Thursday, 16 February 2017 17:30

Δραπετσώνα-Σχιστό, καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ !

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (Αγίου Φανουρίου 10), 1.30μμ.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 16.00 (ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ 871 ΣΤΑΣΗ 4Η ΣΧΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ ΜΕ 860 ΣΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ)


Τις προηγούμενες ημέρες υποδεχθήκαμε στα δημοτικά σχολεία τα προσφυγόπουλα.Εκατοντάδες γονείας εκπαιδευτικοι αλληλέγγυοι και αντιρατσιστές βρεθήκαμε και τα παιδιά παντού καταχειροκροτούμενα μπήκαν στα σχολεία! Συνεχίζουμε αύριο για να υποδεχθούμε τα προφυγόπουλα και στο 2ο ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ! Παντού δείχνουμε ότι θέλουμε τους προσφυγες στις πόλεις!

Ταυτόχρονα διαδηλώνουμε όλοι τη κυριακή έξω απο το στρατόπεδο του Σχιστού! Διεκδικούμε εδώ και τώρα οι πρόσφυγες να έρθουν στις πόλεις οι δήμοι να ανοίξουν κτήρια και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Θανάτου!


Ο αγώνας των προσφύγων στο Ελληνικό για μια καλύτερη ζωή ήρθε αμέσως μετά τους πέντε νεκρούς στα στρατόπεδα στη Μόρια, τη Ριτσώνα, τη Σάμο.
Έφερε στο φως τις άθλιες συνθήκες αλλά και την αγωνία των προσφύγων για το μέλλον τους. Για πόσο ακόμη θα περιμένουν απάντηση για άσυλο; Για πόσο θα ζουν σε σκηνές και οικίσκους σε στρατόπεδα με την επιτήρηση της Αστυνομία και τη διαχείριση των ΜΚΟ;
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι! Όμως η ΕΕ έχει γίνει φρούριο με φράχτες. Μετά το κλείσιμο του περάσματος από το Αιγαίο, πέντε χιλιάδες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης. Τώρα κλείνουν και αυτό το πέρασμα. Όσοι πέρασαν βρίσκονται μπροστά σε απαγορεύσεις στη μετακίνηση τους. Καταλήγουν εγκλωβισμένοι στα νησιά, αποκλεισμένοι στα στρατόπεδα, αν θέλουν να έχουν ακόμη και μία κάρτα για φαγητό.

Θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι με δικαιώματα, με άσυλο και ελευθερία. Οι κινητοποιήσεις στα στρατόπεδα είναι μόνο η αρχή!
Θα συνεχίσουμε με τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Mάρτη, Ομόνοια 3μμ

Read 3548 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ