Print this page
Sunday, 10 December 2017 14:33

Ανταπόκριση των μελών της ΚΕΕΡΦΑ μέσα από το στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ανταπόκριση των μελών της ΚΕΕΡΦΑ μέσα από το στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο.

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ, ο Μουζάλας απαγόρευσε την είσοδο στο στρατόπεδο από την κεντρική πύλη. Μέλη της αψήφισαν τη χυδαία απαγόρευση και μπήκαν, πραγματοποιώντας ενημερωτική περιοδεία και μοίρασαν προκηρύξεις με κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία, στις 14 Δεκέμβρη και τη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Συγκλονιστική ήταν η ανταπόκριση των προσφύγων, οι οποίοι μαζεύονταν σε ομαδες, έπαιρναν τις προκυρήξεις και τις μοίραζαν και οι ίδιοι. Οι συνθήκες στο στρατόπεδο είναι απάνθρωπες.

Πλάι στα κοντέινερ, τέντες κάλυπταν εκατοντάδες σκηνές παραταγμένες μέσα σε σειρές απά φράγματα με συρματοπλέγματα σε διπλή σειρά.

Η βρομιά είναι απερίγραπτη: σκουπίδια σε όγκους δίπλα από τις σκηνές,  νερά να τρέχουν, παιδιά να παίζουν, μωρά μέσα σε αυτοσχέδιες κούνιες από κομμένα πλαστικά βαρέλια. Έξω από το καμπ υπήρχαν και άλλες σκηνές, όπου οι πρόσφυγες έκαιγαν ξύλα για να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν.
Η Μόρια είναι η ντροπή της κυβέρνησης, με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Κάνουν το βίο αβίωτο στούς πρόσφυγες και συνεχίζουν την αθλιότητα του περασμενου χειμώνα, δεν μεριμνούν για το κρύο που έρχεται,  οδηγώντας τους όλο και πιο κοντά στο θάνατο.

Η μεταφορά προσφύγων έχει ξεκινήσει, όχι για κλείσει το Γκουαντάναμο, αλλά για να επεκταθεί σύντομα με μόνιμες δομές φυλάκισης. Ετσι συμβιβάστηκε ξανά ο Μουζάλας με τη ρατσιστική εκστρατεία ΝΔ και ακροδεξιάς, με μπροστάρη το Δήμαρχο Λέσβου, Γαληνό.
Η λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα προσφύγων και εργατών, με το δυνάμωμα του κινήματος αλληλεγγύης, για να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο, ελεύθερη μετακίνηση, δουλειές και σπίτια. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX.


Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν: Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Μαρία Κασκαρίκα, δικηγόρος, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Λεωνίδας Κοντουδάκης, γεωπόνος, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Γρηγόρη Λαμπράκη, Παρασκευάς Ψάνης, συνταξιούχος, Μασούντ Καχάρ, διερμηνέας, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος, Δημήτρης Καρίμαλης, συνδικαλιστής

Read 5177 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ