Friday, 12 January 2018 17:19

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΡΕΝΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1 11.30πμ (Σημείο έναρξης η συμβολή των οδών Θηβών και Θεσσαλονίκης) Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΡΕΝΤΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1 11.30πμ (Σημείο έναρξης η συμβολή των οδών Θηβών και Θεσσαλονίκης)

Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών στο Ρέντη!
Έξω οι νεοναζί από τις προσφυγογειτονιές της Νίκαιας και του Ρέντη !
Νόμιμοι οι Μετανάστες!


Το τελευταίο μήνα στη περιοχή Ρέντη-Nίκαια μία οργανωμένη ομάδα φασιστών έχει προχωρήσει σε αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών.
Αυτή η ομάδα κάνει περιπολίες στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και στην Θηβών και χτυπάει με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια ακόμη και νεράντζια τα σπίτια και μαγαζιά των μεταναστών.
Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην Αστυνομία, η ομάδα συνεχίζει να δρα στη περιοχή.
Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδινές ώρες. Μέχρι τώρα έχουν στοχοποιήσει και επιτεθεί σε περίπου τριάντα σπίτια. Από τα Χριστούγεννα, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις.
Σε ένα από αυτά ο μετανάστης τους φώναξε γιατί τα κάνετε αυτά και πήρε απάντηση “βρωμοπακιστανοί φύγετε, να πάτε στην χώρας σας”.
Εμφανίστηκαν μάλιστα φορώντας όλοι μαύρες κουκούλες.
Την ομάδα αποτελούσαν άτομα ηλικίας 18-22 ετών.
Ένας άλλος μετανάστης κατήγγειλε ότι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας τους μάζεψε με ένα μαύρο αυτοκίνητο και τους απομάκρυνε όταν σε κάποια επίθεση διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες άμεσα.
Πρόκειται για περιοχή στην οποία παλιότερα έδρασε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις ξανά σε σπίτια και στους δρόμους της γειτονιάς.
Δεν θα επιτρέψουμε στη Νίκαια και στο Ρέντη, στη περιοχή από όπου οι Ρουπακιάδες της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο Κερατσίνι για να δολοφονήσουν το Παύλο Φύσσα, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών.
Καλούμε το Δήμο Νίκαιας, τα συνδικάτα, την αριστερά να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και να διαλυθεί η φασιστική ομάδα στη περιοχή Ρέντη-Νίκαιας.
Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε συντονισμένα με αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες με κεντρικό ραντεβού για την Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ.
Προχωράμε σε αντιφασιστική πικετοφορία το Σάββατο στις 13/1 και 11.30 πμ στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Θηβών.
Καλούμε όλους και όλες στις 20 Γενάρη στη μεγάλη συναυλία που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στο Gagarin με τη συμμετοχή πλήθος καλλιτεχνών!


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Read 5324 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ