Tuesday, 15 May 2018 10:24

Ντροπή στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εκκενώνει με ρατσιστική επιχείρηση-σκούπα το Λιμάνι της Πάτρας Αντιρατσιστική συγκέντρωση, Τρίτη 15 Μάη, 7μμ, Πλατεία Γεωργίου Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΤΡΑΣ

Ντροπή στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εκκενώνει με ρατσιστική επιχείρηση-σκούπα το Λιμάνι της Πάτρας

Αντιρατσιστική συγκέντρωση, Τρίτη 15 Μάη, 7μμ, Πλατεία Γεωργίου

Τα χαράματα της Τρίτης 15/5 με μεγάλη αστυνομική επιχείρηση-σκούπα εκκενώθηκαν τα εργοστάσια της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου όπου είχαν βρει καταφύγιο περί τους 600 πρόσφυγες και μετανάστες.
Αυτή την στιγμή έχουν μεταφερθεί στην Κόρινθο όπου θα πραγματοποιηθεί «διαλογή». Αυτή την αντιμετώπιση επιφύλασσε η κυβέρνηση σε αυτούς τους ανθρώπους αφού τους είχε παρατημένους σε άθλιες συνθήκες, με τους ξυλοδαρμούς και τις παρενοχλήσεις από το Λιμενικό να είναι καθημερινότητα.
Αυτή είναι η κατρακύλα της κυβέρνησης. Αντί να παρέχει σε πρόσφυγες και μετανάστες χαρτιά, στέγη και όλα τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση τους αντιμετωπίζει ως εγκληματίες και «πρόβλημα» που επιδέχεται αστυνομική διαχείριση. Θύμισε τις χειρότερες ρατσιστικές πολιτικές  των κυβερνήσεων της Δεξιάς όταν οι επιχειρήσεις σκούπα του Δένδια, ο “Ξένιος Δίας” , μάντρωνε κατά χιλιάδες τους μετανάστες  σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Είναι μια πολιτική που ανοίγει το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που προχωράνε ξανά σε επιθέσεις στις γειτονιές κατά των μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων.
Αυτή η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το αντιρατσιστικό κίνημα θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται. Καλούμε την εργατική τάξη, την νεολαία, τα συνδικάτα, την Δημοτική Αρχή, την Αριστερά να μπλοκάρουν τις επιθέσεις στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Να απαιτήσουμε άσυλο, χαρτιά, στέγη, περίθαλψη για όλους. Να παλέψουμε για ανοιχτά σύνορα και για την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης.
Όλοι και όλες στην Πλατεία Γεωργίου στις 7μμ!

Read 3526 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ