Monday, 01 May 2017 13:10

ΚΕΕΡΦΑ, Πρωτομαγιά αντίστασης και αλληλεγγύης στην προσφυγιά Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΚΕΕΡΦΑ, Πρωτομαγιά αντίστασης και αλληλεγγύης στην προσφυγιά

Φωτο Αγγελος Καλοδούκας και Μάριος Λώλος, Εργατική Αλληλεγγύη

Στους δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά και πολλών άλλων πόλεων, χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες βάδισαν πλάι-πλάι με πρόσφυγες από τα στρατόπεδα τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και ανοίγοντας ένα νέο γύρο διεκδικήσεων. Η φετινή Πρωτομαγιά έστειλε μήνυμα αντίστασης στα νεά μνημόνια της φτώχειας αλλά και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στην Αθήνα, χέρι-χέρι με τα συνδικάτα διαδήλωσαν πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά. Έφτασαν με πούλμαν από τα στρατόπεδα του Ελληνικού και της Μαλακάσας. Μέσα στα στρατόπεδα οι προσπάθειες να τους κρατήσουν μακρυά από τις εργατικές διαδηλώσεις πέφτουν στο κενό, καθώς οι πρόσφυγες θέλουν να παλέψουν ενάντια στην γκετοποίηση και τον αποκλεισμό από τις πόλεις. Τα οργανωμένα κατεβάσματα μαζί με τη ΚΕΕΡΦΑ έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση κόσμου που παλεύει για να ανοίξουν τα σύνορα και να ανοίξουν οι πόλεις.

Οι πρόσφυγες από την κατάληψη του City Plaza έδωσαν το δικό τους χρώμα στη διαδήλωση. Παρών έδωσαν και εργάτες μετανάστες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν με το πανό τους.

Την ίδια ώρα στον Πειραιά στην συγκέντρωση του εργατικού συντονισμού σωματείων με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ βρέθηκαν οι πρόσφυγες από το στρατόπεδο του Σχιστού. H αντιρατσιστική και αντιφασιστική Πρωτομαγιά στον Πειραιά ήρθε μόλις τρεις μέρες μετά το μπλοκάρισμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που επιχείρησαν αποτυχημένα να στήσουν ρατσιστική φιέστα έξω από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά.

Θα συνεχίσουμε ενάντια στις πολιτικές της Ευρώπης φρούριο και τα στρατόπεδα προσφύγων του Μουζάλα.

Για να τελειώνουμε με τον αποκλεισμό στα στρατόπεδα και να μπουν οι πρόσφυγες στις πόλεις και τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Για να πάνε οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και να μπει τέλος στο πογκρόμ που στήνουν στον Ασπρόπυργο κατά των μεταναστών εργατών γης.

Για μια Ευρώπη χωρίς φράχτες, ρατσισμό και νεοναζί, για να ηττηθούν οι Λεπέν και να μπουν στους υπονόμους της ιστορίας.

Read 4399 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06