Tuesday, 07 February 2017 07:49

Οι 27 της ΕΕ στη Μάλτα αποφάσισαν επέμβαση στη Λιβύη κατά των προσφύγων Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Οι 27 της ΕΕ στη Μάλτα αποφάσισαν επέμβαση στη Λιβύη κατά των προσφύγων

Η ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύει το Λιβυκό Λιμενικό στη Σούδα
Απαντάμε με τη διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη

Oι 27 ηγέτες της ΕΕ, μετά την αποχώρηση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, προχώρησαν σε μια “Διακήρυξη” στην Σύνοδο της Μάλτας για το προσφυγικό. Πρόκειται για ένα μνημόνιο ρατσιστικής καταδίωξης στο έδαφος της Λιβύης των προσφύγων και των μεταναστών που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τη φτώχεια και τις δικτατορίες.
Η ΕΕ-φρούριο επεκτείνει τη δράση της στο έδαφος της Λιβύης συνεργαζόμενη με τις τοπικές συμμορίες του Λιβυκού κράτους, μεταφέροντας το “παράδειγμα” των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φραχτών που απλώθηκαν στην ΕΕ στη Βόρεια Αφρική.
Επιχειρούν να φράξουν την είσοδο στην ΕΕ για τους πρόσφυγες από την Λιβύη, επεκτείνοντας την επιχείρηση “Σοφία”, μετά το κλείσιμο των συνόρων στο Αιγαίο, ώστε να εμποδίσουν πλήρως την είσοδο των προσφύγων.


Οι 27 ηγέτες είναι συνένοχοι για το ρεκόρ των πνιγμών στην Μεσόγειο ,που πλησιάζει τις πέντε χιλιάδες ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των συνόρων στο Αιγαίο με την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Αυτό το έγκλημα φρόντισαν να το κρύψουν κάτω από το χαλί της Συνόδου κορυφής στην Μάλτα.
Τώρα σπαταλάνε άμεσα 200 εκατομύρια και κατόπιν κοντά στο ένα δις για να καθηλώσουν τους κηνυγημένους πρόσφυγες στο Λιβυκό έδαφος.
Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά, παρέχοντας εκπαίδευση στο Λιμενικό της Λιβύης. Είκοσι δύο λιμενικοί από τη Λιβύη θα διαδαχθούν δήθεν το “ανθρωπιστικό δίκαιο”(!) ενώ στη πράξη πρόκειται για την εκπαίδευση στην απώθηση των βαρκών των προσφύγων.
Στο όνομα της καταδίωξης των διακινητών, το Λιμενικό μαζί με την Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, θα στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά στο βυθό της Μεσογείου.
Η εκπαίδευση θα γίνεται στη βάση της Σούδας στη Κρήτη. Πρόκειται για εκπαίδευση στη εγκληματική πολιτική και όχι στην διάσωση των προσφύγων.
Η Διακήρυξη βάζει ψηλά τον πήχη επιδιώκοντας να επεκταθεί η δράση της σε βάθος, μακριά από τα μεσογειακά παράλια.
Όπως αναφέρουν τα σχετικά συμπεράσματα της Διακήρυξης, στόχος των 27 της ΕΕ είναι “ να συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης στα χερσαία σύνορα της Λιβύης, σε συνεργασία τόσο με τις λιβυκές αρχές αλλά και όλους τους γείτονες της Λιβύης, μεταξύ άλλων με την υποστήριξη έργων ενίσχυσης της ικανότητας διαχείρισης των συνόρων τους." Οι φράχτες είναι κακόφημοι, όταν μπαίνουν στο στόμα του Τραμπ αλλά όταν τους χρησιμοποιούν οι ευρωπαίοι ηγέτες ανήκουν σε άλλο αξιακό σύστημα! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Η θωράκιση της ΕΕ-φρούριο από τον φράχτη του Έβρου και τη δράση της FRONTEX και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τον εγκλωβισμό στα νησιά και την κράτηση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι τους φράχτες στην Ευρώπη τώρα αναβαθμίζεται με το άπλωμα της στη Λιβύη.
Η κυβέρνηση του Τσίπρα, του Καμένου και του Μουζάλα είναι συνένοχη στα εγκλήματα και τις δολοφονίες στην Μεσόγειο κατά των προσφύγων.
Είμαστε αντίθετοι με τη στήριξη που παρέχει απλόχερα η κυβέρνηση σε αυτή νέα συμφωνία της Μάλτας και απαιτούμε να καταργηθεί μαζί με την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Μάρτη, στην Ομόνοια στις 3μμ και σε άλλες πόλεις θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις κυβερνήσεις, που βαδίζουν στο δρόμο του Τραμπ και παριστάνουν τους ανθρωπιστές και τους σωτήρες των προσφύγων ενώ τους πνίγουν και τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Θα τους σταματήσουμε γιατί είμαστε δισεκατομμύρια και είναι μερικές μονάδες!

Read 1793 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ