Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Sunday, 16 January 2011 10:38

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Normal 0

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Κρήτης, της Πάτρας αψηφώντας την λυσσασμένη αντίδραση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-νεοναζί και των ξεπουλημένων παπαγάλων των ΜΜΕ που πλάσαραν την φασιστική αντισυγκέντρωση στον Αγιο Παντελεήμονα ως ένα άλλο συλλαλητήριο.

Η μαζική συμμετοχή εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών στο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 15 Γενάρη που ξεπέρασε τις πέντε χιλιάδες, είναι κόλαφος στην απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να συνεργαστούν με συμμορία της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φασιστικής-ρατσιστικής αντισυγκέντρωσης στη Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα για να ματαιωθεί η συναυλία κατά του Τείχους του αίσχους και του φασισμού. Φαίνεται ότι η ρατσιστική διολίσθηση της κυβέρνησης που χτίζει το φράχτη του αίσχους για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από το ποιος έχει την ευθύνη για την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που σκορπάει το Μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ βρίσκει συνεταίρο από τα Δεξιά στην ΝΔ, το ΛΑΟΣ ακόμη και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Άδειασαν ακόμη και το Δήμαρχο Γ.Καμίνη που έδωσε την άδεια για την εκδήλωση!

Την συναυλία είχαν καλέσει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, οι Α,Β,Γ,Ε ΕΛΜΕ, η ΟΕΝΓΕ, Διαδασκαλικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η ΚΕΕΡΦΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, κοινότητες μεταναστών, μαθητές σχολείων της Αθήνας.

Από τις πρωινές ώρες δεκάδες ασφαλίτες μαζί με την φασιστική συμμορία και μέλη της Ένωσης Εφέδρων Καταδρομέων που κρατούσε ρόπαλα, φορούσε κράνη και κουκούλες εμπόδισαν το συνεργείο του Δήμου Αθήνας που ήρθε να στήσει την εξέδρα με απειλές όπως αυτές που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα της φασιστικής εφημερίδας: «Θα σας κάψουμε ζωντανούς αν πατήσετε το πόδι σας στη Πλατεία.». Εμπόδιζαν με την βία τη πρόσβαση στη Πλατεία δημοσιογράφων ενώ πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι με κάλεσμα από τα μεγάφωνα τους, απείλησαν δημοσιογράφο-φωτογράφο της οποία έσβησαν τις φωτογραφίες ενώ απαίτησαν και της πήραν το αριθμό τηλεφώνου.

Όλα αυτά έγινα βέβαια με τη πλήρη κάλυψη τους από επτά διμοιρίες των ΜΑΤ που περικύκλωσαν την Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα παρέχοντας στη πράξη περιφρούρηση για την φασιστική αντισυγκέντρωση. Αυτή η ομπρέλα παρέμεινε ολόκληρη τη μέρα στη διάρκεια της οποίας μια απειροελάχιστη μειοψηφία «κατοίκων», γνωστών φασιστοειδών και από άλλες συνοικίες, έκοψε δήθεν πίττα. Επρόκειτο ξεκάθαρα για ενέργεια , φτηνό πρόσχημα, με κατάληξη ομάδα φασιστοειδών να εισβάλλει ακόμη και στην Εκκλησία(!) όταν αποφάσισε να διεκδικήσει να επιτεθούν τα ΜΑΤ κατά της μεγάλης διαδήλωσης που είχε φτάσει στην Αχαρνών αψηφώντας τις προβοκάτσιες της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης.

Πιο πριν η Αστυνομία δημιούργησε «φράχτη-κόκκινη ζώνη» παρεμπόδισης των κατοίκων και των διαδηλωτών με δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ και διμοιρίες απλωμένες στους γύρω δρόμους με κορυφαία πρακτική τη παρεμπόδιση της πρόσβασης των καλλιτεχνών που κατέφθαναν στις 2μμ στη περιοχή! Το συγκρότημα Μάτζικ ντε Σπέλ κατήγγειλε αυτή τη πραχτική, Επίσης ο εκπρόσωπος τη πρωτοβουλίας καλλιτεχνών Γ.Κόρρας κατήγγειλε μπροστά στα ΜΑΤτις φασιστικές επιθ΄λεσεις που δε΄χτηκε ο ίδιος και ο Γιάνναρης. Η Αστυνομία του Παπουτσή εμπόδισε την Ένωση Αλβανών Μεταναστών που έφτασε εκεί με το πανό «Όχι στο ρατσισμό και το φασισμό, εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι». Το πρωί στις 11.15πμ ομάδα φασιστοειδών που έφυγε από τη Πλατεία με συνοδεία ασφαλιτών επιχείρησε να επιτεθεί σε μαζικό συνεργείο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΕΕΡΦΑ και των ΕΛΜΕ Αθήνας που ξεκίνησαν περιοδεία στη Λαϊκή Αγίου Παντελεήμονα. Αποκρούστηκαν από ομάδα εργαζόμενων και νέων της περιοχής.

Η ανταπόκριση και η οργή του κόσμου για τη φασιστική αντισυγκέντρωση καθώς και τις ρατσιστικές εφόδους που έγιναν σε σπίτια μεταναστών κάτω από τα μάτια της Αστυνομίας και εισαγγελέων ήταν η μαζική πλαισίωση του συλλαλητηρίου που έφτασε ένα τετράγωνο πριν από την Πλατεία και βρήκε δεκάδες ΜΑΤ και δύο κλούβες να φράζουν το δρόμο. Μάλιστα στο αίτημα των οργανωτών να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να δοθεί η Πλατεία με βάση την απόφαση του Δήμου Αθήνας ο επικεφαλής της Αστυνομίας κάλεσε εισαγγελέα να μας εξηγήσει την κυβερνητική στάση(!). Δίπλα παρευρίσκονταν ανενόχλητοί εκπρόσωποι των φασιστών που ενημέρωναν τη συμμορία της Πλατείας και προφανώς έριξαν το σύρμα της «εφόδου» για να προκληθεί επίθεση στη διαδήλωση!

Η κατάντια της κυβέρνησης δεν έχει τέλος για αυτό και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές του Μνημόνιου και των ρατσιστικών και φασιστικών προκλήσεων μέχρι να γίνουν παρελθόν και να πεταχτούν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 10241 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ