Sunday, 11 March 2018 08:39

Συνέντευξη τύπου Τρίτη 13/3, 12μεσ στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, Φιλελλήνων και Ψύλλα

Written by
Rate this item
(0 votes)

Συνέντευξη τύπου Τρίτη 13/3, 12μεσ στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, Φιλελλήνων και Ψύλλα

Για το συλλαλητήριο του Σαββάτου 17 Μάρτη Ομόνοια 3μμ, Διεθνής μέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.


Το συλλαλητήριο της Αθήνας είναι ένα από τα 70 που θα γίνουν στις 17 Μάρτη σε μία σειρά πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας στα πλαίσια καλέσματος για μέρα διεθνούς δράσης κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας. Διαδηλώσεις θα γίνουν και σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα.

Οι διοργανωτές διεκδικούν:
-Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης
-Ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Ανοικτά σύνορα, παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και το δικαίωμα να ζήσουν σε όποια χώρα αποφασίσουν οι ίδιοι. Να σταματήσουν οι απελάσεις, επαναπροωθήσεις, εγκλεισμοί των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής και μετακίνηση από τα καμπ.
-Να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Να κλείσουν τα γραφεία της. Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες.
-Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγει η FRONTEX
_________________________________________________
Κάλεσμα Αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών, μεταναστευτικών, προσφυγικών οργανώσεων, χώρων στέγασης προσφύγων, Συντονισμών/Συλλογικοτήτων/Σωματείων για τη
Διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας Σάββατο 17/3 3 μ.μ., Ομόνοια
Το Σάββατο 17 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου, και της φτώχειας την ώρα που στον πλανήτη βαρύνουν οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το χωρίς τέλος δράμα του ξεριζωμού, η εκμετάλλευση, ο κατατρεγμός, η στέρηση στο δικαίωμα προστασίας των προσφύγων, η άνοδος της φασιστικής απειλής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Διαδηλώνουμε σε πολλές χώρες και πόλεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πιάνοντας το νήμα από τη περσινή διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη, για να μπει φραγμός στην επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες ντόπιων και μεταναστών, στην οικονομική βία της εξαθλίωσης σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, στις διακρίσεις σε βάρος όσων έχουν διαφορετικό χρώμα, φυλή, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, χώρα προέλευσης.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στα πρώτα θύματα του ρατσισμού, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετράμε πάνω από 60.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη χώρα και τραγικό πολλαπλασιασμό των πνιγμών στη Μεσόγειο με πάνω από 5.000 καταγραμμένους νεκρούς το 2016-2017 στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία. Επανέρχεται η φρίκη των σκλαβοπάζαρων με χρηματοδότηση της Ε.Ε., στη Λιβύη έργο της ίδιας πολιτικής “αποτροπής” που εφαρμόζουν Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο. Γεγονότα που χρειάζεται να σημάνουν συναγερμό για όλους μας.
Αντιστεκόμαστε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης, των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες και των ανοικτών για τους «επενδυτές» και τα διεθνή τραστ τα οποία χρειάζονται τα πλοία του ΝΑΤΟ για την «αποτροπή» των προσφύγων που ζητούν σωτηρία.
Δεν ανεχόμαστε οι ζωές των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά και στην ενδοχώρα να βρίσκονται και αυτό το χειμώνα σε κίνδυνο. Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γ. Μουζάλα, πως δεν μπορούν να αποκλειστούν νέοι θάνατοι από το κρύο, πρέπει να κινητοποιήσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, με στόχο τη μετεγκατάστασή τους από τα hot-spot του Αιγαίου και τα άθλια προσφυγικά στρατόπεδα της ενδοχώρας σε διαμερίσματα με ανθρώπινες συνθήκες και πλήρη δικαιώματα στη μόρφωση, την περίθαλψη, τη δουλειά.
Ξεσηκωνόμαστε σε όλη την Ευρώπη κατά της ανόδου της ακροδεξιάς και της φασιστικής απειλής. Δεν εφησυχάζουμε διότι με την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη κυβέρνηση της Αυστρίας και στη Βουλή της Γερμανίας, το πέρασμα της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, τις εκστρατείες του Τραμπ, με τις απειλές για πυρηνικό χτύπημα και νέες επεμβάσεις, την ισλαμοφοβία, το σεξισμό και τον ρατσισμό της αστυνομίας που δολοφονεί εκατοντάδες έγχρωμους, έχουν ανάψει οι ορέξεις της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα για νέες εξορμήσεις στις γειτονιές κατά των μεταναστών και των κινημάτων.
Γυρνάμε την πλάτη στην υστερική εκστρατεία γύρω από το όνομα Μακεδονία, που ανοίγει το δρόμο στα τάγματα εφόδου των φασιστών. Το εθνικιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη άνοιξε τη πόρτα στην ακροδεξιά και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που πυρπόλησαν το κτίριο της κατάληψης Libertatia με την κάλυψη της Αστυνομίας, επιτέθηκαν στο θέατρο Εμπρός και προσπάθησαν να εξαπολύσουν τάγματα εφόδου στο κέντρο της Αθήνας. Γυρνάμε την πλάτη στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης που ταυτιζόμενη με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κι εφαρμόζοντας με συνέπεια την πολιτική του θεσμικού ρατσισμού στο εσωτερικό συμβάλλει στο να γίνονται αποδεκτά τα πιο επιθετικά επιχειρήματα της ακροδεξιάς ενώ δεν χάνει την αφορμή να στρέψει τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στο κίνημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία πολιτικής οργάνωσης τη μέρα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Στεκόμαστε με αποφασιστικότητα στις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής. Είναι σαφές ότι ταυτόχρονα με την αντιπροσφυγική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, χύνεται το δηλητήριο της ξενοφοβίας και στη χώρα μας. Επιχείρησαν νέες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στο Ασπρόπυργο, το Ρέντη, τον Πειραιά, το Μενίδι ακόμη και έξω από το Εφετείο στο χώρο της δίκης. Παρά την πίεση που δέχεται η φασιστική συμμορία από τη συνεχιζόμενη δίκη της ως εγκληματική οργάνωση χρειάζεται να απαντηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κινήματος που αντιστέκονται στη φασιστική απειλή, απαιτώντας την ισόβια καταδίκη των νεοναζί και ενισχύοντας το αντιφασιστικό κίνημα σε κάθε πόλη και γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων τους.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εντείνουν την ανησυχία για συνέχιση των πολέμων, νέους ξεριζωμένους ανθρώπους, νέα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ένα αντιπολεμικό, αντιϊμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.
Λέμε όχι στις ασκούμενες πολιτικές των οικονομικά ισχυρών που φέρνουν φτωχοποίηση και εξαθλίωση! Έτσι ανεβαίνει η φασιστική, εθνικιστική, ξενοφοβική, ρατσιστική, σκοταδιστική επιρροή από τις ΗΠΑ μέχρι την καρδιά της Ευρώπης και τις χώρες της Ανατολής!
Απέναντι στις ανοικτές ή συγκαλυμμένες πολιτικές του ρατσισμού, της φτώχειας, των διακρίσεων, της ανοχής στο φασισμό από όπου και να προέρχονται κράτος, κυβέρνηση, κόμματα, δημοτικές αρχές, αντιτάσσουμε τον κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για:
• Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης
• Ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Ανοικτά σύνορα, παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και το δικαίωμα να ζήσουν σε όποια χώρα αποφασίσουν οι ίδιοι. Να σταματήσουν οι απελάσεις, επαναπροωθήσεις, εγκλεισμοί των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής και μετακίνηση από τα καμπ.
• Να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χ.Α.. Να κλείσουν τα γραφεία της. Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες.
• Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγει η Frontex.Παλεύουμε ενωμένοι με αλληλεγγύη εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και μεγαλύτεροι, πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα κοινό μέτωπο για να αντισταθούμε στη μνημονιακή φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό, τις διακρίσεις, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και καλύτερη ζωή για όλους.Συμμετέχουμε και καλούμε το Σάββατο 17 Μάρτη 2018 στην πλ. Ομόνοιας, 3 μ.μ.

Read 2763 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ