Print this page
Thursday, 14 June 2018 10:02

Η δίκη στο Εφετείο των δολοφόνων του Σαχζατ Λουκμάν διεκόπη για την Τρίτη 19 Ιούνη Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, Λουκάρεως και Λ.Αλεξάνδρας, Τρίτη 19/6, 8.30πμ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ  ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η δίκη στο Εφετείο των δολοφόνων του Σαχζατ Λουκμάν διεκόπη για την Τρίτη 19 Ιούνη
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, Λουκάρεως και Λ.Αλεξάνδρας, Τρίτη 19/6, 8.30πμ
Ισόβια ξανά στους φονιάδες του Σαχζάτ Λουκμάν

Η σημερινή συνεδρίαση για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών στο Β ΜΟΕ της υπόθεσης της  δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν από τους Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο διεκόπη  τις 19 Ιούνη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Λιακόπουλου δήλωσαν κώλυμα λόγω εξέλιξης άλλων δικών στις οποίες παρίσταντο. Επίσης η πολιτική αγωγή ζήτησε να αρχίσει η δίκη με την παρουσία των δύο αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονίας οι οποίοι απέστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν ότι θα βρίσκονταν εκτός Ελλάδος από τα τέλη Μαΐου.
Μετά από αυτά το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη 19 Ιούνη στις 9πμ
Έξω από το χώρο του Εφετείου η ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησε αντιφασιστική συγκέντρωση. Το πανό ανέφερε: “Ισόβια ξανά στους φονιάδες του Σαχζάτ Λουκμάν.”
Το σχετικό κείμενο που διαβάζονταν ανέφερε:“Η δίκη έχει αυξημένο ενδιαφέρον καθώς οι δολοφόνοι δικάζονται και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η πρωτόδικη απόφαση 398/2014 του ΜΟΔ Αθηνών καταδίκασε τους δολοφόνους Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο σε ποινή ισόβια κάθειρξης και αναγνώρισε ξεκάθαρα το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο εργάτης από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν τα χαράματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στο δρόμο για την δουλειά του στα Πετράλωνα στην οδό Τριών Ιεραρχών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η δολοφονία «τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79, παρ. 3 Π.Κ.».
Η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας που συνόδευσε την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Οι δράστες αφού τραυμάτισαν τον Σαχζάτ Λουκμάν με επτά μαχαιριές με μαχαίρια πεταλούδα που είχαν μαζί τους τον εγκατέλειψαν και συνέχισαν να τριγυρνάνε στην Αθήνα. Συνελήφθησαν χάρη στο θάρρος μαρτύρων από την γειτονιά που κατήγγειλαν αμέσως το περιστατικό. Στα σπίτια τους βρέθηκε όλο το οπλοστάσιο των ταγμάτων εφόδου: ρόπαλα, μαχαίρια, στιλέτα, σιδηρογροθιές. Είχαν επίσης 117 φυλλάδια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Είναι αδιανόητο να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν.
Μαζί τους στη φυλακή με ισόβια πρέπει να βρεθούν σύντομα και όλοι οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με την ολοκλήρωση της δίκης που ξεκίνησε με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η φωτιά στις παράγκες των μεταναστών εργατών γης στην Ν.Μανωλάδα μας υπενθύμισε ότι έχουμε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη μάχη για να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό που οπλίζει τα χέρια των φασιστών, διεκδικώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι τώρα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι, να αποχτήσουν χαρτιά και ίσα δικαιώματα."

Read 3572 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ