Friday, 23 March 2018 18:20

Ο Βίτσας πανηγυρίζει, οι πρόσφυγες αυτοπυρπολούνται και πνίγονται Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΛΕΣΒΟΥ

Ο Βίτσας πανaytupyrpolisimoriaηγυρίζει, οι πρόσφυγες αυτοπυρπολούνται και πνίγονται

«Nα εξυπηρετήσουμε και να υπηρετήσουμε τη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία. Έχει πάρα πολλά αυτή η συμφωνία που πρέπει να αξιοποιήσουμε». Η δήλωση ανήκει στον νέο υπουργό Μετανάστευσης, διάδοχο του Μουζάλα, αμέσως μετα την επίσκεψη του στο στρατόπεδο προσφύγων της Μόρια.
Λίγο μετα ένας 26χρονος πρόσφυγας από την Συρία, αφού δέχτηκε τη δεύτερη απόρριψη της αίτησης του για άσυλο, περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε.
Είναι τραγικό να αντιλαμβάνεται κανείς ότι η απομάκρυνση Μουζάλα δεν σημαίνει την απαλλαγή των προσφύγων από τα δεινά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τους μαζικούς πνιγμούς, γυναικών, παιδιών, βρεφών. Δεκαέξι πνίγηκαν τη προηγούμενη βδομάδα στο Αγαθονήσι.
Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Αιγαίο είναι μόνο πεδίο ανταγωνισμού για την ανάδειξη του κυρίαρχου συνεταίρου των πολυεθνικών στη εκμετάλλευση των νέων κοιτασμάτων υδρογοναθράκων. Μοναδική της επιδίωξη η  επιβολής δια της ισχύος των όπλων ενός συστήματος διεθνών συμμαχιών κατα της Τουρκίας μέσω του άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος και όχι η μετατροπή του σε θάλασσα ειρήνης και αλληλεγγύης, γέφυρα συνεννόησης των λαών και ανοιχτό σύνορο διάσωσης των κατατρεγμένων προσφύγων.
Πόσους νεκρούς περιμένει ακόμη να καταμετρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΕΕ για να ακυρώσουν την κατάπτυστη δολοφονική συμφωνία; Πόσες αυτοκτονίες είναι διατεθειμένοι να καταμετρήσουν για να συνεχισουν να “υπηρετούν και να εξυπηρετούν την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας;
Αντι να κλιμακώνουν τους εξοπλισμούς, ας ενισχύσουν τώρα το κοινωνικό κράτος και τις δομές αλληλεγγυης και πρόνοιας για όλους, ντόπιους και προσφυγες. Δεν θα το κάνουν για αυτό και ο αγώνας για ανοιχτά σύνορα,κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας της ντροπής είναι η μόνη ελπίδα ότι δεν χάνονται ανθρώπινες ζωές, ούτε ως φόρος αίματος στα κλειστά σύνορα, ούτε ως αυτοκτονίες εξ αιτίας της απελπισίας και των άθλιων συνθηκών που προκαλεί ο εγκλωβισμός στα στρατόπεδα-γκέτο.

Read 5644 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ