Friday, 19 January 2018 16:49

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΡΙΤΗ 23/1, 8μμ, Στέκι Εκτός Σχεδίου (Πάτμου κ Νισύρου) Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑΣΥΣΚΕΨΗ ΤΡΙΤΗ 23/1, 8μμ,

Στέκι Εκτός Σχεδίου (Πάτμου κ Νισύρου)

Καταγγέλουμε τη βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας από νεοναζί την περασμένη Δευτέρα. Οι θρασύδειλοι νοσταλγοί του Χίτλερ σχημάτισαν τη σβάστικα πάνω στη μαρμάρινη πλάκα με το ποίημα που έγραψε ο Ρίτσος για τους 22 αντιφασίστες εργάτες που εκτελέστηκαν στις 14 Μάρτη του 1944.Η βεβήλωση του μνημείου αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειας που κάνει η ναζιστική συμμορία να φανεί στις εργατογειτονιές της Νέας Ιωνίας.

Αφού το προηγούμενο διάστημα, οι νεοναζί απέτυχαν να εδραιωθούν στις γειτονιές μας με ρατσιστικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς, χάρη στις μαζικές ενωτικές απαντήσεις που έδιναν το αντιφασιστικό κίνημα, οι φορείς, τα σωματεία και οι συλλογικότητες της πόλης μας, τα φασιστοειδή αποφάσισαν να πιάσουν τις μπογιές.

Τις τελευταίες βδομάδες – πάντα νύχτα και στα μουλωχτά - βρωμίζουν συστηματικά τους τοίχους της προσφυγικής μας πόλης με σβάστικες, κέλτικους σταυρούς και ναζιστικά συνθήματα.Χάρη στη διαρκή ετοιμότητα των αντιφασιστών και αντιφασιστριών οι βρωμιές τους δεν επιβιώνουν πάνω από μερικές ώρες.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας έχουν πρωτοστατήσει στη μάχη να μην αφήνεται ο παραμικρός ζωτικός χώρος στους νεοναζί, ούτε στους δρόμους, αλλά ούτε και στους τοίχους. Χαιρετίζουμε τις ενέργειες κατοίκων που είτε επικοινώνησαν μαζί μας, είτε ανέλαβαν οι ίδιοι δράση για να ξεβρωμίσουν τη γειτονιά τους.Ωστόσο η βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας αποτελεί μια ευθεία επίθεση στην αντιφασιστική παράδοση της πόλης μας – μια επίθεση στον καθέναν και την καθεμιά που ζει κι εργάζεται στα ποτισμένα με αίμα χώματα της Νέας Ιωνίας.

Καλούμε τους κάτοικους της Ν.Ιωνίας να μην αφήσουν το παραμικρό ναζιστικό σύμβολο σε τοίχο της γειτονιάς τους. Καλούμε το δήμο της Ν.Ιωνίας να καταδικάσει τις φασιστικές προκλήσεις και να καθαρίζει άμεσα τα ναζιστικά σύμβολα οπουδήποτε εμφανίζονται. Καλούμε όλες και όλους σε εγρήγορση, να αποκαλύψουν και να απομονώσουν τους θρασύδειλους νοσταλγούς του Χίτλερ που τολμούν να πατούν το πόδι τους στις προσφυγογειτονιές μας.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στο Gagarin (Λιοσίων 205) το Σάββατο 20/1.Καλούμε φορείς, σωματεία, συλλογικότητες και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια της Ν.Ιωνίας σε σύσκεψη την Τρίτη 23/1, στις 8μμ στο στέκι Εκτός Σχεδίου (Πάτμου & Νισύρου) για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την κινηματική απάντηση που αξίζει στους νεοναζί.Επικοινωνήστε με την ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας στο μέηλ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας

Read 4153 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ