Monday, 06 November 2017 17:06

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 144 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, Μετρό Σεπολίων ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 10 ΠΜ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΣΤΟ 144 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, Μετρό Σεπολίων
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 10 ΠΜ

Όχι ρατσιστικοί αποκλεισμοί στο δικαίωμα στην παιδεία

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία και τις γειτονιές

Όχι στην ισλαμοφοβία
Τα σχολεία κέντρα μόρφωσης-γέφυρες αλληλεγγύης
Λεφτά για την παιδεία και τις γειτονιές μας,
όχι για εξοπλισμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσης
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Το σχολείο θα λειτουργήσει από τις 12 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς και το σύλλογο γονέων του 144ου δημοτικού σχολείου, τους συλλόγους εκπαιδευτικών όπως ο Αριστοτέλης αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για την στήριξη τους στη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας.


Την Κυριακή 29 Οκτώβρη νεοναζί της Χρυσής Αυγής με το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» είχαν στήσει καρτέρι στο Μετρό Σεπολίων στα παιδιά και τις γυναίκες της Πακιστανικής κοινότητας που ετοιμάζονταν να αρχίσουν μαθήματα στο χώρο του 1440υ δημοτικού σχολείου, το οποίο τους παραχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με απόφαση του στις 19 Οκτώβρη 2017.


Η εκστρατεία ισλαμοφοβίας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής βάζει στο στόχαστρο της το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα καθώς και των μητέρων που επιθυμούν να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα. Πέρυσι είχαν στοχοποιήσει τα προσφυγόπουλα που μπήκαν στα σχολεία και φέτος τους μαθητές σαν το Αμίρ απο το Αφγανιστάν που κληρώθηκαν ωσ σημαιοφόροι στις παρελάσεις. Ενώ συνεχίζεται η δίκη για τις δολοφονίες του Παύλου και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των Αιγυπτίων αλιεργατών, για τους εμπρησμούς καταστημάτων, τζαμιών και στεκιών, οργανώνουν ακόμη επιθέσεις όπως κατα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, των εργατών γης στον Ασπρόπυργο και της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη.
Μάλιστα συνέχισαν την ρατσιστική εκστρατεία στο σχολείο με απειλές κατά των εκπαιδευτικών διότι έδωσαν την αυτονόητη στήριξη τους στο αίτημα για τη διάθεση του σχολείου για την μόρφωση των παιδιών και των μητέρων τους.


Aυτόκλητοι «ελεγκτές του νόμου» ζητούσαν να τους επιδειχτούν έγγραφα του Δήμου Aθήνας με τα οποία παραχωρήθηκε το σχολείο στη Πακιστανική Κοινότητα θυμίζοντας τις μέρες που οι χρυσαυγίτες βουλευτές έκαναν ελέγχους στα παζάρια και ανέτρεπαν τους πάγκους των μεταναστών πωλητών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι. Δεν προκαλεί κατάπληξη η απαίτηση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής να ζητήσει προφορικά και το ίδιο «εξηγήσεις» από την αρμόδια αντιδήμαρχο του Δήμου Αθήνας! Τους έδωσε άραγε μια τέτοια εντολή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας ή ή ηγεσία της ΕΛΑΣ;
Γυρνάμε τη πλάτη στην ισλαμοφοβία! Είναι το σύγχρονο πρόσωπο του ρατσισμού. Η σκοταδιστική στοχοποίηση των μουσουλμάνων ξεκίνησε από τους ιμπεριαλιστές για να καλύψουν τις φονικές επεμβάσεις τους στην Ασία και τη Μ.Ανατολή για το έλεγχο των πετρελαίων και συνεχίστηκε από τις κυβερνήσεις που φέρνουν φτώχεια και ανεργία ρίχνοντας την ευθύνη όχι στους πλούσιους, τους Τραπεζίτες και τους βιομηχάνους αλλά στους μετανάστες.


Δεν θα ανεχθούμε την επιστροφή στις μέρες όπου τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής τρομοκρατούσαν τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά φτάνοντας στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, στα πογκρόμ και τα μαχαιρώματα ενώ η Αστυνομία τους έκανε πλάτες.
Το σχολείο θα αρχίσει να λειτουργεί από την Κυριακή 12 Νοέμβρη με την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.


Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ της Αθήνας και του Συλλόγους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις δημοτικές κινήσεις, όλες τις συλλογικότητες του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος να βρεθούν στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η «Ενότητα» στις 12 Νοέμβρη για να λειτουργήσει το σχόλιο και να μπει τέλος στη φασιστική τρομοκρατία και τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Read 4400 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ