Print this page
Friday, 02 February 2018 14:32

Αντιφασιστική Συγκέντρωση ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12μες, στ.ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας και πορεία στο μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζα Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Δελτίο Τύπου της σύσκεψης 23/1
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ Ν.ΙΩΝΙΑ - ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
 
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
 
Αντιφασιστική Συγκέντρωση ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12μες, στ.ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας και πορεία στο μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζα
 
Την Τρίτη 23/1 πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική σύσκεψη που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας, με συμμετοχή μελών του Σωματείου του νοσ.Αγ.Όλγα, της Εργατικής Λέσχης “Υδραγωγείο”, της δημοτικής κίνησης "Εκτός Σχεδίου", της κίνησης “Ποδονίφτης” κι ανένταχτων αγωνιστών κι αγωνιστριών της περιοχής.
 
Αφορμή για τη σύσκεψη ήταν οι φασιστικές προκλήσεις στις γειτονιές της Ν.Ιωνίας, που κορυφώθηκαν με τη βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας την περασμένη βδομάδα, όταν νεοναζί σχημάτισαν τη σβάστικα πάνω στη μαρμάρινη πλάκα με το - αφιερωμένο στους 22 εκτελεσθέντες αντιφασίστες - ποίημα του Γ.Ρίτσου.
 
Το τελευταίο διάστημα ναζιστικά σύμβολα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε τοίχους της Νέας Ιωνίας, τα οποία χάρη στα αντανακλαστικά των αντιφασιστών δεν επιβιώνουν πάνω από λίγες ώρες. Ωστόσο η βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειάς των νεοναζί να πατήσουν πόδι στις προσφυγογειτονιές μας. Αποτελεί μια ευθεία επίθεση στην αντιφασιστική ιστορία της πόλης μας που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
 
Η προσπάθεια των νεοναζί να εμφανιστούν στη Νέα Ιωνία δεν είναι αποκομμένη από την αντίστοιχη προσπάθεια που κάνουν το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά γειτονιές όπως στο Ρέντη με τις επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών και πάνω απ'όλα στη Θεσσαλονίκη με την επανεμφάνιση χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου την περασμένη Κυριακή και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia. 
 
Δεν θα τους περάσει!
Δίνουμε κινηματική απάντηση τόσο στους φασίστες που προσπαθούν να κάνουν την εμφάνισή τους, όσο και στην εθνικιστική προπαγάνδα που τους τροφοδοτεί.
Καλούμε όλες και όλους, το Σάββατο 3/2, στις 12μεσ, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ της Ν.Ιωνίας και πορεία προς το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας.
 
Κάλεσμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας - Ν.Ιωνίας
Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Ν.Φιλαδέλφειας Ν.Χαλκηδόνας Ν.Ιωνίας 
Το ιατρείο μας μαζί με άλλες συλλογικότητες καταδικάζει τις φασιστικές προκλήσεις στις γειτονιές της Ν.Ιωνίας. Οι προκλήσεις κορυφώθηκαν με τη βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας την περασμένη βδομάδα, όταν νεοναζί σχημάτισαν τη σβάστικα πάνω στη μαρμάρινη πλάκα με το - αφιερωμένο στους 22 εκτελεσθέντες αντιφασίστες - ποίημα του Γ.Ρίτσου.
 
Το τελευταίο διάστημα ναζιστικά σύμβολα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε τοίχους της Νέας Ιωνίας, τα οποία χάρη στα αντανακλαστικά των αντιφασιστών δεν επιβιώνουν πάνω από λίγες ώρες. Ωστόσο η βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειάς των νεοναζί να πατήσουν πόδι στις προσφυγογειτονιές μας. Αποτελεί μια ευθεία επίθεση στην αντιφασιστική ιστορία της πόλης μας που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Δίνουμε ενωτική κινηματική απάντηση τόσο στους φασίστες που προσπαθούν να κάνουν την εμφάνισή τους, όσο και στην εθνικιστική προπαγάνδα που τους τροφοδοτεί.
 
Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 3/2, στις 12μεσ στο σταθμό του ΗΣΑΠ της Ν.Ιωνίας και την πορεία προς το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας.
 
 
Kάλεσμα Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης "Εκτός Σχεδίου"
Πριν μερικές μέρες, φασίστες-νεοναζί, βεβήλωσαν με σβάστικα την πλάκα με το ποίημα του Ρίτσου, στο μνημείο των εκτελεσθέντων αντιφασιστών και κομμουνιστών του μπλόκου της Καλογρέζας.
Η προκλητική αυτή φασιστική επίθεση στο μνημείο του μπλόκου, είναι μια ευθεία επίθεση στους αγώνες που έχουν δώσει οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας  ενάντια στο φασισμό, μια ευθεία επίθεση στην εαμική αντιστασιακή ιστορία του τόπου μας.
 
Αποτελεί αποκορύφωμα της προσπάθειας εμφάνισης το τελευταίο διάστημα με συνθήματα και ναζιστικά σύμβολα των φασιστοειδών στην πόλη μας και αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό. Όλοι και όλες μας θυμόμαστε τη δράση φασιστών της ΧΑ στην περιοχή μας πριν από λίγα μόλις χρόνια, με ξυλοδαρμούς μεταναστών, επιθέσεις σε σπίτια και τρομοκρατία, πορείες των ταγμάτων εφόδων τους στην περιοχή. Πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής, οι δολοφονικές επιθέσεις στους αδύναμους, τους φτωχούς  αλλά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ. Τώρα πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα.
 
Ως Εκτός Σχεδίου καταγγείλαμε άμεσα τη βεβήλωση αυτή. Διακηρύξαμε ότι θα συνεχίσουμε έμπρακτα την προσπάθεια μας για δυναμώσει ο αγώνας για ψωμί-δουλειά–ειρήνη, για την απαλλαγή από τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους εκμεταλλευτές μας συνολικά. Για να μη ριζώσει και να αφανιστεί ο φασισμός. Ενάντια σε κάθε εθνικισμό.
 
Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή μας η νεοναζιστική οργάνωση Κρυπτεία βρώμισε τον εξωτερικό χώρο του στεκιού της κίνησής μας με ναζιστικά συνθήματα και τρικάκια. Κάτι που και στο παρελθόν έχει κάνει η οργάνωση ΑΜΕ.
Οι πρόγονοι των σύγχρονων φασιστών έκαναν στην κατοχή τη δουλειά τους με κουκούλες, τούτοι δω κρυφά τη νύχτα και μετά το πρωί πάλι πίσω στα λαγούμια τους σαν τυφλοπόντικες.
 
Δηλώνουμε, όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, ότι δεν πτοούμαστε από τη στοχοποίηση αυτή. Ίσα-ίσα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, για την αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής ενάντια σε κάθε είδους φασισμό και καταπίεση, σε κάθε είδους αντιλαϊκή πολιτική, για όλα αυτά που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι - παραγωγοί του πλούτου.
 
Ιδιαίτερα σήμερα που οι φασίστες/ναζί νοσταλγοί του Χίτλερ, επιδιώκουν να παραχαράξουν την ιστορία, σπέρνοντας το δηλητήριό τους σε όσους αντιστέκονται, διεκδικούν, αγωνίζονται, η ενέργεια τους αυτή δείχνει ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.
 
Το λέμε πάλι : θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους μέχρι να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός. Καλούμε ξανά το λαό της Νέας Ιωνίας, Έλληνες και μετανάστες, τα σωματεία και τις συλλογικότητες της περιοχής και κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια σε κοινό αγώνα ενάντια στους φασίστες.
 
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση το Σάββατο 3 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας και στην πορεία ως το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζα.
 
Read 3955 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ