Print this page
Sunday, 10 December 2017 14:58

STOP στην ισλαμοφοβία και τον εθνικισμό! Οι κοινοί μας αγώνες ασπίδα ενάντια στον ακροδεξιό συρφετό Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης

STOP στην ισλαμοφοβία και τον εθνικισμό! Οι κοινοί μας αγώνες ασπίδα ενάντια στον ακροδεξιό συρφετό.

Ένα μπαράζ φασιστικών προκλήσεων και απειλών σε βάρος της μειονότητας εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη.

Παρακρατικοί φασίστες πέταξαν απειλητικά ανυπόγραφα φέιγ βολάν σε χωριά και χώρους λατρείας της μειονότητας που έγραφαν στα τουρκικά “BIR DAHAN DUSUN, ERDOGAN GIDECEK. SEN YARIN DA BURDA OLACAKSIN” (Ξανασκέψου το! Ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ και αύριο εδώ θα είσαι...) και σημάδεψαν με σταυρούς μαγαζιά της μειονότητας, όπως οι Ναζί πρόγονοί τους σημάδευαν τα μαγαζιά των Εβραίων με το Άστρο του Δαβίδ στα αντισημιτικά πογκρόμ της δεκαετίας του 1930, ενώ ένα ακροδεξιό συνονθύλευμα, από παρακλάδια της Χρυσής Αυγής μέχρι εφέδρους, απόστρατους και ειδικές δυνάμεις, καλούσε σε μάζωξη μίσους την Παρασκευή το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής!

Ξυπνούν μνήμες από τις μαύρες ημέρες του Πογκρόμ της Κομοτηνής το Γενάρη του 1990, όταν παρακρατικές συμμορίες, όπως το “Γεράκι της Θράκης”, λεηλατούσαν και έσπαζαν τις βιτρίνες των καταστημάτων της μειονότητας στην πόλη.

Αλλά η εργατική τάξη και οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Μας ενώνουν οι κοινοί μας αγώνες για δημοκρατικά δικαιώματα, οι αγώνες ενάντια στη λιτότητα, το ρατσισμό και την απειλή του φασισμού και του πολέμου. Αντίθετα, τα μόνα πράγματα που ενώνουν τον Τσίπρα και τον Ερντογάν είναι το κυνήγι των προσφύγων και των μεταναστών και οι διώξεις των πολιτικών προσφύγων και των αγωνιστών. Έχουν συνυπογράψει και συνεργάζονται για την υλοποίηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που κλείνει τα σύνορα, πνίγει, φυλακίζει και απελαύνει πρόσφυγες και μετανάστες.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τη μειονότητα στη Θράκη ενάντια στις περικοπές, τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις σε Παιδεία, Υγεία, Δήμους, γιατί οι φτωχοί -ανεξάρτητα από το πώς αυτοπροσδιορίζονται (θρησκευτικά, εθνικά, κλπ)- έχουν τις ίδιες ανάγκες και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Ενάντια στις βάρβαρες συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη, που αναβιώνει την εποχή της δουλείας στην Αφρική. Ενάντια στην Ισλαμοφοβία που τρέφει την ακροδεξιά στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Για να πληρώσουν οι Ναζί της Χρυσής Αυγής για όλα τα εγκλήματά τους.

Με πρώτο σταθμό την Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης.

Read 5191 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ