Monday, 23 October 2017 18:43

Αλληλεγγύη τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες της Μόρια Σταματήστε την εξορία των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΛΕΣΒΟΥ

Αλληλεγγύη τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες της Μόρια
Σταματήστε την εξορία των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου
Ελεύθερη μετακίνηση από τα νησιά στην ενδοχώρα
Κλείστε τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Όχι στη καταστολή των ΜΑΤ σε βάρος των προσφύγων

Η κινητοποίηση των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου διεκδικεί να μπει τέλος στο καθεστώς εξορίας που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε χιλιάδες κατατρεγμένους των πολέμων που ζητάνε άσυλο υλοποιώντας τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες συνθήκες και το απαρτχάιντ που επέβαλε ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα και της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν ακούει τις φωνές διαμαρτυρίας δεκάδων οργανώσεων δικαιωμάτων όπως της Διεθνούς Αμνηστίας που προειδοποιούν ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς εξ αιτίας των πανάθλιων συνθηκών κράτησης των προσφύγων στη Μόρια αλλά προτείνει και πανευρωπαϊκή επιβράβευση της πολιτικής που ακολούθησε  στηρίζοντα την υποψηφιότητα του Γιάννη Μουζάλα στη θέση του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!

Οι χιλιάδες των αποκλεισμένων προσφύγων που σαπίζουν στα απάνθρωπα γκέτο των νησιών είναι ώρα να πάρουν το πλοίο της γραμμής και να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πρώτο βήμα να έρθουν στην ενδοχώρα. Είναι έγκλημα να επιβάλλουν σε έγκυες γυναίκες να κοιμούνται στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης τους σε παγωμένο χώμα μέσα στις σκηνές γιατί ο Μουζάλας αποφάσισε να στοιβάξει χιλιάδες πρόσφυγες σαν ζώα στη Μόρια.

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης  στρώνει στο έδαφος στους φασίστες για να χτίσουν ξανά «επιτροπές αγανακτισμένων» στα νησιά και στη Χρυσή Αυγή να ξαναβγάλει τα τάγματα εφόδου.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης να στηρίξουν τη κινητοποίηση των προσφύγων ενάντια στην καταστολή των ΜΑΤ και την επιμονή του Μουζάλα να τους κρατάει στα γκέτο των νησιών.

Read 3444 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ