Monday, 03 April 2017 10:09

Οχι στο εκτοπισμό των προσφύγων του Ελληνικού σε γκέτο στη Θήβα στη σκιά φουγάρου εργοστασίου Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Στη συνέντευξη που έγινε έξω από το χώρο των αφίξεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας ακόμη και ΟΠΚΕ(!),
δηλώθηκαν τα παρακάτω από τους πρόσφυγες Μασούντ και Ελιάς:“Οι πρόσφυγες του Ελληνικού είμαστε αντίθετοι με την μετακίνηση μας στη Θήβα σε ένα κάμπ στη Θήβα, μακριά από την Αθήνα. Εν θέλουμε την απομόνωση μας. Το κάμπ είναι δίπλα από εργοστάσιο και τα παιδιά και όλοι μας θα αναπνέουν καυσαέρια από ένα φουγάρο. Θέλουμε να ζήσουμε μέσα στις πόλεις και όχι σε ένα μικρό Γκουαντάναμο. Θέλουμε την συμπαράσταση όλων για να ζήσουμε ανθρώπινα μέσα στις πόλεις.


Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ δήλωσε:“Όχι στο βίαιο εκτοπισμό των προσφύγων ου Ελληνικού
Θήβα, ένα μικρό Γκουαντάναμο το στρατόπεδο προσφύγων, κάτω από ένα εργοστασιακό φουγάρο!Η προσπάθεια που εξελίσσεται για την αναγκαστική εκτόπιση των προσφύγων του Ελληνικού είναι μια ενέργεια που θυμίζει τις χειρότερες περιόδου ρατσιστικών πολιτικών απομόνωσης των προσφύγων σε γκέτο.
Ορθά, ο Συνήγορος του Πολίτη έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου κατά των στρατοπέδων προσφύγων και ζήτησε πολιτικές ένταξης στον ιστό των πόλεων.
Είναι ώρα να σταματήσουν οι σπατάλες για εκτοπισμούς προσφύγων και στρατόπεδα συγκέντρωσης έξω από τις πόλεις στα χέρια των ΜΚΟ, του στρατού και της Αστυνομίας. Να δοθούν τα λεφτά για να ενταχθούν οι πρόσφυγες στις πόλεις και τις γειτονιές, σε δημόσιες και δημοτικές δομές, με μόνιμο προσωπικό φροντίδας.
Να συμπαρασταθούμε ώστε οι πρόσφυγες του Ελληνικού να μην πάει στα γκέτο αλλά να βρουν μια θέση στις γειτονιές της Αθήνας και των άλλων περιοχών της Αττικής. Η επιλογή του χώρου για την εγκατάσταση στρατοπέδου προσφύγων στη Θήβα είναι ο ορισμός της γκετοποίησης και της απομόνωσης ανθρώπων έξω από τις δομές των πόλεων. Αντί να ανοίγουν τα κλειστά εργοστάσια τα μετατρέπουν σε γκέτο προσφύγων.
Βρίσκεται χιλιόμετρα έξω από την πόλη στη μέση του πουθενά. Που ακριβώς; Στη βιομηχανική ζώνη! Το στρατόπεδο προσφύγων βρίσκεται στη σκιά ενός φουγάρου!
Θέλουν να επιβάλουν να ζουν οικογένειες με παιδάκια αναπνέοντας από πρώτο χέρι τα ευγενή αέρια του εργοστάσιου παραγωγής ηλεκτρισμού ΗΡΩΝ, δίπλα από ένα δάσος φωτοβολταϊκών, περιφραγμένο με συρματοπλέγματα.Μόνο κατάστημα στη περιοχή μια καφετέρια κοντά στο στρατόπεδο, στο ΚΕΠΒ. Συγκοινωνία, το διερχόμενο λεωφορείο για τις Ερυθρές. Το πιο κοντινό νοσοκομείο; Δέκα χιλιόμετρα, στην έξοδο της Θήβας, από την αντίθετη πλευρά του στρατοπέδου. Πρόσβαση σε σχολεία για τα παιδιά; Σε κάποια χιλιόμετρα.
Οι «οικίσκοι πρότυπο» έχουν δύο δωματιάκια χαμηλοτάβανα με δύο κουκέτες διώροφες το καθένα. Απλά θυμίζουν στρατώνα. Όλα παραταγμένα σε ένα χώρο που δεν υπάρχει ούτε ένα λουλούδι, ούτε ένα πράσινο φύλλο. Σπαταλήθηκαν λοιπόν κάποια εκατομμύρια σε εργολαβίες για να απομονωθεί «το ξένο σώμα» των προσφύγων που δεν χωράει στις κοινωνίες μας κατά την κυβέρνηση και τους χρηματοδότες της ΕΕ.
Είναι απύθμενη υποκρισία να παριστάνουν τους ευαίσθητους ανθρωπιστές εκείνοι  που στείλανε τα βομβαρδιστικά μαζί με  ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία σκορπίζοντας το θάνατο και την προσφυγιά.
Το μόνο που τους απομένει είναι να δώσουν και ονόματα όπως «Νέο Χαλέπι», «Νέα Μοσούλη» για να μας θυμίσουν ότι η πολιτική «υποδοχής» των προσφύγων σε αυτή τη χώρα έχει βαθιά ρατσιστική παράδοση, με τους «τουρκόσπορους», όπως τους αποκαλούσαν οι ρατσιστές της εποχής, πρόσφυγες του 1922 να βρίσκουν παραγκόσπιτα έξω από το πολιτισμένο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων στις Νέες πόλεις( Ν.Ιωνία, Ν.Σμύρνη κλπ).
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή των προσφύγων στις εργατικές διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.ΥΓ. Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ στο στρατόπεδο προσφύγων Θήβας

Read 4224 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ