Monday, 06 February 2017 15:39

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στις 6 Φλεβάρη η κινητοποίηση στην ΕΡΤ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τη δημόσια τηλεόραση Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)




 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στις 6 Φλεβάρη η κινητοποίηση στην ΕΡΤ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τη δημόσια τηλεόραση


Με αστυνομικούς (ένστολους και με πολιτικά) στην είσοδο του Ραδιομεγάρου, υποδέχτηκε η διοίκηση της ΕΡΤ την σημερινή κινητοποίηση εργαζόμενων της ΕΡΤ και φορέων ενάντια στην προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Παρά τον ασφυκτικό αστυνομικό έλεγχο και την απαγόρευση εισόδου, που αντιμετώπισαν αρχικά οι συγκεντρωμένοι για να μπουν στο Ραδιομέγαρο, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και του δημοτικού σχήματος στην Αγία Παρασκευή “Φυσάει Κόντρα” μαζί με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και εργαζόμενους της ΕΡΤ, προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Δ. Τσακνή, επαναλαμβάνοντας την απαίτηση να σταματήσει η προκλητική μετάδοση των “δραστηριοτήτων” της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ που παραβρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας προαναγγέλλει δυναμικές συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει η προβολή της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει:
 «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μαζί με την κοινωνία, παλέψαμε ενάντια στο μαύρο και τον φασισμό για δύο χρόνια, παλέψαμε για την δημοκρατία και αν χρειαστεί θα το κάνουμε ξανά τώρα. Γιατί εμείς παλεύαμε να γίνει «η ΕΡΤ η φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας και των εκφραστών της» και όχι του κάθε ναζιστικού μορφώματος.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ πρωτίστως, αλλά και των άλλων ΜΜΕ να εναρμονιστούν με την κοινωνία, με τους δημοκρατικούς θεσμούς και με τη θέληση όλων των εργαζομένων και της ΕΡΤ, ώστε να μην ξαναπροβληθεί η δράση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, γιατί διαφορετικά θα προβούμε σε συνδικαλιστικές δυναμικές πρωτοβουλίες, τέτοιες που να σταματούν την προβολή της.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και την κοινωνία σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, η διοίκηση της ΕΡΤ δια στόματος κ. Τσακνή δήλωσε πως ήταν λάθος η προβολή της συγκεκριμένης εκδήλωσης γιατί ήταν γεμάτη με ρατσιστικά και φασιστικά κηρύγματα μίσους.
Δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες επιτροπή και με την συμμετοχή εκπροσώπων  των εργαζόμενων που θα ελέγχει τις εκδηλώσεις της Χ.Α. και θα κόβει την προβολή τους σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ που δεν επιτρέπει την προβολή ρατσιστικών και σοβινιστικών μηνυμάτων.
Προτάθηκε από εργαζόμενους της ΕΡΤ και έγινε αποδεκτό από την διοίκηση, η προβολή εβδομαδιαίας εκπομπής για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Δεσμεύτηκε τέλος ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα «ελεγχθεί» πειθαρχικά σε περίπτωση που αρνηθεί να καλύψει δραστηριότητες της ναζιστικής συμμορίας, υλοποιώντας το κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Από την μεριά μας δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέσα και έξω από την ΕΡΤ μέχρι να εξασφαλίσουμε ότι η ναζιστική συμμορία δεν θα βρίσκει βήμα στη δημόσια  ραδιοτηλεόραση.

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια

Read 3889 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ