΡΦΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ, και τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Μαρουσιού και Βορείων Προαστίων.

Από τη μεριά μας, καλέσαμε σαν συνέχεια στον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, στα συλλαλητήρια στις 15 Σεπτέμβρη στην Αθήνα και στις 18 στο Κερατσίνι.

Η ΚΕΕΡΦΑ θα είναι παρούσα στην "Αντιφασιστική Εκδήλωση για τη γιορτή της Δημοκρατίας" που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού και ο ΣΦΕΑ, την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 8μμ στο χώρο των Φυλακών στον Ωρωπό.

Read 6022 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ