Print this page
Monday, 11 December 2017 15:09

Ο Δημήτρης Κουσουρής καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής Μαζική παρουσία στο ακροατήριο της δίκης, Τετάρτη 13/12 9πμ, στην αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Ο Δημήτρης Κουσουρής καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Μαζική παρουσία στο ακροατήριο της δίκης, Τετάρτη 13/12 9πμ, στην αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Ο Δημήτρης Κουσουρής, πανεπιστημιακός και συγγραφέας καταθέτει την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μάρτυρας προτεινόμενος από την πολιτική αγωγή. Είναι ο πρώτος μάρτυρας της πολιτικής αγωγής μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων και της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 1998 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχε συγκλονίσει καθώς χαροπάλευε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  νοσοκομείου για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Τον έσωσε η έγκαιρη μεταφορά στο νοσοκομείο και το νεαρό της ηλικίας του», είπε αργότερα ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου.

Βρέθηκε στο χώρο μαζί με άλλους φοιτητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι συμπαραστέκονταν σε εκπαιδευτικούς που είχαν συλληφθεί στον αγώνα υπεράσπισης της επετηρίδας διορισμού των εκπαιδευτικών με τις μαζικές καταλήψεις στα εξεταστικά κέντρα. Την ίδια μέρα στο χώρο των δικαστηρίων ήταν σε εξέλιξη η δίκη των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν σε πέντε μέλη της ΟΣΕ(μετέπειτα ΣΕΚ)  στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη.
 Επικεφαλής του τάγματος ήταν ο νούμερο 2 στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής Αντώνης Ανδρουτσόπουλος (“Περίανδρος”) ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Εφετείο.

Όσο η δίκη εξελίσσεται και πλησιάζει η ώρα της απόφασης γίνεται ξεκάθαρο ότι η καταδίκη των εγκλημάτων αφορά όχι μόνο τους φυσικούς αυτουργούς αλλά και την ίδια την ηγεσία που σχεδίασε και κατηύθυνε τις δολοφονίες του  Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των Αιγυπτίων αλιεργατών, των αγωνιστών των κινημάτων.

Καλούμε σε μαζική παρουσία στο ακροατήριο της δίκης την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 9πμ στην αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Read 5400 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ