Print this page
Saturday, 16 December 2017 16:26

Σχέδιο ψηφίσματος για σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις 17 Μάρτη, διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού Συλλαλητήριο, Ομόνοια 3μμ, πορεία σε Βουλή και Γραφεία ΕΕ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σχέδιο ψηφίσματος για σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις
17 Μάρτη, διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Συλλαλητήριο, Ομόνοια 3μμ, πορεία σε Βουλή και Γραφεία ΕΕ

Δύο χρόνια μετά τις συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη, επτά χιλιάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη Μεσόγειο, χιλιάδες κρατούνται η περιορίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωση από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις έρημους της Λιβύης, όπου γίνονται δημοπρασίες μεταναστών σε δουλοπάζαρα. Αντί για την ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα στο άσυλο, άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τις δικτατορίες, την φτώχεια και την περιβαλλοντική καταστροφή, βρίσκουν μπροστά τους κλειστά σύνορα, φράχτες και τις περιπολίες του ΝΑΤΟ και της FRONTEX.
Στην ΕΕ δυναμώνει η απειλή του φασισμού και της ακροδεξιάς με την ενίσχυση τους στην Ιταλία, την είσοδο του FPO στην κυβέρνηση της Αυστρίας, της AfD στη Βουλή της Γερμανίας, τη Λεπέν να φτάνει στο β γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής,με την κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παριστάνει το νόμιμο κόμμα, απαιτεί να προχωρήσουμε σε δράση για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια. Από τέτοια «γραφεία» επιτέθηκαν πρόσφατα κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και των εργατών γης στον Ασπρόπυργο.  Επίθεση κατά των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη, της Ελευθερίας Τομπατζόγλου στη Φαβέλα και της Ευγενίας Κουνιάκη στο Εφετείο δείχνει ότι είναι επειγον να τιμωρηθούν οι ένοχοι εδώ και τώρα.
Είναι ώρα να μπει τέλος στις ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση για τους μετανάστες και να κλείσουν αμέσως τα στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ και ενισχύουμε οικονομικά την ΚΕΕΡΦΑ για την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Read 7965 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ