Tuesday, 25 April 2017 06:06

Ένοχοι για τους δεκαέξι πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και η ΕΕ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ένοχοι για τους δεκαέξι πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και η ΕΕ
Ανοίξτε τα σύνορα, καταργήστε την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Αντιρατσιστική  Πρωτομαγιά, Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο, 10.30πμ, Πειραιάς, Πασαλιμάνι, 10.30πμ
Αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 27 Απρίλη, 8.30πμ Εφετείο Αθήνας, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.

Οργή και θλίψη προκαλεί ο μαζικός πνιγμός των προσφύγων στα ανοιχτά της Λέσβου, ανάμεσα τους γυναίκες και μικρά παιδιά.
Μεγαλώνει ο φόρος αίματος των προσφύγων στο βωμό της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, την οποία συνυπέγραψαν Τσίπρας, Ερντογάν και όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες από πέρυσι στις 18 Μάρτη. Οδηγούν από τότε στα χέρια των διακινητών και στο θάνατο από πνιγμό στο Αιγαίο και την Μεσόγειο χιλιάδες πρόσφυγες. Με την νέα συμφωνία της Μάλτας έκλεισαν  κάθε ασφαλές πέρασμα των κατατρεγμένων από τους πολέμους στην Ευρώπη, συμπληρώνοντας την γραμμή του φράχτη του Έβρου με τις περιπολίες της FRONTEX και του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο μέχρι το Λιβυκό πέλαγος.
Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές καθώς έκαναν πλάτες στους πρόσφατους βομβαρδισμούς του Τράμπ, είτε με την μεγαβόμβα στο Αφγανιστάν είτε με τους πυραύλους Τόμαχοκ κατά της Συρίας που εκτοξεύτηκαν από τον αμερικάνικο στόλο με ορμητήριο την βάση της Σούδας.
Οσοι καταφέρουν να γλιτώσουν από το επικίνδυνο ταξίδι στη θάλασσα βρίσκουν μπροστά τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον εγκλωβισμό στα νησιά του Αιγαίου. Οι νεκροί στα στρατόπεδα προσφύγων υπογράμμισαν την βαρβαρότητα της κράτησης.
Αυτές είναι οι πολιτικές που έστρωσαν το δρόμο στην άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία και ξαναφέρνουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές με ρατσιστικές επιθέσεις, από την Χίο μέχρι τον Ασπρόπυργο. Με φασιστικές επιθέσεις όπως αυτή κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους με ορμητήριο τα κεντρικά γραφεία της συμμορίας.
Αυτές τις μέρες δώδεκα πρόσφυγες κάνουν απεργία πείνας στη Μόρια διεκδικώντας το αυτονόητο, την άμεση εξέταση της αίτησης τους γι άσυλο. Ένα δικαίωμα που ο Μουζάλας πρωτοστάτησε στο να κατακρεουργήσει με επιτροπές ασύλου διεκπεραιωτές απελάσεων προς την τρίτη ασφαλή χώρα, δηλ.την Τουρκία!
Καλούμε τα συνδικάτα, τις αντιρατσιστικές κινήσεις αλληλεγγύης, τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπει τέλος στις δολοφονίες στο Αιγαίο.
Καλούμε το κίνημα αλληλεγγύης στη Λέσβο να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων για να κλείσει η Μόρια και να σπάσει η απομόνωση των προσφύγων στο νησί με την ελεύθερη μετακίνηση τους.
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αιματοκυλάνε τους λαούς. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
Να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.
Να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες.
Να κάνουμε την Εργατική Πρωτομαγιά μέρα διαμαρτυρίας με μαζική συμμετοχή των προσφύγων στις εργατικές διαδηλώσεις. Να βοηθήσουμε ώστε όλοι οι πρόσφυγες από τα στρατόπεδα να μετακινηθούν με πούλμαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Read 3897 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ