Monday, 26 February 2018 20:50

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ Πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

KIΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΕΡΦΑ


Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ
Πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς
Κλείστε τα γραφεία-ορμητήριο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Να διαλυθεί το τάγμα εφόδου που τραυμάτισε την δικηγόρο της οικογένειας του Παύλου Φύσσα  και επιτέθηκε στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα και όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που δέχτηκαν την δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Η εισβολή τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα όπου και ήταν γνωστό ότι εκείνη την ώρα γίνονταν συνέλευση, ήταν μια προσχεδιασμένη επίθεση που την οργάνωσε και την κατηύθυνε η υπόδικη ηγεσία των νεοναζί για να στείλει το μήνυμα ότι κάνουν ξανά κουμάντο στον Πειραιά όπως στις μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το τάγμα ήταν εξοπλισμένο με λοστούς, κράνη, φωτοβολίδες. Χτύπησε με λύσσα έξι άτομα τραυματίζοντας σοβαρά έξι.
Τραυμάτισαν την συνήγορο Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι. Προκάλεσαν τραύματα σε ένα δεύτερο με αναμμένο πυρσό. Μετά το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» των χρυσαυγιτών, αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή».
Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς. Η επίθεση αυτή θύμισε τις εισβολές στα στέκια Αντίπνοια στα Πετράλωνα και Συνεργείο στην Ηλιούπολη.
Στο στόχαστρο των δολοφόνων μπήκε ξανά η οικογένεια Φύσσα, σε μια φάση όπου η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει στριμώξει την ηγεσία μετά τις καταιγιστικές καταθέσεις των μαρτύρων.
Όσο τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής παραμένουν ανοικτά, οι ελευθερίες και οι ζωές όλων μας απειλούνται.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Ηδη, στην διαδικασία έχει επιβεβαιωθεί με το πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγη με το μανδύα πολιτικού κόμματος λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη ως μιά εγκληματική ναζιστική συμμορία. Η απομόνωση του είναι πλήρης και καταφεύγουν σε χτυπήματα για να δηλώσουν ότι ακόμη μπορούν να κάνουν επιδείξεις πυγμής, για να συγκρατήσουν έτσι το ναζιστικό τους πυρήνα.
Απαιτούμε να κλείσει εδώ και τώρα το Γραφείο-ορμητήριο στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα.
Η κυβέρνηση και ο Τόσκας δεν μπορούν να κρατάνε υποθέσεις στα συρτάρια που αφορούν τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως έγινε πρόσφατα ξανά σε βάρος δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Ευγενίας Κουνιάκη, με επικεφαλής τον Σ.Δεβελέκο του πυρήνα χρυσαυγιτών του Πειραιά. Δεν μπορούν να υποβαθμίζουν τη δίκη στέλνοντας ξανά στην αφάνεια της δικαστικής αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού από το Εφετείο. Δεν είναι δυνατό η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να καλύπτουν τις ρατσιστικές κραυγές των νεοναζί ενώ θάβουν το τι συμβαίνει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής φορώντας τον προσωπείο του πατριώτη μετά τον κουρνιαχτό των εθνικιστικών συλλαλητηρίων.  
Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς και το αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο του Γραφείων της συμμορίας στο Πειραιά και με μαζικές κινητοποιήσεις να τους σταματήσουμε.
Να συλληφθούν άμεσα οι δολοφόνοι της φασιστικής συμμορίας του Πειραιά που οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση στη Φαβέλα.
Να δώσουμε κλιμακώσουμε με μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ

EΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ-ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

"Η μάχη ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό"

Read 4075 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ