Print this page
Wednesday, 01 November 2017 18:35

Να συλληφθεί όλο το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε στην Ευγενία Κουνιάκη Ολοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 8 Νοέμβρη, Εφετείο, 8.30πμ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Να συλληφθεί όλο το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε στην Ευγενία Κουνιάκη
Ολοι και όλες στην αντιφασιτική συγκέντρωση, Τετάρτη 8 Νοέμβρη, Εφετείο, 8.30πμ

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής χτύπησε σήμερα τρεις γυναίκες έξω από το Εφετείο, ανάμεσά τους την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας της Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν καταδρομικά σε διερχόμενο τρόλεϊ και χτύπησαν άντρα που επέβαινε σ΄ αυτό, υπέγραψαν δε την επίθεση πετώντας φέιγ βολάν της Χρυσής Αυγής. Στη στάση του τρόλεϊ γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο την Ευγενία Κουνιάκη που μετέβαινε στο δικαστήριο για την προγραμματισμένη δικάσιμο, μια διερχόμενη αρχιτέκτονα που μετέβαινε στην εργασία της στο πρόσωπο και μια τρίτη γυναίκα στα πόδια.

Επικεφαλής της ομάδας των Χρυσαυγιτών ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου Δεβελέκος. Το τάγμα των Χρυσαυγιτών συνεπλάκη στη συνέχεια με άντρες των ΜΑΤ, χωρίς να υπάρξουν προσαγωγές έξω από το Εφετείο.
Μετά από αρκετή ώρα συνοδείας της ομάδας των Χρυσαυγιτών από διμοιρία των ΜΑΤ προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, προσήχθησαν 25 άτομα. Η μία εκ των θυμάτων αναγνώρισε με επιφύλαξη τον άντρα που την χτύπησε ανάμεσα στους προσαχθέντες.

Για την επίθεση σχηματίστηκε δικογραφία ενώ η διαδικασία της ταυτοποίησης των δραστών θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με επίδειξη φωτογραφιών στη ΔΕΕ.

Η Αστυνομία άφησε ελεύθερους τους 25 προσαχθέντες χρυσαυγίτες,την ομάδα που προχώρησε το πρωί στην επίθεση έξω από το Εφετείο αφού οι επικεφαλής της είχαν φροντίσει να αποφύγουν τον αργοπορημένο αστυνομικό κλοιό που αναπτύχθηκε μετά από επιμονή των παρόντων δικηγόρων. Η Αστυνομία αρχικά είχε προχωρήσει σε αυτην την ενέργεια με στόχο να συνοδεύσει για να απομακρύνει τους χρυσαυγίτες, αρνούμενη να προχωρήσει σε συλλήψεις όπως ζήτησε η Ευγενία Κουνιάκη. Οπως μάλιστα δήλωσε η ίδια, οι αστυνομικοί την συμβούλευαν να καθαρίσει το αίμα από το πρόσωπο της αντί να ανταποκριθούν στο αίτημα της.  

Η Χρυσή Αυγή, με την παρουσία τεσσάρων βουλευτών της στη ΓΑΔΑ, των Κασιδιάρη, Λαγού, Κούζηλου και Καρακώστα, ανέλαβε με τον πλέον επίσημο τρόπο την πολιτική ευθύνη της επίθεσης των μελών της σε βάρος των 3 γυναικών. Οι επιθέσεις αυτές δεν τρομοκρατούν ούτε τα θύματα ούτε τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής ούτε την κοινωνία.

Η στρατηγική κλιμάκωσης της φασιστικής βίας, ειδικά τις ημέρες που επίκειται η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στην δίκη, θα καταρρεύσει.Σε αυτη τη φάση με την επίθεση έξω από το Εφετείο η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να προειδοποιήσει τους μάρτυρες που προέρχονται από τις γραμμές της ότι Χρυσή Αυγή σημαίνει τάγματα εφόδου που τιμωρούν.
 
Οι ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Ν.Τόσκα για την στάση της Αστυνομίας είναι τεράστιες καθώς είναι επανειλημμένες οι επιθέσεις εντός και γύρω από τα δικαστήρια ομάδας νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζουμε ότι προπηλάκισαν την Μάγδα Φύσσα, επιτέθηκαν σε  αντιφασίστες ενώ στον έλεγχο στην είσοδο χρυσαυγίτης είχε μαζί του λάμα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Νοέμβρη στο Εφετείο στις 8.30πμ όπου δικάζεται ο Χ.Ζέρβας, χρυσαυγίτης, πρώην μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή του Μιχαλολιάκου για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη.

Read 3049 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ