Print this page
Tuesday, 11 July 2017 15:02

Μετά την ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας διεκδικούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ


Μετά την ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας διεκδικούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο το ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προχώρησε σε αίτηση επανεξέτασης της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δικαίωνε την προσφυγή των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επέβαλε αποζημιώσεις άνω των 500.000 ευρώ από το κράτος. Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να προχωρήσει στην ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έφτασε μετά την κατακραυγή για την απαράδεκτη αίτηση ανάκλησης που λειτουργούσε σαν “κράχτης” για κλιμάκωση της ρατσιστικής εργοδοτικής τρομοκρατίας.


Το συμβάν προκαλεί ρίγη αν αναλογιστούμε ότι ο κορυφαίος θεσμός προχώρησε στην πράξη αυτή αφού συμβουλεύτηκε θεσμούς της δικαστικής εξουσίας, οι οποίοι κατ΄ ουσίαν συνέβαλαν στην αθώωση των μπράβων της Μανωλάδας που πυροβόλησαν τους εργάτες γης και κατόπιν τούτου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέδωσε την καταδικαστική του απόφαση!!!! Συμβουλεύτηκε τα δικαστήρια της Πάτρας και της Αμαλιάδας που εξέδωσαν τις απαράδεκτες ρατσιστικής έμπνευσης φιλοεργοδοτικές αποφάσεις για τις οποίες υπήρξε πάνδημη κατακραυγή.
Ο θεσμικός ρατσισμός εμπόδισε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους εργάτες γης στα ματοβαμένα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Είναι αδιανόητο τώρα να επιχειρεί να πάρει την ρεβάνς.
Η ΚΕΕΡΦΑ επιμένει ότι είναι μονόδρομος ο σεβασμός των εργατικών δικαιωμάτων με την άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εδώ και τώρα!

Read 7588 times
ΚΕΕΡΦΑ

Latest from ΚΕΕΡΦΑ