Print this page
Thursday, 09 November 2017 12:24

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ –ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6μμ, Πλ. ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ, ΔΑΦΝΗ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
 

 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ –ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6μμ, Πλ. ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ, ΔΑΦΝΗ
 
Συγκέντρωση καταδίκης της ρατσιστικής επίθεση των φασιστών με μπουκάλια και πέτρες στο σπίτι του μικρού Αφγανού μαθητή Αμίρ, ο οποίος κληρώθηκε να κρατήσει την σημαία στην παρέλαση, καλούν την Παρασκευή, 10 Νοέμβρη, στις 6μμ, στην Πλατεία Καλογήρων, δημοτικές κινήσεις, εκπαιδευτικά σωματεία, σύλλογοι γονέων, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις.

 
Η επίθεση αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση για το δολοφονικό μένος σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους. Αυτές οι επιθέσεις είναι συμπλήρωμα της καμπάνιας της Χρυσής Αυγής ενάντια στην κλήρωση για τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες στα δημοτικά σχολεία, που έδειξε το χυδαίο πρόσωπο της στην Σαντορίνη με τα τάγματα εφόδου να καταδιώκουν γονείς και μαθητές. Είναι επίσης κομμάτι της ισλαμοφοβικής εκστρατείας των νεοναζί ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, με αποκορύφωμα την εισβολή του υπόδικου Λαγού με τάγμα εφόδου στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου στο Πέραμα.
 
Η συνολική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που πνίγει πρόσφυγες στη Μεσόγειο, τους φυλακίζει στα στρατόπεδα και τους εγκλωβίζει στα νησιά κατά χιλιάδες, έστρωσε το έδαφος στους φασίστες για να στοχοποιούν τα προσφυγόπουλα. Η δημιουργική ασάφεια της σχετικής εγκυκλίου για την κλήρωση σημαιοφόρων αφήνει τα περιθώρια για «ερμηνείες» που οδηγούν σε ρατσιστικούς αποκλεισμούς με την προβολή του κριτηρίου του εκκλησιασμού ως προϋπόθεση για να κρατήσει τη σημαία ένα παιδί διαφορετικού θρησκεύματος.
 
Για το γεγονός ότι ο Αμίρ παρέλασε με ταμπέλα και όχι με την σημαία ευθύνονται η δημοτική αρχή που έχει την επίβλεψη της παρέλασης και οι διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει πρόβλεψη του νομοθέτη για αλλόθρησκους, πως θα παραστούν στη δοξολογία με τη σημαία» και έτσι εφαρμόζουν κριτήριο που οδηγεί στον ρατσιστικό αποκλεισμό στην περίπτωση αυτή του Αμίρ.
 
Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που χωράει όλα τα παιδιά, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων, ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή, την θρησκεία, το χρώμα του δέρματος. Ένα σχολείο που ο κάθε Αμίρ χωράει, με ίσα δικαιώματα και χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς.
 
Πρόκειται για συγκεκριμένο ολίσθημα που κάθε προσπάθεια να ερμηνευτεί αλλιώς δεν βοηθάει, αλλά πισωγυρίζει τους εκπαιδευτικούς και πρώτα από όλα τους ίδιους που αγκαλιάζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Αυτό δεν έχει ναι μεν αλλά, χρειάζεται να είναι χωρίς προϋποθέσεις ξεκάθαρα. Διαφορετικά, οι ρατσιστικές εκστρατείες της δεξιάς και της ακροδεξιάς θα δικαιώνονται από την πίσω πόρτα ενώ το κίνημα έχει δώσει κι έχει κερδίσει μάχες για να πετάξουμε το ρατσισμό και τους φασίστες έξω από τα σχολεία.

Read 4864 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ