Thursday, 02 November 2017 17:40

Πανηγυρική αθώωση των αντιφασιστών και αντιφασιστριών μετά από χρυσαυγίτικη δίωξη Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ) ΧΑΝΙΩΝ

Πανηγυρική αθώωση των αντιφασιστών και αντιφασιστριών μετά από χρυσαυγίτικη δίωξη
 
Με πανηγυρική αθώωση των τεσσάρων αγωνιστών του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος, ολοκληρώθηκε η δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει μέλη της Χρυσής Αυγής, για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά στις 2 Απριλίου 2013. Αποτελεί μια ακόμα νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που ενισχύει τον αγώνα για τη καταδίκη των φασιστών και την απόδειξη ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.
 Η βιομηχανία διώξεων ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων που επιχειρήθηκε να στηθεί το προηγούμενο διάστημα καταρρέει, καθώς μία προς μία οι υποθέσεις αποδεικνύεται ότι βασίζονται σε συκοφαντίες και κατασκευασμένα στοιχεία. Στη συγκεκριμένη δίκη αναδείχθηκαν οι αγαστές σχέσεις που διατηρούσε (και διατηρεί;;;) ο τοπικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία. Αναδείχθηκε το γεγονός ότι οι φασίστες παρότι βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα και με τις καταθέσεις του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας που παραβρέθηκε στη δίκη, ήταν σε θέση όταν έδιναν τις καταθέσεις τους να γνωρίζουν τα πλήρη στοιχεία των κατηγορουμένων αγωνιστών (πατρώνυμα, ημερομηνία γέννησής τους, διεύθυνσή τους στα Χανιά, ακόμη και διευθύνσεις τους σε άλλες πόλεις).  Από ποιον άλλο θα μπορούσαν να έχουν δοθεί με τέτοιες λεπτομέρειες τα στοιχεία στους χρυσαυγίτες εκτός από την αστυνομία;


Αποκαλυπτική ήταν, επίσης, η ακροαματική διαδικασία και για τον τρόπο που στήθηκαν οι συγκεκριμένες δίκες. Στήθηκαν με την κεντρική καθοδήγηση από τον πυρήνα Χανίων της Χρυσής Αυγής.  Ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας ανάφερε ότι όταν έδωσε την κατάθεσή του «αναγνώρισε» μία από τις κατηγορούμενες αγωνίστριες γιατί του την υπέδειξε  ο τότε γραμματέας της Χρυσής Αυγής. Δεν υπάρχει τίποτε που να μας αποτρέπει από το σκεφτούμε ότι και όλες οι άλλες δίκες στήθηκαν με παρόμοιο κεντρικά καθοδηγούμενο τρόπο.  
Η προσπάθεια της φασιστικής συμμορίας να στήσει τάγμα εφόδου, σπέρνοντας τον τρόμο στην πόλη το απόγευμα της 2 Απριλίου του 2013, γνώρισε την καθολική ήττα καταλήγοντας  στα νερά του κόλπου των Χανίων τότε, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η προσπάθεια που κάνει η Χρυσή Αυγή εκ των υστέρων να πάρει αποστάσεις από τον τότε γραμματέα γίνεται για αποκλειστικά εσωτερικούς της λόγους. Για να μπορέσει να συσπειρώσει ξανά τον πυρήνα της, χρησιμοποιώντας τον τότε γραμματέα ως αποδιοπομπαίο τράγο για την αποτυχία. Αν πετύχαιναν, βέβαια, άλλα θα ισχυρίζονταν σήμερα. Θρασύδειλοι μέχρι κόκαλο.
Οι εξελίξεις αυτής της δίκης έρχονται να προστεθούν στις αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής και στον κεντρικά καθοδηγημένο, εγκληματικό τρόπο λειτουργίας της, με τις πλάτες της αστυνομίας.
Ως ΚΕΕΡΦΑ ευχαριστούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ κ ΕΛΜΕ, καθώς και όλους τους αγωνιστές που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Το αντιφασιστικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την οριστική καταδίκη  των νεοναζί δολοφόνων και το κλείσιμο των γραφείων τους, που αποτελούν ορμητήριο επιθέσεων.  
Χανιά 1/11/2017

Read 2915 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ