Monday, 18 December 2017 14:14

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2018 ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 12.00ΠΜ

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 7μμ, καφέ ΛΟΥΠΑ (Ερεχθείου 12), ΚΟΥΚΑΚΙ

Την Κυριακή 14 Γενάρη 2018 διαδηλώνουμε αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, πήγαινε με το ποδήλατο του στη δουλειά και οι δύο νεοναζί του έκλεισαν το δρόμο με μηχανή, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ.


Μετά τη σύλληψη των δύο με το όπλο του εγκλήματος έγινε έρευνα στα σπίτια τους όπου βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής και ένα οπλοστάσιο τάγματος εφόδου της συμμορίας. Η δράση των αντιφασιστών, της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» δεν άφησε να πέσουν οι νεοναζί στα μαλακά και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.


Τότε η Αστυνομία δεν ερεύνησε τις διασυνδέσεις τους με τους κεντρικούς εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί. Η υπόθεση εισήχθη στο δικαστήριο από τις αρχές ως ένα τυχαίο περιστατικό, ένας διαπληκτισμός δι’ ασήμαντον αφορμή, αλλά αποκαλύφθηκε στο ακροατήριο ως αυτό που πραγματικά ήταν: ένα προμελετημένο εν ψυχρώ ρατσιστικό έγκλημα από δύο μαχαιροβγάλτες συνδεδεμένους με τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Σήμερα κατηγορούνται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωσης τη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι διπλή. Από τη μία να καταδικαστεί σε ισόβια η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία τους, ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων όπως του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα και να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά. Κι απ’ την άλλη παλεύουμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού, απαιτώντας νομιμοποίηση και χαρτιά σε κάθε μετανάστη, δικαίωμα ψήφου και κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων.

Read 8472 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ