Sunday, 01 July 2018 08:19

Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ Θεσ/νίκης για τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Πέτρου Θεοδωρίδη Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απρόκλητη και θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε την Παρασκευή στο Δημαρχείο ο Πέτρος Θεοδωρίδης, εκπαιδευτικός, με συγγραφικό έργο και πολιτική δράση ενάντια στον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Λίγες μέρες νωρίτερα, σε «συγκέντρωση για το Μακεδονικό», οι φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος και επιτέθηκαν σε μετανάστη. Το περασμένο Σάββατο, έριξαν στη θάλασσα δύο διαδηλωτές του Pride, ενώ στο περιθώριο του εθνικιστικού συλλαλητηρίου το Γενάρη είχαν κάψει την κατάληψη Libertatia.

Αυτές οι επιθέσεις βρήκαν «πολιτική» κάλυψη από τη Χρυσή Αυγή που κάλεσε από το βήμα της Βουλής σε πραξικόπημα μέσω του Μπαρμπαρούση. Η φασιστική απειλή δείχνει ξανά τα δόντια της. Οι φασίστες τραμπούκοι αποθρασύνονται από τη συστηματική αδράνεια της Αστυνομίας, που ήταν παρούσα σε όλα αυτά τα περιστατικά και δεν έκανε τίποτα, με τις ευλογίες του Ν. Τόσκα που την αφήνει να (μην) κάνει τη δουλειά της. Δεν είναι τυχαίο ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει μέρα με τη μέρα τους δεσμούς των νεοναζί με την Αστυνομία και τους κρατικούς μηχανισμούς.
Δεν θα περάσουν! Το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη μνήμη και την εμπειρία να σταματήσει τις φασιστικές συμμορίες. Δεν θα τους αφήσουμε να φοράνε τη μάσκα των «αγανακτισμένων πατριωτών», που ανησυχούν για τον «αλυτρωτισμό των Σκοπίων» ενώ οι ίδιοι κραυγάζουν «στα όπλα, στα όπλα, να πάρουμε τα Σκόπια». Το εργατικό κίνημα και η νεολαία χρειάζεται να κάνουν δικιά τους υπόθεση την πλήρη απομόνωση των νεοναζί, κάτι που δεν κάνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή, αφήνοντας την Αστυνομία να συγκαλύπτει τη δράση τους, συλλαμβάνοντας τα θύματα ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων και επιτρέποντας τους να εμφανίζονται σε επίσημες τελετές και στα ΜΜΕ.

Επόμενος μεγάλος σταθμός του κινήματος πρέπει να είναι ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη, στα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Βαδίζοντας προς τα εκεί, και κάθε μέρα, πρέπει να σταματήσουμε τη δράση των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, να απομονώσουμε τις εθνικιστικές κραυγές και να στείλουμε τους φασίστες στη φυλακή.

www.antiracismfascism.org, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., τηλ: 6936127797, 6974004941Thestival.gr

Καταγγελία διαδηλωτή για προπηλακισμό από διαδηλωτές


https://www.youtube.com/watch?v=If0WbRvZCkk


https://www.youtube.com/watch?v=qunwDLkpTko

Read 3921 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ