Tuesday, 31 January 2017 15:36

Ο Μουζάλας συνεχίζει τον εγκλωβισμό στα παγωμένα γκέτο των νησιών ενώ ο κόσμος υποδέχεται θερμά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Moria plus 1

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017, 4μμ., Πλ. Κλαυθμώνος, Υπουργείο Μετανάστευσης

Όχι άλλοι νεκροί στα παγωμένα στρατόπεδα προσφύγων
Οι ζωές των προσφύγων μετράνε
Φέρτε τους τώρα στις πόλεις, κλείστε τα στρατόπεδα-γκέτο.

Ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων σε συνθήκες ψύχους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψης, έστειλαν στο τάφο πέντε πρόσφυγες . Επτά άλλοι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, κάποιοι ακόμη χαροπαλεύουν.
Και όμως ο υπουργός Μετανάστευσης Γ.Μουζάλας, αφού ανέλαβε υποκριτικά “όση ευθύνη” του αναλογεί για τους πέντε νεκρούς στα στρατόπεδα προσφύγων, ανάμεσα και ένα βρέφος στη Ριτσώνα, προχωράει χωρίς ντροπή στην επιβολή της διαρκούς παραμονής των προσφύγων στα νησιά.
Ανακοινώνει αποσυμφόρηση του γκέτο της Μόρια...μεταφέροντας κάποιους στο αρματαγωγό στο Λιμάνι και άλλους στο Καρά Τεπέ, μια άλλη “δομή” στο νησί! Την ίδια ώρα επεκτείνουν την εγκατάσταση σε “θερμαινόμενες σκηνές” δίπλα από τη Μόρια!


Ο Μουζάλας ακολουθεί το ρεύμα Τράμπ που θέλει τους πρόσφυγες να βρίσκουν μπροστά τους φράχτες και συρματοπλέγματα και την πιο κυνική αντιμετώπιση ώστε να μην τολμάνε να έρχονται στην Ευρώπη.
Σε πλήρη αντίθεση χιλιάδες άνθρωποι αυτές τις μέρες υποδέχονται τα προσφυγόπουλα στα σχολειά, όπως σήμερα έξω από το Δημοτικό σχολείο της Νίκαιας.
Ο κόσμος που αγκάλιασε τους πρόσφυγες είναι οργισμένος με την πολιτική της κυβέρνησης και ζητάει να έρθουν όλοι οι πρόσφυγες στις πόλεις για να ξεφύγουν από την θανατερή μέγγενη των στρατοπέδων προσφύγων στα νησιά.
Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή της επικαιροποιημένης μέσα στο Δεκέμβρη του 2016 από τη Κομισιόν συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας είναι δολοφονική.
Σχεδιάζουν την διαρκή παραμονή στα νησιά μέχρι να στηθεί η βιομηχανία των απελάσεων στην Τουρκία. Προχωράνε σε ισχυροποίηση της περίφραξης των στρατοπέδων, απαγορεύοντας ακόμη περισσότερο την είσοδο αλληλέγγυων. Η επιτήρηση των προσφύγων φτάνει μέχρι και σε ηλεκτρονικές μορφές: ‘βραχιολάκια”, “τσίπ” τι άραγε;
Καλούμε τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα, τις κινήσεις αλληλεγγύης στα νησιά να μπουν μπροστά και με την μαζική δράση να σώσουμε τις ζωές των προσφύγων από τις δολοφονικές πολιτικές του ιδιότυπου απαρτχάιντ που έστησε η ΕΕ μαζί με την ελληνική κυβέρνηση και την συνδρομή διεθνών οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο Ερυθρός Σταυρός και άλλες ακριβοπληρωμένες ΜΚΟ. Σπατάλησαν 1,1 δισ μόνο και μόνο για να αστυνομεύουν τους πρόσφυγες σε ζώνες ελεγχόμενες.
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΎΜΕ παντού για να μπει τέλος στην απομόνωση των προσφύγων έξω από τις πόλεις!
Απαιτούμε να σπάσει η απαγόρευση μετακίνησης από τα νησιά, να δοθούν δημόσιοι χώροι μέσα στον ιστό της πόλης. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, όλοι οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία.
Όλοι και όλες μαζί να οργανώσουμε την μεγάλη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Μάρτη για να βάλουμε ένα γερό καρφί στο φέρετρο της αισχρής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που πνίγει χιλιάδες στη Μεσόγειο και δολοφονεί μέσα στα απάνθρωπα στρατόπεδα.

Read 3227 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ