Monday, 13 November 2017 16:18

Μάρτυρας Γ: Τα τάγματα εφόδου εισέβαλαν σε σπίτια μεταναστών. Είχαν ιδιαίτερο ρόλο Ζέρβας και Δεβελέκος Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μάρτυρας Γ: Τα τάγματα εφόδου εισέβαλαν σε σπίτια μεταναστών. Είχαν ιδιαίτερο ρόλο Ζέρβας και Δεβελέκος

Ο Μάρτυρας Γ ανέδειξε εμπλοκή δύο χρυσαυγιτών, του Δεβελέκου και του Ζέρβα, οι οποίοι ενέχονται σε επιθέσεις που απασχόλησαν πρόσφατα. Ο Δεβελεκος ήταν επικεφαλής του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε τραυματίζοντας στο  πρόσωπο την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη και ο Ζέρβας καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονική επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη.  Ξεκίνησε κατά την 199η δικάσιμο να καταθέτει ο μάρτυρας Γ.
Μέλος της ΧΑ από το 2006, ο μάρτυρας ορκίστηκε το 2009, όταν ενηλικιώθηκε. Η πρώτη του επαφή με την οργάνωση έγινε στα τότε κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη Σωκράτους. Ο μάρτυρας Γ ήταν παρών σε

ιδεολογικές συζητήσεις που γίνονταν στα γραφεία, για το ναζισμό, με ομιλητές συνηθέστερα τον Ν. Μιχαλολιάκο αλλά και τον Η. Κασιδιάρη και τον Σ. Δεβελέκο. Επίσης γινόταν ανάγνωση δελτίου εγκληματικότητας αλλοδαπών. “Έχει να κάνει με τη γαλούχηση ότι οι μετανάστες έρχονται και  σκοτώνουν, βιάζουν”, εξήγησε ρωτηθείς γιατί υπήρχε αυτό το δελτίο.
Επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του μάρτυρα Β ότι στην κάρτα μέλους αναγραφόταν ένας αριθμός. Εξήγησε επίσης ότι η λεγόμενη “κάρτα υποστηρικτή” βγήκε για τα μέλη που γράφονταν στην οργάνωση μαζικά από το 2012 και μετά, όταν αυτή μεγάλωσε, και ο λόγος ήταν “σε περίπτωση ποινικού [η κεντρική διοίκηση της ΧΑ] να μην έχουν την ευθύνη. Θα μπορούσε να γίνει αποποίηση ενώ αν [ο δράστης] ήταν μέλος θα κινούσε τις υποψίες ότι πρόκειται για κάτι πιο συντεταγμένο”.
Ο μάρτυρας πριν την ενηλικίωσή του είχε λάβει μέρος σε επιθέσεις. Περιέγραψε στο δικαστήριο μία από αυτές. “Είχαμε φύγει ένα βράδυ εγώ, ο Πλαπούτας, ο Κασιδιάρης, ο Ζέρβας, ο Κίμωνας. Κινηθήκαμε στην περιοχή Μεταξουργείο. Σε ένα στενό βρήκαμε αλλοδαπό, πιθανότατα πακιστανικής καταγωγής. Τον πλησιάσαμε από το πλάι. Του έριξα με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο. Ήταν η πρώτη μου φορά, στη συνέχεια γελάγανε ‘μπράβο ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι’. Τη σιδηρογροθιά μου την είχε δώσει ο Πλαπούτας. Μέσα στα γραφεία υπήρχαν κάποιες, άλλες τις έφερναν μαζί τους”. Επίσης, ο μάρτυρας πήγαινε σε εκπαιδεύσεις σε γυμναστήριο στην Αχαρνών με εκπαιδευτή τον Γ. Γερμενή. “Μαθαίναμε πώς να χτυπάμε”. Τέλος, όσον αφορά το διάστημα που ο μάρτυρας Γ ήταν μέλος ως ανήλικος, εξήγησε τι είναι το πρόγραμμα Κένταυρος (σ.σ: ο προηγούμενος μάρτυρας Β είχε πει ότι ήταν η ιδεολογική ομάδα ανηλίκων της Νίκαιας): Ήταν ένα πρόγραμμα με ομιλίες, χειραγώγηση.. η γνωστή ως “ζύμωση”. Ιδεολογικά μαθήματα, κατήχηση. Ο Κασιδιάρης είχε αναλάβει τα ιδεολογικά. Μιλάγαμε για τον Χίτλερ, για την περίφημη σπορά των ηττημένων. Για τον Ρούντολφ Ες. Μάλιστα είχαμε βγάλει σύνθημα: Ρούντολφ Ες, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS”.
Ο Γερμενής σύμφωνα με τον μάρτυρα ήταν αρμόδιος και για τις εκπαιδεύσεις σε ανοιχτούς χώρους, όπως στον Υμηττό και στο Χαϊδάρι. Μετά την ενηλικίωση και την θηυτεία του στο στρατό, μπήκε σε πιο σκληρό πρόγραμμα. “Τρέξιμο, πάλη, χτυπήματα, προσομοίωση χτυπημάτων με μαχαίρι”. Ως εκπαιδευτές σε αυτού του τύπου τα προγράμματα ανέφερε τον Γ. Πατέλη, τον Τσακανίκα, τον Δεβελέκο, τον Ζερβα και τον Κασιδιάρη. Επίσης ο Ρουπακιάς ήρθε αρχικά ως εκπαιδευόμενος και αργότερα εμφανίστηκε ως εκπαιδευτής.
Ο μάρτυρας περιέγραψε αναλυτικά και τα όπλα που χρησιμοποιούντο στις εκπαιδεύσεις. Εκτός από τα καπνογόνα και τις φωτοβολίδες, τα πτυσσόμενα γκλοπ και τα μαχαίρια, στις εκπαιδεύσεις στο Χαϊδάρι υπήρχαν και πιστόλια. Γκλοκ και Κολ 45ρι ήταν δύο από αυτά που ανέφερε. Τα είχαν στην κατοχή τους ο Κασιδιάρης και ο Πατέλης, ενώ οι εκπαιδεύσεις γίνονταν σκόπιμα κοντά στο σκοπευτήριο του Χαϊδαρίου για να συγχέεται ο ήχος των πυροβολισμών και να μην κινούν την προσοχή.
Με τα εγκαίνια των γραφείων της Νίκαιας τον Ιούνιο του 2012 (η τοπική ήταν σε λειτουργία από το 2011 όπως είπε και ο προηγούμενος μάρτυρας Β και τα γραφεία εγκαινιάστηκαν αργότερα) ο μάρτυρας άρχισε να συμμετέχει στην τοπική της Νίκαιας. Ήταν μέλος του κλειστού πυρήνα, ο οποίος ξεκίνησε με 10 άτομα και κατέληξε να έχει 20. Ο μάρτυρας Γ ανέφερει μια σειρά από δράσεις στις οποίες είχε λάβει μέρος και τις οποίες οργάνωνε και διέταζε ο Πατέλης, πάντα σε ιεραρχική επικοινωνία με Λαγο, Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο: νυχτερινή επίθεση σε σπίτι μεταναστών με πυροσβεστήρα και σοβαρά χτυπήματα με γκλοπ, που θυμίζει την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Ο ίδιος ο μάρτυρας χτύπησε με το γκλοπ του το θύμα του στο σαγόνι. Εκφοβισμός ιδιοκτήτη πλυντηρίου αυτοκινήτων στην Πέτρου Ράλλη για να διώξει τους αλλοδαπούς υπαλλήλους του. Χτύπημα τριων αλλοδαπών υπαλλήλων σε βενζινάδικο στην Βάρκιζα. Το τάγμα κυκλοφορούσε με τη γνωστή ενδυμασία: μπλούζα μαύρη της ΧΑ που γράφει στο πίσω μέρος την τοπική, παντελόνι παραλλαγή πόλεως (γκρι), αρβύλες, τζόκεϊ.
Για την πρώτη επίθεση ανέδειξε ακόμα μια φορά τον κομβικό ρόλο των γραφείων της Νίκαιας: το τάγμα των 15 ατόμων συγκεντρώθηκε εκεί όπου και πήρε οδηγίες από τον Πατέλη για το πού και πώς θα χτυπήσουν και έφυγε αμέσως με δίκυκλα. Εκεί βρίσκονταν και τα όπλα καθώς και ο πυροσβεστήρας. Ο προηγούμενος μάρτυρας Β είχε μάλιστα αναφέρει ότι για τα μέλη που γράφονταν στην τοπική υπήρχε η σύσταση να αγοράσουν πυροσβεστήρα και παρότρυνση από τον Πατέλη να τον χρησιμοποιήσουν και για βία. Ο Πατέλης ηγείτο της επίθεσης στο σπίτι των μεταναστών. Ρωτηθείς ο μάρτυρας Γ αν ο Πατέλης είχε προσωπικές διαφορές με τα θύματα απάντησε: “οι επιθέσεις γίνονταν για συγκεκριμένους λόγους. Είτε παράπονα γειτόνων ότι δεν τους αρέσει η φάτσα τους, είτε αντικρουόμενα συμφέροντα με τους αλλοδαπούς, είτε απλά επίδειξη ισχύος”.
Και συνέχισε εξηγώντας για τις επιθέσεις: “έτσι είχαμε γαλουχηθεί από την ΧΑ. Άλλοι λένε θα πάμε για καφέ, εμείς λέγαμε θα πάμε ‘βόλτα’. Αυτό σήμαινε να βρούμε μετανάστες, να τους χτυπήσουμε, να τους εκφοβίσουμε. Εκείνη την περίοδο το κέντρο ήταν πολύ τεταμένο. Με την ταμπέλα των αγανακτισμένων πολιτών που καθοδηγούνταν από τη ΧΑ, γίνονταν επιθέσεις και τραμπουκισμοί. Ήταν κοινό μυστικό ότι η ΧΑ προσπαθούσε την εκκαθάριση του κέντρου από τους αλλοδαπούς”.
Για το πογκρόμ του 2011 στο οποίο συμμετείχε είπε: “[Στα γραφεία] ο Κασιδιάρης είπε, παρουσία Λαγού, Παναγιώταρου, Δεβελέκου: ‘πάμε να τους γαμήσουμε, πάμε να τους σκοτώσουμε’. Βγήκαμε από τα γραφεία περίπου 30 άτομα, πήγαμε στο σημείο της δολοφονίας του Καντάρη, χυθήκαμε στους δρόμους και όποιον βρίσκαμε που δεν ήταν Έλληνας τον χτυπούσαμε. Εγώ έπαιρνα εντολές από τον Γερμενή. Έδινε εντολές τύπου ‘συνταχθείτε. Ό,τι περνάει σφάζεται. Χτυπήστε τους. Φεύγουμε”. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην ομάδα των 30 από τα γραφεία ήταν γκλοπ, σιδηρογροθιές, τέιζερ. Είχαν έρθει και άλλοι απ’ έξω.
Ο μάρτυρας μίλησε επίσης για την υπόθεση του Ανδρουτσόπουλου, ότι συζητήθηκε στη ΧΑ η αναγκαιότητα να βγει από τη μέση, καθώς στην επίθεση στην Ευελπίδων ήταν μαζί του και τωρινοί βουλευτές. Τέλος, ανέφερε και αυτός, όπως και ο προηγούμενος μάρτυρας Β, ότι ο Πατέλης είχε διασυνδέσεις με αστυνομικούς για να είναι πάντα η τοπική της Νίκαιας ενήμερη για τις κινήσεις της αστυνομίας και να έχει κάλυψη από αυτή, “κάποιες φορές και προστασία”, όπως ανέφερε.
Ανέδειξε το ρόλο του Παππά στην ιδεολογική κατήχηση υπέρ των ναζιστικών στρατευμάτων ενω έφτασε σε προτροπές κατά των μεταναστών του τύπου “είμαστε Χρυσή Αυγή, μην μασάτε, σφάξτε τους.”
Δήλωσε ότι έχει δει το αυθεντικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής.
Για τον Ρουπακιά ανέφερε ότι σε έξι μήνες έγινε άλλος άνθρωπος, από εκπαιδευόμενος εκπαιδευτής. Είπε ακόμη τόσο ο Παύλος Φύσσας όσο και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης ήταν στοχοποιημένοι.

Read 5279 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ