Print this page
Friday, 15 December 2017 13:57

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πειραιά

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

Καταγγέλλουμε την επίθεση που πραγματοποίησε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής Σαλαμίνας τη Δευτέρα 11/12 στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, στη διάρκεια αντιφασιστικής εκδήλωσης που διοργάνωνε η Οργάνωση ΟΡΜΑ, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και δημοτικών συμβούλων.

Οι Χρυσαυγίτες αφού συγκεντρώθηκαν στα τοπικά τους γραφεία τους όρμησαν στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου φορώντας κράνη και κρατώντας λοστούς και μπουκάλια. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν μέσα στα γραφεία τους, έχοντας πάντα την ανοχή της αστυνομίας που τα προστάτευε με κλούβες. Στη συνέχεια μετά από αρκετή ώρα η αστυνομία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε 6 προσαγωγές, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Καταγγελία για την επίθεση έχει ήδη κάνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και μία σειρά άλλοι φορείς. Προκαλεί εντύπωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, εξέλιξη που εκθέτει τη δημοτική αρχή για την κάλυψη που δίνει στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Είναι πρόκληση η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου φασιστών στις ίδιες περιοχές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, έδρασαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των συνδικαλιστών της Ζώνης Περάματος. Η κάλυψη της αστυνομίας στη δολοφονική τους δράση συνεχίζεται και τα γραφεία τους εξακολουθούν να λειτουργούν ως σφηγκοφωλία για την οργάνωση των δολοφονικών τους επιθέσεων.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους,  τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Πειραιά, τις κινήσεις υπεράσπισης των προσφύγων και των μεταναστών να κλείσουμε όλοι μαζί το δρόμο στην αναβίωση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσουμε να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια του Πειραιά και σε κάθε γειτονιά. Η ενωτική αντιφασιστική απάντηση του εργατικού κινήματος, της αριστεράς και όλων των αντιφασιστών μπορεί να οδηγήσει τα τάγματα εφόδου στη διάλυση και να βάλει τέλος στην κάλυψη της ΕΛΑΣ. Σε αυτή την κατεύθυνση ξεκινάμε να οργανώνουμε την παγκόσμια ημέρα αντιφασιστικής- αντιρατσιστικής δράσης 17 Μάρτη 2018. 

Είναι επείγον να προχωρήσει η Δίκη της Χρυσής Αυγής και η οριστική  καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη οι αποκαλύψεις των προστατευόμενων μαρτύρων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ρόλο της εγκληματικής συμμορίας και τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά κατά των μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων.

Καλούμε σε μαζική παρουσία στην αντιφασιστική συγκέντρωση και στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής, την μέρα της εξέτασης του Πέτρου Κωνσταντίνου συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 9πμ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Read 5536 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ