Monday, 16 April 2018 14:26

Άρχισε στο Εφετείο η δίκη των Λιακόπουλου και Στεργιόπουλου, δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν Θα συνεχιστεί στις 14 Ιούνη με παρουσία του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

BIBIΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Άρχισε στο Εφετείο η δίκη των Λιακόπουλου και Στεργιόπουλου, δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν
Θα συνεχιστεί στις 14 Ιούνη με παρουσία του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση  σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών  στο Β ΜΟΕ της υπόθεσης της  δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμαν  στον 6ος. Η δίκη έχει αυξημένο ενδιαφέρον καθώς οι δολοφόνοι δικάζονται και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Η πρωτόδικη απόφαση 398/2014 του ΜΟΔ Αθηνών καταδίκασε τους δολοφόνους Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο σε ποινή ισόβια κάθειρξης και αναγνώρισε ξεκάθαρα το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο εργάτης από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν τα χαράματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στο δρόμο για την δουλειά του στα Πετράλωνα στην οδό Τριών Ιεραρχών.
Το δικαστήριο προχώρησε στον ορισμό της ομάδας των ενόρκων. Δέχτηκε το αίτημα του συνήγορου της πολιτικής αγωγής Δημήτρη Ζώτου να γίνει απευθείας κλήση του Χαντίμ Χουσείν, πατέρα του  Σαχζάτ Λουκμάν, ωστε να το δοθεί βίζα από το Υπουργείο Εξωτερικών. Κατόπιν όρισε τις τρεις επόμενες δικάσιμους. Συγκεκριμένα η διακοπείσα δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Ιούνη, με την άφιξη του Χαντίμ Χουσείν στη χώρα και μετά στις 19 και 26 Ιούνη.
Αντιφασίστες και αντιφασίστριες βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Το αντιφασιστικό κίνημα διεκδικεί την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων με ισόβια και όχι να πέσουν στα μαλακά οι ρατσιστές δολοφόνοι.

Read 5246 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ